AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

1-7 augusti 2011

silly rykten

Nyhetsnotiser v-31



Söndag;
Stora transfernyheter, sep artikel, sent lördag kväll. Får se om det blir fler, vi hoppas väl de flesta på den etablerade mittfältare vi nog tycker Chelsea behöver. De köp som gjorts i sommar är mestadels för framtiden. Vi önskar också Yuri Zhirkov lycka till i Rysslan.

Skadenytt: Mikels skada igår var en reakton på något som hänt under träning, han ska undersökas av läkare i veckan, förmodligen både Chelseas och Nigerias. David Luiz har ett knäproblem och har bara tränat en halvtimme sedan han kom tillbaka. Essien känner vi redan till.

Det är otroligt nog nu landslagsuppehåll medan alla klubbarna förbereder sig för ligastarten och som alltid drabbas Chelsea väldigt hårt av sådant då nästan hela truppen har landslagsuppdrag förutom spelarna som är borta på U-20 VM. Luiz kan inte spela, och förmodligen är Mikel också borta från landslagsspel. Man kan ju hoppas på att fler får vila.

Viasat fortsätter jävlas med Chelseasupportrar, de har lagt två av Chelseas tre första matcher i en kanal som normalt inte går att få i kabelutbudet, för att tvinga folk till tilläggsabonnemang som ska börja erbjudas av Telia i september!! Fy fan, tyvärr lever Viasat andra året upp till alla skräckscenarion som målades upp när de vann PL-kontraktet.

Lördag:
Oriol Romeu vilas av Spanien i den närmast betydelselösa gruppmatchen mot Australien i U-20 VM.

Romelu Lukaku är Chelseaspelare. Det har Anderlecht bekräftat, inget officiellt från Chelsea. Lukaku lär vara på väg till London för den obligatoriska medicinska undersökningen och innan dess är det nog tveksamt om Chelsea bekräftar. Ännu inget på Anderlechts engelska hemsida, men flera källor påstår att de bekräftat affären. Lukaku gjorde mål senast igår mot Mechelen.

"Anderlecht manager Herman van Holsbeeck added: "We regret the departure of Romelu but the agreement is a win-win situation for the player and RSC Anderlecht." Även Lukaku lär twittrat om att han ska till London nästa vecka för läkarundersökningen.

Då CSFC var bland de första att identifiera Lukaku som en framtida Chelseaspelare ser vi fram emot att få det här bekräftat. CSFC var ju också först av precis alla, att peka ut AVB som framtida Chelsea manager.

---

ESPN påstår att försäljningen av Zhirkov också är klar....Det är den inte, men Zhirkov har fått ett mycket lukrativt kontraktsförslag och funderar på det, enligt AVB. Han har tillagt att det är troligt att affären blir av.
---


Match mot vår broderklubb Rangers, de skotska Blues, idag. Sista träningsmatchen och förutom att jag förväntar mig se Ramires och Luiz matchas, är det nog en fingervisning om hur Chelsea och AVB tänker sig starta säsongen, både spelmässigt och startelvan. Därför ser jag inte Sturridge framträda särskilt mycket idag, då han startar säsongen med en avstängning. I övrigt kan det bli intressant. Rangers har haft en hemsk vecka med fiaskot mot Malmö, som gett eko hemmavid, och särskilt det brutala spelet som absolut inte får förekomma idag. Det har redan varit många allvarliga skador i sommar, för Chelsea i form av Essien.

Fredag:
Jag har haft svårt att tro på ryktena om att Barcelona har en återköpsmöjlighet till Oriol Romeu till mycket gynnsamma villkor. Det verkar som om Chelsea är så idiotiska om Barcelonakällor ska tros, men då hela kontraktet inte är känt får vi kanske betrakta Oriol-affären som ett slags lån.

Torsdag:
Oriol Romeu är helt klar för Chelsea. Spaniens nr 6 i U-20 VM offentliggjordes idag. Se sep. artikel.

