AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

25-31 juli 2011

silly rykten

Nyhetsnotiser v-30



Söndag:
Playstationfansens mardröm
Ron Gourlay och André Villas-Boas ska mötas i veckan och diskutera förändringar i truppen. Chelsea kom tillbaka från Hong Kong idag på morgonen och har två lediga dagar innan säsongsförberedelserna fortsätter. Men Gourlay varslar nu om att Chelsea kanske värvat färdigt med Courtois som redan lånats ut. Han förvarnar om att några spelare kan gå på lån, men dämpar alla förväntningar om nya spelare. Vilket skulle göra Chelsea till enda topplaget som inte förstärker truppen annat än med ungdomar. Nog skulle jag vilja ha in en startklar mittfältare, men jag har en känsla av att även om Chelsea utan tvekan kan utmana om titeln förbereder sig klubben på ett uppbyggnadsår. Tydligt är också att inga försäljningar planeras. De spelare som det har ryktas om ska säljas vill alla stanna och testa äventyret med AVB, och jag tror inte det bara är för att de har bra kontrakt utan för att spelarna har lika stora förväntningar på honom som vi fans har.

Mitt tips är att antingen Bertrand eller van Aanholt lånas ut. Billy Clifford ligger nog också nära ett lån. Liksom några yngre spelare som Gordon, Kakuta, Delac, Kalas. Även om de pga turneringarna de deltar i kanske ännu inte riktigt utvärderats av AVB ordentligt. Rajkovics öde avgörs av arbetsttillståndet, får han sin hearing och tilståndet stannar han, annars blir det ett nytt lån till Holland. Kanske Chalobah också, men han är lite väl ung. Sturridge stannar liksom McEachran och bägge kommer att starta ett hyfsat antal matcher trots konkurrensen. Jag hoppas förstås att Chelsea satsar vidare på Modric eller Sneijder, och kanske Lukaku för framtiden men den sistnämnda affären ser inte alltför het ut just nu pga konkurrensen i Chelsea.

Lördag:
Chelsea har som väntat accepterat Malaysias fotbollsförbunds ursäkt kring vissa fans uppträdande i matchen mot Malaysia XI. Själv tycker jag det var en högst halvhjärtad ursäkt, men Chelsea var ju antagligen mest ute för att göra en markering, för vad kan ett förbund egentligen göra mot rasister på läktaren förutom att markera att det är oacceptabelt. Vi ser ju även i Sverige hur lite sådant påverkar de som vill förstöra fotbollen från läktarhåll.

Den hittills mest spännande träningsmatchen startar om någon timme. Det ska bli mycket spännande att se hur AVB formerar laget, om det är nära en kommande startelva eller om testerna fortsätter. Helt klart är det det solklart bästa motståndet hittills i matcher och en första riktig värdemätare när vi spelar året första men kanske inte viktigaste final mot Aston Villa i Hong Kong och Barclay's Asia Ttrophy.

Fredag:
Mittbackslöftet Tomas Kalas gjorde Tjeckiens 2-0 mål i semifinalen mot Serbien i U-19 EM. Seger 3-2 och finalplats mot Spanien. Och Delac, Kakuta, Gordon kommer att delta i U-20 VM med nye, troligen, Romeu som startar idag.

AVB har bekräftat att Chelsea kommer att genomföra en läkarundersökning och komma överens om de personliga villkoren med Oriol Romeu under tiden han är i Columbia för U-20 VM. Köpesumman sägs vara 5 euro, men otroligt nog (jag kan inte för mitt liv fatta att Chelsea går med på något sådant befängt krav) lär Barcelona har en återköpsklausul om dubbla priset efter 5 år. Självklart måste inte Romeu gå dit, de bara har förköpsrätt. Ändå jag kan inte fatta att en klubb som Chelsea går med på sådana klausuler....

Malaysias fotbollsförbund har bett Chelsea om ursäkt, på ett mycket omständligt och konstigt sätt, för de rasistattacker Yossi Benayoun utsattes för mot Malaysia XI. De medger dock inte alls att något sådant skulle ha hänt. Vilket är lite anmärkningsvärt, och om det skulle ha hänt är det bara en mycket liten del av publiken som gjorde det enligt förbundet. Ändå har t o m tv-tittare reagerat så det måste märkts betydligt mer. Det är ingen tvekan om att något sas varje gång Benayoun hade bollen, det märkte även en som inte talar språket. Förbundet säger inte ett ord om hur de tänker agera mot det här.
Det är min förhoppning att Chelsea aldrig mer spelar i Malaysia innan en uppriktig ursäkt med konkreta planer på att förhindra liknande händelser i framtiden presenteras av Malaysias fotbollsförbund.

