AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

27 juli 2011

silly rykten

Fjärde träningsmatchen;
Kitchee, HK - Chelsea 0-4 (0-1)

Färre byten, längre speltid har annonserats. Laget som avslutade senast kommer att bli startlag.

Chelsea kommer att möta Aston Villa på lördag om de vinner mot Kitchee, då Villa vann över Blackburn tidigare idag.

Startande lag:
Turnbull - Ferreira, Rajkovic, JT, Cole - Benayoun, Lampard, Zhirkov,- Kalou, Drogba, Malouda

FÖRSTA HALVLEK:
Chelsea premierade det nya svarta bortastället och jag måste säga att jag gilla det rätt starkt. Barclay's Asia Trophy är en konstig företeelse då den ägs av Premier League och därför måste vissa lag, som Chelsea ställa upp i den med jämna mellanrum.

Tyvärr var sändningen jag följde bedrövlig, men Chelsea dominerade rätt eftertrycklingt och visade pondus. Kitchee hade inte heller de snabba, kvicka omställningar som t ex Thailands all stars visade.

Men inga målchanser alls att tala om, tyvärr, första halvtimmen. Närmast mål kom Kalou med en vinklad boll i 34e som tog i ribban uppifrån.

MÅL. Straff av Lampard, mer eller mindre rakt i målet. Benayoun fixade straffen genom ett par underbara manövrar som Kitchee-spelarna inte alls hängde med på och straffen var solklar.

MÅL: 61 min. Underbar mål av Chelsea efter en lyftning från Cole till Malouda som lyfte bollen in och där kom Drogba störtande. Härligt spel.

Sedan bytte av mot Torres, in kom också McEachran (för Zhirkov) och Sturridge (för Malouda). Minuten senare bytte Turnbull mot Hilario och JT ersattes av Ivanovic. Även Mikel (Lampard) kom in så Chelsea lyckades byta fler än vad som sades vara tilåtet.

Minuten senare var Drogba nära. Drogba hade också en ruskig frispark som målvakten lyckades rädda i 44 minuten. Från ca 30-35m. Minuten senare hade Kitchee sin enda målchans när Turnbull var lite på mellanhand.

45+1 minuten skulle Chelsea haft en ny straff då en Kitcheespelare räddade centimeter från mållinjen med handen men Phil Dowd var för långt bort för att se det. Det var Malouda som ko förbi målvakten, ur vinkel men fick bollen in mot mål där den räddades av en försvarare, på fel sätt.

En tam första halvlek till de sista tio minutrarna då matchen fick liv. Solklar Chelsealedning och det skulle som sagt varit en straff till, men.... Chelsea visar att den stenhårda försäsongsträningen med två pass om dagen i asiatisk hetta börjar ge resultat. Man kan inte säga att spelet flödar, Kitchee var lite för svaga för att vara en bra värdemätare. Det blir intressantare på lördag, och förhoppningsvis blir andra halvlek lite livligare - det har den varit i alla träningsmatcher hittills.

ANDRA HALVLEK:
Samma lag som startade vilket var som väntat då AVB utlovat dem en timme.

I 49e minuten var Drogba nära med en frispark från straffområdesgränsen.

MÅL. Bara anfallet efter skickar Malouda in en boll från vänster och attackerad av Drogba slår försvararen bollen i mål. Annars hade drogba gjort det. Men tre självmål i träningsmatcherna är väl rätt anmärkningsvärt?

MÅL. 78 min. Sturridge fick bollen och snurrade själv upp Kitcheeförsvaret totalt innan han ur skarp vinkel satte bollen i mål mellan målvakt och stolpe. Suveränt.

Torres missade ett bra frisparksläge i slutet, lurade målvakten men lutade sig för mycket bakåt och bollen någon meter över mål. Synd, han behöver få göra mål, inte minst för att vi ska slippa läsa om honom i media.

I 90e minuten hade Torres en boll i stolproten från utanför straffområdet. Oturen grinar honom i ansiktet.

Chelsea såg bra ut i den här matchen även om de borde gjort fler mål, skärpan saknas fortfarande, särskilt för forwards. Flera spelare har dock visat framfötterna på den här turnéen. Jag vill framförallt framhålla McEchran, Rajkovic, Sturridge var riktigt pigg idag liksom Benayoun. De unga spelarna har visat att de vill kriga om en plats i år och det är kul. Chalobah (för Rajkovic) har inte varit dålig, men har en bit kvar. Benayoun har visat att han är tillbaka från skada och för mig är nu Hilario utan tvekan andre målvakt. Av de äldre tycker jag Lampard visar att han kommer att bidra i år och Ashley Cole ser ut att gå mot en bra säsong. JT och Iva har varit hur solida som helst. Mikel ser lite bättre ut än förra året så kanske han äntligen tar det där steget vi väntat så länge på nu.

Yossi Benayoun blev utsedd till matchens lirare. Roligt för Benni som hade en hemsk förstasäsong hos Chelsea.

Ferreira, Cole, Benayoun och Kalou spelade hela matchen, vilket kanske kan tolkas som att de vilas mot Aston Villa, men vi får se vilken taktik AVB väljer. Att börja matcha fram en startelva eller hålla alla spelarna aktiva. I vilket fall som är det en betydligt tuffare match på lördag eftermiddag.

Noterbart är att Chelsea, trots ibland lite virrigt försvarsspel i de första matcherna inte släppt in ett enda mål på försäsongen (inte ens mot Wycombe i den "hemliga" matchen).

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.