Chelsea har handlat intressant med tre unga men mycket lovande spelare, även om de allra flesta nog vill se en etablerad mittfältare också. Vi ska inte heller glömma vilka ungdomar vi har där inte bara McEachran står på tröskeln till laget. Men det är mer än tre veckor kvar av fönstret, och det kanske finns plats för fler värvningar. Om inte annat har ju Ferguson tydligen med oro sett på Chelseas agerande, som uppenbarligen stör honom eftersom han klagar på det i flera mediesammanhang. Men visst, utåt sett ser det säkert ut som om Chelsea bygger mer för framtiden just nu, men då glömmer alla vilket lag Chelsea faktiskt redan har även om det pga skador och annat klickade lite förra året. Spelbolagen som är mindre sentimentala och ofta kunnigare än sportjournalister håller dock Chelsea som kanonsäker utmanare till United som naturligt nog är favoriter till en ny titel.

En bra artikel om vår assisterande manager Roberto di Matteo. >>>

Ni har säkert också sett hur John Terry höjer Villas-Boas till skyarna i media. Precis som förutspått här, men absolut inte av Souness och andra som helst vill så split och snacka skit om AVBs ålder och bristande erfarenhet, enligt dem.

Onsdag:
Chelsea är äntligen fulltaliga på träning, förutom spelarna som deltar/deltagit i U-turneringarna. Kakuta Frankrike lyckades för övrigt ta en seger över Sydkorea igår, med lite tur blev siffrorna 3-1. David Luiz tränade för första gången i sommar med Chelsea igår på ett eftermiddagspass efter turnéen. Ramires kommer idag och det är återigen dubbla pass som gäller. Båda kommer säkert att matchas på lördag, medan jag misstänker att Sturridge kanske får vila då han ju har en avstängning som hindrar honom de tre första matcherna säsongsstarten..

Tisdag:
Nu lägger sig Fabio Capello i hur Chelsea matchar sina spelare. Jag tycker det knappast kan ligga i hans uppgift. Capello vill att Chelesa lånar ut Josh McEachran så att han får mer speltid. Visst det låter säkert bra, men med den mittfältstrupp vi har vet jag inte om jag tycker det är en lika bra idé för Chelsea som för England och kanske McEachran. I vilket fall som är det knappast förbundskaptenens jobb att sköta Chelseas spelartrupp och matchning. Capello får väl satsa på Lampard, vilket han enligt uppgift inte tänker göra.

Måndag:
Stackars Tomas Kalas fick bara silver i U-19 EM efter att hans Tjeckien två gånger haft ledningen mot storfavoriterna Spanien. Men Spaniens inhoppare Alcacar gjorde två mål och det blev tårar istället. 3-2 till Spanien efter förlängning. Kalas var i mitt tycke en av de bättre i Tjeckien.


Vi fruktade det redan förra säsongen men då skötte sig Viasat, men de visar redan nu att de tänker göra allt för att jävlas med Chelseafansen (och andra) i år. Till skillnad från Canal+ året innan visade inte Viasat alla Chelseas matcher i det sportabonnemang de erbjuder, framförallt inte Champions League, medan de rödas visades förra säsongen. Det lär bli ännu värre i år visar deras första scheman, då sena lördagsmatcher nu ska visas i deras tilläggskanaler som inte kan anskaffas av alla. Något som inte gjordes förra året. Precis som Asia Trophymatcherna har redan WBA-matchen lagts i HD-kanalen som inte alla får tillgång till. Det är för uselt. Det var uselt redan förra året att vi inte fick se alla matcherna då vi var regerande mästare, i år kan vi dock inte hävda det, men även de sämsta fotbollsjournalisterna och säsongstipparna (läs Olof Lundh som alltid skriver ned Chelsea, han brukar tippa oss fyra de år vi vinner ligan så jag hoppas på det igen) inser väl att det ändå kommer att handla om Chelsea och United i år igen. Dessutom får man genomlida Lagerbäck som studioexpert där.... Som om det inte räckte med tottenham-niva som inte har särskilt många rätt om Chelsea.
Allt för att tittarna ska lida och tvingas på extra abonnemang.

Detta är veckan då det påstås att Chelseas transfers ska avgöras. Så lätt tror jag inte det är eller blir, men som ofta framfört förut får vi hoppas att Chelsea skaffar en riktig mittfältsförstärkning. Vi behöver dock inga back-up spelare på någon position längre. Hilario var strålande på asienturnéen och kan han hålla den formen är jag inte ens orolig för den positionen. På alla andra positioner har vi alternativ, och vi får inte glömma vilket reservkapital vi har som inte varit med i Asien, i David Luiz och Ramires. Bägge kan spela på mittfältet, även om det bara är Ramires som vanligtvis håller till där.