Transfermarkt.de som brukar vara, anses vara tillförlitliga har publicerat listor över klubbar som handlat mest och sålt mest under sily season. Chelsea kommer på plats 21 i den första listan. Men jag kan inte för mitt liv se hur de har räknat. Det är helt enkelt inte trovärdigt. De påstår att Chelsea handlat för 16,5m euro. Vilket inte stämmer då det enda köp Chelsea gjort under silly season i år är Courtois och han kostade inte alls sådana summor. Förmodligen har transfermarkt.de räknat in Lucas Piazon också, trots att det inte skett under silly season, och mycket möjligt den ännu inte färdiga men troliga affären med Oriol Romeu.

Torsdag:
Chelsea har lagt in ett formellt klagomål till Malaysias fotbollsförbund om de rasistiska attacker Yossi Benayoun tvingades utstå under matchen mot Malaysia XI. Chelsea har avvaktat då de själva ville reda ut det hela, men har nu formellt klagat då de konstaterat att Benayoun utsatts för rasistiska tillmälen.

Mycket bra gjort Chelsea. Sådana saker ska till varje pris beivras, oavsett vem som drabbas.

Slobodan Rajkovic som varit en stor positiv överraskning under träningsmatcherna är som ni vet Chelseaspelare sedan fem års tid, alla spenderade i Holland då han inte fått arbetstillstånd i England. Reglerna är sådana att kommer du inte från ett EU-land måste du vara ordinarie i ditt landslag, i Rajkovics fall Serbien som han representerat men inte är ordinarie i ännu. Oddsen är tyvärr att Rajkovic lånas ut igen, men AVB och spelaren själv hoppas att han ska kunna få till ett möte med den panel som avgör sådana här saker i England om ett undantag i reglerna. Vi får hålla tummarna för Rajkovic har varit oväntat bra under turnéen. Jag har länge tippat att han säljs pga arbetsttillståndsfrågan, men jag hoppas att det kan lösas. Efter fem år som Chelseaspelare borde 22-åringen vara värd en chans.

Frank Lampard har sagt att han slutar den dag då han inte längre är straffläggare för Chelsea. Så det kan dröja innan Lampardhatarna slipper honom. Lampard slår säkert in straffar lika säkert som 85-åring som idag. Jag tror jag sett honom missa tre straffar under hela sin sammanlagda Chelseakarriär.

Onsdag:
Alex
är frisk från sin skada och kan komma att förekomma i finalmatchen på lördag mot Aston Villa.

Chelsea, Blackburn, Aston Villa och Kitchee hedrar alla offren för den norske galningen genom att bära sorgband i Asia Trophy. En fin gest tycker jag. (se sep art 4-0 seger)

Tisdag:
Thibaut Courtois är nu även officiellt en Chelseaspelare och han har omedelbart lånats ut till Atletico Madrid på säsongslångt lån. Kontraktet är på 5 år.
Den över 2m långe (201) målvakten är ett stort löfte som nu får chansen att utvecklas i en relativt stor klubb i Europas näst bästa liga. Han lär visserligen på tävla med nästan jämnårige Sergio Asenjo som jag själv trodde skulle bli det stora spanska målvaktslöftet, men som sprangs ifrån av de Gea i samma klubb.

André Villas-Boas har förvarnat om att han nu börjar ställa större krav på framtida lag och att det lag som spelade de sista 30 minutrarna mot Thailand kommer att starta mot Kitchee imorgon. (Se art).
Flera spelare kommer också att spela 90 minuter, troligen icke Ivanovic och Mikel som spelade längst i söndags.
Reglerna för turneringen tillåter bara byte av 5 spelare så det kommer att bli mer likt en riktig match än en träningsmatch som hittills.

Arsenal har förbjudits använda målteknologi (av FIFA förstås) i sin egen hemvävda Emirates Cup. Skandalbeslut som alltid av Blatter och gnomerna.


Måndag:
Chelsea flyger idag till HongKong inför Barclay's Asia Trophy där. Först ett möte mot HongKongmästarna Kitchee på onsdag, sedan avslutas äntligen turnéen med ett möte mot tuffare motstånd, Aston Villa eller Blackburn beroende på hur de spelar i första matchen. Den avslutande matchen spelas på lördag. Därefter har Chelsea bara mötet med broderklubben Glasgow Rangers kvar innan allvaret börjar.

 

Rykten v-30



Söndag:
Daniel Sturridge är fortfarande högvilt för klubbar som inte vill lägga ut pengar. Men efter vad Sturridge visat i Asien hoppas jag innerligt att Chelsea inte lånar ut honom. Sturridge förtjänar en chans att slåss om en plats, även om jag självklart ser behovet för honom att spela mer. Men jag tror vi behöver Sturridge i år. Hans energi och inställning gör honom till för mig ett namn för startelvan kanske före Malouda och Kalou.

