AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

21 juli 2011

silly rykten

Andra träningsmatchen; Malaysia XI - Chelsea 0-1

Laget: (Eller ska vi säga truppen, då t ex 4 målvakter är med)

40 Hilario
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
63 Slobodan Rajkovic
34 Ryan Bertrand
10 Yossi Benayoun
46 Josh McEachran
8 Frank Lampard (k)
21 Salomon Kalou
9 Fernando Torres
15 Florent Malouda
Avb: 1 Petr Cech, 22 Ross Turnbull, 61 Jamal Blackman, 19 Paulo Ferreira, 62 Nathaniel Chalobah, 26 John Terry, 33 Alex, 38 Patrick van Aanholt, 3 Ashley Cole, 47 Billy Clifford, 12 John Mikel Obi, 18 Yury Zhirkov, 23 Daniel Sturridge, 39 Nicolas Anelka, 11 Didier Drogba.

Malaysia XI:
1 Mohd Farizal Marlias, 2 Mohd Daudsu Jamaluddin, 3 Subramaniam Sooryapparad, 4 Mohd Zubir Mohd Azmi, 5 Norhafiz Zamani Misbah, 6 Shahrulnizam Mustapa, 7 Mohd Irfan Fazail, 8 Mohd Badri Mohd Radzi, 9 Hairudin Omar, 11 Joseph Kalang Tie, 16 Wan Zack Haikal Wan Nor, 17 Mohd Amri Yahyah.
avb: Mohd Irfan Fazail, Mohd Fandi Othman, Gary Steven Robbat, Thamil Arasu Ambumamee, Mohammad Amer Saidin, Wan Zaharul Nizam Wan Zakaria, Syahrul Azwari Ibrahim, Mohd Izham Tarmizi Roslan (mv), Mohd Affize Faisal Mamat, Abdul Shukor Jusoh.

Bara den dåraktige lär dra några slutsatser av Chelseas uppställning i den här matchen också. AVB blandar återigen rutinerade spelare med färska spelare. Det kommer också att bli väldgit många byten, det har AVB redan utlovat.

84.000 på läktaren och de flesta verkar inte hålla på hemmalaget utan Chelsea. Populärast är utan tvekan Fernando Torres av fröjorna att döma.

FÖRSTA HALVLEK:
Som väntat dominerade Chelsea totalt men åstadkom inte mycket. Det är uppenbart fortfarande ett nedtränat och oskärpt Chelsea som spelar mest för konditionen och detaljer i spelet. Det var lite mer spel än mot Portmouth, men mot sämre mostånd ärligt talat.

Särskilt i det fysiska spelet stod sig malajerna väldigt lätt mot Chelsea. Chelseas samspel stod sig dock väldigt lätt i en här matchen och det märks att det har inte varit så stort fokus på den biten av spelet ännu. Det handlar mycket om att se och pröva hela truppen. Tempot på mittfältet påminde oroväckande mycket om förra säsongen, men som sagt. Det går inte att dra några som helst slutsatser av de här första träningsmatcherna. (Och det lär bli samma sak till helgen, det är först i Hong Kong Chelsea kommer att börja försöka spela ihop ett lag).

Torres såg skärpt och beslutsam ut, men får fortfarande inte bollarna. Och när han får dem är de får svåra och han kan inte göra mycket med dem. Däremot får han i princip inga bollar längs med marken i djupled som han vill. Benayoun kom helt bort i matchen och märktes inte. Rajkovic är en positiv overraskning och vi får hoppas arbetstillståndsfrågan löser sig för honom för han kan bli en bra back-up i år. Bertrand såg också pigg ut, liksom Bosingwa.

Chelsea imponerade inte i första halvlek trots dominansen, men det är som väntat.Fast vi nog ändå ge betyget; bedrövligt dåligt. Även ineffektiviteten är lite stötande.

43 minuten missade Lampard öppet mål när han trodde han var offside och tvekade. Han nådde därför aldrig fram till bollen från Kalou.

ANDRA HALVLEK

Chelsea bytte som väntat hela laget i andra halvlek och återigen parades Sierra Leone-födde 16-årige engelsmannen Nathaniel Chalobah tillsammans med John Terry igen (utan tvekan för att lära från den bäste).

Turnbull - Ferreira, Chalobah. JT, Cole - Billy Clifford, Mikel, Zhirkov - Sturridge, Drogba, Anelka

Andrahalvlekslaget började piggare idag precis som mot Pompey. Till och med Mikel hade ett rykande skott i 48 minuten. Det gick förstås utanför men ändå, det var fart i det.

Drogba var nära några gånger men aldrig med bollen riktigt under kontroll. Zhirkov försökte, men bollen vill inte studsa hans väg just nu. Anelka visade att hans uttalanden om att han vill stanna och bidra ska tas på allvar.

Men mycket felpass, mycket dålig bollkontroll vid tillfällen. Några tillfällen också väldigt okoncentrerat, Chalobah hade även i den här matchen något misstag som kunde kostat. Han blandar och ger väldigt mycket i de matcher jag sett. Riktigt bra försvarsspel blandat med nästan kostsamma misstag. Linjedomaren hade inte någon bra match, det var bra många offsideavblåsningar för Chelsea som aldrig var offside.

Sturridge hade en gyllene chans i 72a minuten, men målvakten gjorde en kanonräddning med släpande ben. Som belöning byttes han ut! Malaysia som testade framförallt U-23 spelare inför OS gjorde minst lika många byten som Chelsea fast vid betydligt fler tillfällen under matchen.

1-0 till Chelsea i 79e minuten, men bollen var nog aldrig inne helt och hållet. Målkameraavgörande. Det var en Drogba frispark som tog i stolpen, träffade målvakten i ryggen och studsade precis innanför linjen, men hela bollen var nog inte inne förrän bollen tog en bana ut igen. Knappast orättvist, men ändå lite snopet. Linjedomaren ansåg dock att det var mål så det blev det.

I 86 minuten borde Malaysia gjort mål när Arasu var ensam med Turnbull, men bollen utanför.

 

Chelsea har verkligen inte imponerat i de första träningsmatcherna, om någon hade förväntat sig det. Fast nog har de varit lite sämre än till och med fruktat. Själv är jag precis lika oroad av det som jag utgår från att André Villas-Boas är. Våra konkurrenter har fått fina träningsmatchsresultat, men det betyder ju absolut ingenting. Det är vad som händer när det är allvar vi ska bry oss om. Det enda som oroar mig lite är att Alex fortfarande inte spelar pga skada. Ineffektiviteten är ju inte så rolig att skåda heller, men....

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.