Världens sämste fotbollsexpert, så kallad, Graeme Souness är återigen ute och snackar skit om Chelsea. Han har redan dissat AVB allt han orkar, mest för att denne är ung ochf ramgångsrik och inte själva varit spelare, och nu pratar han skit om att Chelsea aldrig skulle sparkat Ancelotti. Man önskar verkligen den nollan kunde lära sig hålla käften, då han aldrig någonsin har något att backa upp sina åsikter med. Vi vet ju också vad han sagt om Torres sedan denne blev en Blue.

 

Rykten v-31



Lördag:
Det påstås nu på några fansajter som brukar vara hyfsat seriösa att Yuri Zhirkov nu är såld till Anzhi. Vi avvaktar dock till det har bekräftats officiellt, men det är ju ingen jätteöverraskning direkt då han saknas i truppen mot Rangers. Zhrikov som varit skadedrabbad i Chelsea har också tidigare uttalat sig om att han vill ha mer speltid. Jag var personligen mycket förtjust i Zhirkov, han hade ett direkt sätt att ta sig in i straffområdet som jag verkligen gillade från en vänsterytter/ytterback. Och som dessutom gav oss ovanligt många straffar. Nu missade Lamps en straff idag igen, men normalt är det ju en mycket säker målmöjlighet för Chelsea.
Men med PvA och Bertrand som backup till en Ashley Cole som verkar återfunnit formen är jag inte ett dugg orolig.

Precis som någon sajt förutspådde igår blev det ingen affär om Lukaku igår, undrar vilka vi var?! Så idag handlar ryktena mest om sajter som backar vilt från sina påståenden igår.

Alex som säljs hej vilt av tidningarna ska nu vara aktuell för Zenit St Petersburg. Min inställning är tydlig, absolut inte sälj.

QPR anmäler sig till dem som vill låna Ryan Bertrand, ett lån som knappast lär ske om Zhirkov säljs sent.

Kul rykte är att det sägs att City kidnappat den affär tidningarna har bestämt sig för att United ska gjort, med Sneijder. Hoppas Chelsea kidnapppar den affären från City då.... Inte minst då priset är nog kanske tom lägre än vad Modric skulle kosta.

Fredag:
Chelsea ska ha signat Islam Feruz, en skotsk spelare från Celtic.
Du har kanske inte hört talas om honom, vilket inte ä rkonstigt då då Feruz kan ansluta först nästa månad, då han fyller 16 år. Han har somalisk bakgrund och beskrivs som en kortväxt men mycket kvick spelare.Det hade allmänt tippats att han skulle välja en av Manchesterklubbarna, vilket visar att Chelseas akademi verkligen börjat attrahera de bästa.

Det flyger runt ett rykte om att Romelu Lukaku kommer att bli klar för Chelsea idag. Jag ställer mig mycket tvivlande, men kanske de närmaste dagarna. Vi får se, i vilket fall som är det ännu ett köp för framtiden, jag vill gärna se ett köp för nu; dvs som vanligt Sneijder, Modric eller Hazard, kanske tom Nasri.

Telegraph påstår att Yuri Zhirkov är klar för nya ryska storköparna Anzhi Makhachkala i Dagestanl, Roberto Carlos nuvarande klubb. Zhirkov var dock tippad att lämna i sommar och var inte heller någon jättesuccé på asienturnéen så jag är inte så förvånad. Han hade några fantastiska ögonblick i Chelsea, men otur med skador och brist p speltid lämnade honom utlämnad. Jag hade väldigt gärna sett att han stannat, men ärligt talat, om det finns positioner vi har täckning i klubben så är det på vänstersidan med PvA och Bertrand. Om detta nu sker. Priset uppges till 13,2m, en förlust på 5m ungefär. Inget officiellt från endera klubben så....

Mindre seriösa football-talk hävdar att Chelsea bekräftat att de inte kommer att värva någon mer i sommar. Jag tror nog de har tolkat ett uttalande från AVB väldigt fritt. Han säger att han ser inget omedelbart behov, vilket väl ungefär är vad varje manager säger, sedan beror det ju på andra saker.