Annars är skvallret tyst för tillfället. Kanske har tidningarna äntligen fattat att Chelsea inte tänker storhandla i sommar. Trots de 141 spelare som vi ska ha köpa enligt dem.

Ett nytt namn har dykt upp. Enligt vissa ska Chelsea nu titta på Raul Meireles i Liverpool för mittfältet. Det skulle vara en återförening med AVB påstår de här källorna, då Meireles lämnade Porto dryga månaden efter AVB kom dit. Meireles hade en fin avslutning på säsongen i Liverpool, men jag kan inte se honom annat än som back-up och ska vi köpa mittfältare vill jag se en startspelare.

PS. Pastoreaffären är tydligen inte alls lika klar som alla säger. Däremot tror jag Chelseas skvallerinblandning i den är över för den här gången.

Fredag;
Sky hävdar att Pastore nu är klar för PSG. Visst är det en bra spelare, men inte till det priset. Så jag sörjer inte, jag hoppas att Chelsea istället vänder ögonen mot Sneidjer som är bättre och billigare.

Tidningarna har nu bestämt för att det är inte till Chelsea som Pastore kommer att gå. Precis som jag trodde. Ändå tror jag vi får genomlida fler turer i den här såpan.

Det påstås att AVB tycker Citys spenderande är orättvis. Nu tror jag inte ett dugg på att det var vad han verkligen sa, men jag anser alla sådana kommentarer är ovärdiga en klubbrepresentant. Vad City vill spendera är upp till dem som jag ser det, precis som det är om Chelsea lägger massor med pengar på Torres. Vad som är orättvist är de nya regler som kommer att cementera dagens klubbstruktur i fotboll och självklart försöker City, Malaga, PSG nu få in en fot innan Uefa effektivt stänger alla dörrar för något lag att utmana det gamla gardet.

Gregory den der Wiel ansåg ju tidningarna var så gott som packad och klar och levererad till Cobham nästan redan innan säsongen var klar. Självklart avslöjas det nu att Chelsea inte har haft någon som helst kontakt med spelaren.

Tidningarna har också bestämt sig för att om Rajkovic inte får arbetstillstånd kommer Chelsea att köpa Scott Dann. Det tror jag inte på, hade det varit aktuellt att förstärka ytterligare bland försvarare hade Chelsea inte lånat ut Jeffrey Bruma som jag ser det.

Torsdag:
Det tog väldigt lång tid, men nu har Pato-ryktet dykt upp i år igen. Trots att folk väl borde insett vid det här laget att Chelsea verkligen inte behöver eller letar forwards, om de inte är unga för framtiden. Länk nr 140 hittils i år.

Zamparini och Palermo är vakna igen och lovar att Pastore kommer att bli såld inom de närmaste dagarna. Jaja, det här är tråkigare än Neymarhistorien eller Fabregas nu.

Onsdag:
Är det silly seasons allra falskaste rykte? Att Porto ska ha fått och direkt avvisat ett bud p Hulk på hela 80m euro? Jag tror det och jag fattar inte ens att agenten trodde att en enda människa skulle tro på hans påhitt!

Swansea fortsätter Chelsealinjen. Nu är det förre Chelseatalangen Leroy Lita som kommer från Middlesbrough. Lita bröt sig aldrig in i Chelsea, men 26-åringen får nu spela PL-fotboll ändå.

Tisdagen kom och gick. Räck upp handen alla som blev överraskade över att Javier Pastore inte blev en Chelseaspelare som lallaren Zamparini hade utlovat? Ingen, nja det var nog rätt väntat.

Annars så fortsätter medias mobbning av Fernando Torres på fortsatt oerhört hög nivå. Det är också bara att rycka på axlarna åt. För det första, det är försäsong så vem bryr sig mer än överbetalda journalister som måste hitta på någon skit att rota i? För det andra vet vi alla att Torres har haft svårt att anpassa sig till Chelseas spel, men om han gör det nu eller inte är oväsentligt. Döm honom inte före jul, och jag är rätt övertygad att även om han gjort tio mål till dess kommer medias omdöme ändå att bli detsamma, så det enda som gäller något är vad vi Chelseafans och framförallt vad klubben tycker. Och jag tycker inte på något sätt att han rakt över spelat sämre än övriga forwards i spelet, det är bara målen som uteblivit - vilket är något som händer alla forwards. Tyvärr hände det samtidigt för flera i Chelsea förra året.

Tisdag.
Släppte Michael Woods har fått en prövotid hos aberdeen i hopp om att spela till sig ett kontrakt. Lycka till.

