AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

30 juli 2011

silly rykten

Femte träningsmatchen;
Final i Asia Trophy, vs Aston Villa 2-0 (1-0)

 

Kommer det här att ge oss några svar kring hur AVB tänker sig startelvan i början av säsongen?
---

Laguppställningen.

1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (k)
18 Yury Zhirkov
8 Frank Lampard
12 John Mikel Obi
46 Josh McEachran
23 Daniel Sturridge
39 Nicolas Anelka
15 Florent Malouda
Avb: 40 Hilario, 19 Paulo Ferreira, 33 Alex, 62 Nathaniel Chalobah, 63 Slobodan Rajkovic, 3 Ashley Cole, 38 Patrick van Aanholt, 47 Billy Clifford, 10 Yossi Benayoun, 21 Salomon Kalou, 9 Fernando Torres, 11 Didier Drogba.

Aston Villa: Given, Young, Warnock, Dunne, Collins, Delph, Petrov (k), Albrighton, Ireland, Delfouneso, Agbonlahor.
avb: Guzan, Beye, Clark, Herd, Marshall, Bannan, Makou, Lowry, Gardner, Hogg, Heskey, Bent.
Domare: Mike Dean.

Anmärkningsvärt: Villa startar med vad som säkerligen kommer att vara en förstauppställning under säsongen minus Bent. Och möjligen, möjligen Heskey. Nye N'Zogbia förstås inte med.
Chelsea testar betydligt mer då Ashley Cole och anfallsessen Torres och Drogba är på bänken. Och med McEachran i startelvan! Roligt att se att Alex är spelklar igen, han lär säkert få hoppa in. Räkna också med att Sturridge gör sin sista start på ett tag. Detta då han ju startar säsongen med en lite onödig tre matchers avstängning. Därför tvivlar jag på att han spelar mot Rangers, så han vill nog göra intryck idag.

FÖRSTA HALVLEK:

Ska man döma av läktarna har Chelsea helt uppenbart hemmamatch i Hong Kong, det var bara blått överallt. Man förstår varför Chelsea på internationell nivå är världens fjärde största lag.

MÅL. Otrolig start. Det tog 35 sekunder och Chelsea var i ledningen. Först två fantastiska närskottsräddningar av Shay Given, den andra en helt otrolig reflexräddning, men på tredje chansen kunde Josh McEachran göra sitt första mål för Chelsea. Efter 35 sekunder som sagt. Men Given är också kanske världens bäste målvakt på reflexräddningar. I mina ögon när man ser till kostnad och värde, utan tvekan säsongens bästa värvning hittills.

Chelsea började matchen oerhört imponerande, första kvarten var det bara ett lag på plan, och det var inte Aston Villa.

25e minuten gör Mikel mål efter en frispark från Lampard som stannar upp i muren och når fram till Mikel. Men han stod offside. Så det målet räknas inte heller. Fortfarande bara tvo cupmål för Mikel i historieböckerna.

Skrämselskott i 32 minuten, då Iva såg ut att fått en sträckning men det gick bra. Skador är ju det som absolut inte får hända i träningsmatcher.

En mycket bra första halvlek av Chelsea, Villa var inte i närheten annat än möjligen i målprotokollet. Knappt ett skott på mål och absolut inget som oroade Petr. Chelsea var mycket övertygande, ingen behöver nämnas före någon annan och ingen kan absolut sägas vara sämre än någon motståndare. Given har hållit Villa kvar i matchen.

ANDRA HALVLEK.

Som väntat bytte Alex av Iva som kan fått en liten sträckning i första halvlek när Mikel tappade bollen onödigt och Iva fick rusa till räddningen på mitten.

Det tog till 51 minuten innan Villa åstadkom något som kunde kallas farligt. Ett skott utifrån, utanför efter en hörna. I 53 minuten fick en tuva Petr att missa en enkel bakåtpass, men bollen var aldrig nära att gå i mål och Petr hann ikapp den innan kortlinjen.

Minuter senare var det återigen Given som räddade Villa på ett vasst skott från Zhirkov. Allt medan Torres till publikens ovationer tar på sig matchtröjan. Och minuten, sekunder senare gör Given ännu en fantastisk linjeräddning på en Lampard-nick.

58 minuten kom Drogba och Torres in. För första gången tillsammans på plan under AVB. Pv Aanholt ersatte Zhirkov. Sturridge och McEachran! av, så Chelsea spelade vidare med de tre stora namnen därframme, Torres, Drogba, Anelka - vilken anfallslinje det är..Och då hade verkrligen inte Sturridge varit dålig, tvärtom, även om Anelka kanske var piggast framåt idag.

MÅL. Torres gör mål på sin första bollkontakt. Vilken start.. En styrning på ett Maloudaskott. ett riktigt målgörarmål. Var på plan ca 15 sek. Snabba ryck är tydligen Chelseas grej i den här matchen. 59e min.Och det var med både Torres och Drogba på plan samtidigt!!!

Torres hade sedan flera chanser och man nästan såg hur självförtroendet hade växt tack vare målet, som kanske var lite turligt men minst lika skickligt. Det var bara Given som räddade Villa från att Torres skulle göra fler. Och jag såg inga som helst problem med att Drogba och Torres spelar tillsammans, den som kliva tillbaka lite i strålkastarljuset var nog Anelka som inte var lika bra i andra som i första. Och i 78 min fick Anelka vila för Benayoun vilket innebar att AVB återställde balansen mittfält-kedja.

80 min kom Bent fri men missade målet efter en väldigt bra första touch och samspel med Heskey.

Näst sista bytet var Lampard för Kalou 5 minuter före slutet. Minuter från slutet fic Chalobah ersätta JT som hade en perfekt match.

86 min Heskey ett snyggt skott strax utanför men Petr var med på den.

Chelsea börjar se riktigt ruskigt vassa ut, fortfarande lite för ineffektiva kanske då Chelsea borde vunnit den här matchen med stor marginal, å andra sidan spelade Given på toppen av sin förmåga. Det är forttarande två veckor kvar till seriestart, men jag tror ändå Villa var ett svårare motstånd än vad Rangers blir nästa lördag även om det blir ett litet prestigemöte.

Kommentatorerna utnämnde Frank Lampard till turneringens spelare, vilket är ens mäll för åldersfanatikerna och lampardskitsnackarna som förpestat en del Chelseaforum i sommar.

Första bucklan för i år, och den minst viktiga men det är ändå kul. Chelsea vann den förra gången de var med också, för 8 år sedan, nästan exakt samtidgit som Roman Abramovich köpte klubben.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.