Håll i hatten, Neymar-ryktena är tillbaka.

Oseriösa Fanatix påstår att Chelsea vill ha Milos Krasic från Juventus för att släppa Alex. Krasic är en intressant spelare men med tanke på källan tar jag det väldigt lugnt. Plus att jag tror fortfarande inte att Alex är på väg någonstans.

Torsdag:
Tänk, det fanns Portospelare som Chelsea faktiskt inte hade kopplats ihop med ännu. Så nu har vi kopplats ihop med Fernando Francisco Reges. Tror inte mer på det även om han är mittfältare (behovsområdet) och ovanligt billig för att spela i Porto, tydligen bara 15m i utköpsklausul..

Goda nyheter att det verkar som om Chelsea har lyckats få till en hearing med panelen som bestämmer om arbetstillständ för icke-EU-spelare för Slobodan Rajkovic som varit utmärkt i träningsmatcherna. Den 22 år gamle serben uppfyller inte automatiskt kriterierna för arbetsttilstånd som fotbollsspelare då han inte spelat 75% av Serbiens landskamper. Han har dock en hel del som talar för honom och det kan kommas att avgöras redan innan helgen enl optimistiska källor. Vi kan bara hoppas, annars har bl a franska Valenciennes anmält intresse för att låna honom nästa säsong. Rajkovic har varit Chelseaspelare sedan 2007 så ännu ett lån känns helt enkelt orättvist.

I takt med att Chelseas intresse verkar svalna för Romelu Lukaku gör nu spelaren konstiga uttalande, som att det var ett misstag av honom att säga att han bara ville till Chelsea. Jag tror nog alla förstår situationen, men om Lukaku vill göra något åt den bör han nog prata mer med sin pappa vars andel i hans försäljning är en stor stötesten för Chelseas intresse, och Anderlecht som lär försöka höja priset.... (med påstådda 4m euro, vilket gör Lukaku till årets särklass näst dyraste under 20-spelare, efter Neymar).

Genk, samma klubb som Chelsea köpte Courtois från ska ha fått ett konkret bud på mittfältslöftet Kevin de Bruyne. Att han varit i Chelseas sikte har det spekulerats om mycket länge, ändå är det här mycket överraskande och precis som med Courtois eller Romeu (som sköter sig bra i U-20VM) är det ett köp för framtiden. de Bruyne går inte in i en startelva för Chelsea, vilket ytterligare understryker att Chelsea bygger för framtiden och kanske kan tänka sig nästa år som en mellansäsong trots AVBs tankar om att han måste vinna en pokal första året, och jag tror inte han menade Asia trophy.

Porto har ökat sin ägarandel (!) i Joao Moutinho, vilket lett till spekulationer om att Porto planerar att sälja honom till Chelsea.

Onsdag.
Dagens återanvändning inom media är att Chelsea ska erbjuda 20m plus en spelare för Pato. Återigen är det en forward som ska till Chelsea trots Chelseas överflöd på forwards. Och tror någon att Pato tänker lämna Milan när han är involverad i en kärleksaffär med chefen där?

Tisdag:
Det sägs att Chelsea m fl förlorat kampen med PSG om rumänske messi, Gabriel Torje. Vilket visserligen kommer från talkSport som är en oseriös källa, men jag betraktar det ryktet som ren lögn. Någon har bara klistrat dit Chelsea på spelaren som Chelsea säkert känner till men som de aldrig varit intresserad av. Ungefär som när det sades att Chelsea skulle köpa Muhammed Bangura.

Ryktena placerar Slobodan Rajkovic i franska Valenciennes. Men om det blir som lån eller försäljning är öppet. Det som avgör det här är dock hur det går med hans arbetstillstånd. Chelsea försöker ju få till en hearing om det och kan Rajkovic få ett arbetstillstånd lär han säkerligen inte lämna. Annars är frågan vad som är bäst för honom, att fortsätta lånas ut en sjätte säsong i hopp om att kvalificera sig för arbetstillståndet eller få en permanent klubbadress. Låt oss hoppas att han äntligen får sitt tillstånd, jag tycker nog han förtjänar det efter tillhört klubben sedan 2007 och varit utlånad till PSV, Twente och Vitesse.