Liverpoolföredettingar, och det är många av dem som av någon anledning ska uttala sig om Fernando Torres håller fortfarande på att lägga sig i. Senast är det en av dem, orkar inte säga vem, som påstår att Chelsea måste sälja Drogba för att Torres ska bli bra. Struntprat, men liverpoolföredettingar är besatta av Torres så det lär aldrig sluta förrän Torres själv får dem att sluta. Torres själv oroar sig dock mindre över måltorkan utan är övertygad om att den kommer att släppa till nästa säsong. Jag tror på ketchupeffekten, och väntar väldigt gärna till t ex matchen mot United innan den kommer. inte heller AVB verkar direkt oroad eller tänker specialanpassa Chelsea för att passa Torres. Torres som är mest van vid 4-4-2 lär få vänja sig vid att spela i AVBs valda 4-3-3-system, då det är hur Chelsea lär spela även i år. Och personligen ser jag det enbart som en tidsfråga, jag har väldigt svårt att tro på myterna om att spelare av hans kaliber inte hittar sin plats och roll förr eller senare, tyvärr senare kanske i hans fall men det har tagit alla Chelseanyförvärv upp till en säsong att hitta sig själva i laget.

Dagens Daily Mailare är att Chelsea ska gått med på att sälja John Obi Mikel till Juventus för 15m pund. Jag tror inte särskilt mycket på det, även om jag inte tillhör Mikels fanskara. Jag är lite besviken på hans utveckling, även om jag tycker han gjorde en bra match mot Thailand, särskilt hans passningsspel har faktiskt utvecklats senaste året. Han spelade också högre upp i banan vilket vissa Mikelfans anser han ska göra, trots hans otroligt usla skott. Det var tydligt att AVB ville se hans huvudspel också, men där fick Mikel inte riktigt till det vid fasta situationer, fast han försökte. Ändå tror jag inte på det här då Mikel spelar i en position där vi är svaga för tillfället efter Essiens skada, även om Romeu är på väg in.

Adam Johnson från City ska vara intressant för Chelsea igen. Varför inte, jag beundrade honom innan han kom till City där han gjort en del bra matcher men inte direkt är ordinarie. Men jag tror ändå inte det händer. City tillhör de lag som vill ha enormt starka trupper och inte bara en startelva.

Dagens Pastore. Zamparini måste fått halsfluss för det är inga nya utspel, förutom ett från United mycket närstående källa som hävdar att de plötsligt är intresserade, något som säkert får upp Zamparini från ev sjuksäng. Fast det var väl idag det skulle avslöjas vart Pastore går enligt ett stort antal Zampariniutspel. Ferguson själv säger dock det är färdigvärvat (ord som säkert betyder mindre i verkligheten, men gör mig glad då det innebär att Sneijder inte förstärker dem).

Aguero är enl ryktet snart klart för City. Ska bli intressant att se om han fungerar i PL. För följarna av de här spalterna vet ju mitt tvivel på den saken. Han är en duktig fotbollsspelare, men precis som alla ställer Torres mot hans prislapp måste Aguero ändå bedömas med samma metoder, och Aguero säljer inte ens en bråkdel av de tröjor Torres säljer men är i längden dyrare då hans lön är avsevärt högre.

Måndag:
Det påstås att Arsenal är ute efter 27m Frank Ribery, en affär Chelsea vill lägga sig i. Det är ingen hemlighet att Chelsea länge haft ett intresse för Ribery även om det svalnat ordentligt senaste säsongen efter sex-skandalen och kontraktsförstärkningar i Bayern. Så det kan ligga något lite i detta, även om ryktet kommer från fanatix.

Det märks att lagen är på turné för att förbättra klubbkassor, träna ifred (jovisst med tanke på hur populär en klubb som Chelsea är i Asien), men framförallt för att göra PR. Till och med ryktessvängen tycks lida av sommarlättja.

Pastore är hetast då lallaren Zamparini sagt att den affären ska bli klar den här veckan, och hetast för Pastore ska Chelsea vara. Fast Zamparini vore inte Zamparini om han inte lyckats läcka att nu har PSG lagt sig i affären. Jag är fortfarande oerhört skeptisk till att Pastore blir Chelseaspelare, vi kan bara avvakta.

Vinnäsan Ferguson har dammat av repliken han inte kunde ge förra året om Chelseas lagålder. (Ifjol var ju United äldst). Senast han höll på med sina löjliga mindgames blev rekylen ordentligt, det Chelsealag han hånade för åldersstrukturen vann dubbeln. Vi får väl därför räkna med detsamma i år. Villas-Boas har dock visat irritation över det här, naturligt nog, och påpekat att ålder är knappast det viktigast för ett lag oavsett var Ferguson och playstationfansen tror.

 


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.