AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

4 augi 2011

silly rykten

Oriol Romeu är Chelseaspelare

 

Vi har vetat det ett tag då klubbarna var överens, om en förmodad köpesumma om 4-5m pund. Defensive mittfältaren Oriol Romeu är nu även klar med sina personliga kontrakt och är därmed officiellt en Chelseaspelare nu.

Den 19-årige fd Barcelonaspelaren var imponerande i nattens match i U-20 VM mot Sydkorea. han styrde det defensiva mittfätlet på ett väldigt moget och intressant sätt. Där har vi förmodligen den framtida lösningen till den positionen, även om han knappast lär slå sig in i årets startelva. Men jag gillade verkligen vadr jag såg.

Romeu, eller Oriol som han har på sin tröja i Spanien U-20 började hos lokalkonkurrenten Espanyol innan han kom till La Masia och Barcelona. Han gjorde sent förra säsongen a-lagsdebut i Barcelona som inhoppare mot La Coruna (men hade deltagit i spanska supercupmatchen före säsongen mot Sevilla). Mittfältskonkurrensen i den klubben är som vi vet dock exceptionell och även om Romeu beskrivs som defensiv mittfältare agerar han i ungdomslandslaget mycket som en lägre liggande playmaker, och det står några före i kön i Barcelona.

Så Oriol lämnar nu för en annan av Europas största klubbar. Som han uttryckte det i en intervju igår är det trist att lämna Barcelona; men Chelsea är "a great option". Och det håller vi ju med om.

Oriol har även spelat mittförsvar och till hans styrkor räknas passningsspelet, vilket syns i U-20-landslaget där han spelat hela tiden hittills, och han styrka. Han ser klart intressant ut i det jag har sett.

Han fyller 20 år 24 september. Han har representerat Spanien i U-17, U-19 och nu U-20. Han är dock ingen stor målgörare, med bara ett mål i Barcelona B på 49 matcher.

Chelsea och Oriol har kommit överens om ett fyra årskontrakt.

Välkommen till klubben och lycka till Oriol (även i U-20 VM där han kan ses för närvarande, det lär nog dröja lite innan han får göra debut i Chelsea på grund av den turnerningen - men det lär säkerligen ske redan i höst, förmodligen i Carling Cup eller någon Champions League-match om gruppen redan är avgjord).

//Vad jag inte gillar är ryktet att Barcelona har en återköpsklausul med ett reglerat pris om 10m euro om 2 år, sådana vatal hoppas jag innerligt att Chelsea inte går med på. Men inget sägs ju om det, så vi får hoppas och räkna med att det bara är ett rykte. Även om inget säger att Romeu måste återvända, men vem vill ha en Fabregas-situation med ett ångrande Barcelona. Jag kan helt enkelt inte tro på de uppgifterna, så idiotiska kan inte Chelsea vara. Eller?//

Det verkar som om Chelsea är så idiotiska om Barcelonakällor ska tros, men då hela kontraktet inte är känt får vi kanske betrakta Oriol-affären som ett slags lån.

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.