Ryktena om Zhirkov tilltar i styrka. Men om det beror på att alla medier skriver av varandra eller om det finns någon substans i dem, vem vet?

I en sällsynt spekulativ artikel i Telegraph påstås Chelsea isåfall intressera sig för Newcastle's Luis Enrique eller Portos Alvaro Perreira. Artikeln fortsätter med att värma upp gamla rester, men särskilt insatt är den inte.

Juventus lär vara intreserade av Alex och ManUs Nani. Klart de är, men om de summor de tänkt sig enl media stämmer så är intresset nte seriöst. Då Alex är en favorit om än tyvärr lite skadebenägen vill jag att han stannar.

Måndag:
Man undrar om tidningarna ens tänker, svaret är förmodligen nej för nu påstår de att Chelsea är tillbaka in i matchen och ska köpa Samuel Eto'o. Som om vi inte redan hade överskott på anfallare. Detta pga City förnekat att Eto'o skulle bli mellanskillnad i en affär om Tevez. Nu är inte Eto'o ett nytt rykte så det höjer inte ens barometern.

Romelu Lukaku, vars möjliga transfer till Chelsea har svalnat väldigt mycket, har öst ytterligare kallvatten på den genom att klargöra att han skulle inte acceptera en transfer till Chelsea om Chelsea vill låna ut honom. Ett krav som jag tror Chelsea ställer sig väldigt kallsinniga till och oddsen på den här transfern sjönk nog ytterligare nu. Chelsea kommer aldrig att garantera Lukaku en plats i laget innan en transfer som jag ser det.

Däremot har som väntat Tottenham öppnat upp dörren för Modric-transfern. Det har som det alltid gör skett via bakdörren och ett uttalande inte från någon av dem som kategoriskt förnekat möjligheten, utan från assisterande managern Kevin Bond. En person som säkerligen aldrig hade fått säga sådana saker om det inte var sanktionerat från högre upp. Bond klargör att det nu är en prisfråga.

Yuri Zhirkov har återigen blivit ett byte för transferskvallret, nu är det storsatsande Anzhi som är på tapeten, klubben Roberto Carlos spelar för och som lär lagt bud på Neymar. Vi får väl se, jag tycker det verkar som även Zhirkov är angelägen att stanna och kämpa till sig en plats inför AVBs ögon. Annars har han ju länge varit omgärdad om rykten att lämna då hans Chelseakarriär bara i delar blivit vad den lovade, mest självklart orsakat av ständiga efterhängsna skador.

Apropå skador, vi ska vara tacksamma att Chelsea inte dragit på sig mer än Essiens skada under försäsongen, många lag har senaste helgen drabbats av svåra skador. Även Uniteds hit förra säsongen Lilla Ärtan har en hjärnskakning och Liverpools Gerrards två-veckors ljumskskada är snart lika svårläkt som Lampards tvåveckors var, den tog fyra månader.
---

Det mesta handlar om Chelsea tänker lägga ännu ett, ett tredje bud på Luka Modric.

Jag hoppas Chelsea gör det, även om jag fruktar att överpris måste till, dvs upp mot 35m pund. Pojkstackaren behöver befrias från Daniel Levy och de hatiska fansen. Plus att han är en av de få spelare som jag tror kan bli en tillgång i Chelsea på mittfältet. Och spelaren själv har redan från start sagt att han hellre vill spela för Chelsea, så....befria Modric.

(Personligen vill jag ju annars hellre ha Sneijder som skulle kosta något liknande, men mycket mer i lön).

Fanatix, en sajt som borde heta Fantasiastix då de hittar på massor, påstår nu att Chelsea har satt siktet på 56m pund-mannen Kaka. Tror inte det. Nu är de dock inte ensamma om att gräva i det här, kanske naturligt då det inte finns så många namn värda att nämnas med Chelseas mittfält, men att Chelsea skulle satsa på en mycket skadebenägen oerhört dyr spelare när man aldrig riktigt brydde sig om Pastore (trots Zamparinins påståenden, hade Chelsea velat ha Pastore hade han hamnat i Chelsea) så varför skulle Kaka var intressant?

 

 


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.