AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

18-24 juli 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bara för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-29



Söndag;
Om några timmar spelar Chelsea sin tredje träningsmatch. Jag förväntar mig att den kommer att vara precis som de tidigare, inget att hänga i julgranen alltså. Och med hela laget som byter i halvtid. De möter Thailand All Stars i Bangkok och AVB har förvarnat om att experimenterande fortsätter även den här matchen. TAS är ett hopplock av många nationaliteter, bl a två brasilianare som spelar i den thailändska ligan. Däremot saknas landslagsspelare då dessa spelade under lördagen mot Palestina. Även saknas nyblivne thailandspelaren, Robbie Fowler.
Lite trist att se kanske, men de här matcherna fyller ett helt annat behov än de matcher som kommer.

Lördag:
Det är nästan omöjligt att tänka på fotboll idag efter tragedin i Norge, men....
(för mig personligen extra påverkbart då jag skrivit om samma ämnesgrund som verkar ligga bakom den här terrorhandlingen, ni har kanske sett länken under artikelrubrikerna till höger....)


Chelsea har bekräftat att man för samtal med Atletico Madrid om ett lån av Thibaut Courtois, och det förväntas bli klart inom ett par tre dagar.

André Villas-Boas har också bekräftat att Chelsea är överens med Barcleona om Oriol Romeu. Däremot har inga personliga förhandlingar eller medicinsk kontroll skett då Romeu är med Spaniens U-20 lag och förbereder sig för VM.

Ron Gourlay har också utlovat förstärkningar och att transfers kommer säkerligen att bli klara inom tiotalet dagar.

Chelsea kommer att ha fyra spelare med i U-20 VM. Nye Oriol Romeu, om vi kan räkna honom som Chelseaspelare när VM startar 29 juli och Ben Gordon i England. Matej Delac är med för Kroatien men står som Vitessespelare vilket är ett skämt och ännu ett bevis på var FIFA har huvudet. De har också Gael Kakute med som Fulhamspelare!
Klart överraskande att Josh McEchran inte är med, men England har ett ganska anonymt lag till Columbia. Förre Chelseaspelaren, nu i Sunderland, Billy Knott är också med. Noterbart är att Arsenal inte har en enda spelare med i det engelska laget.

Det är möjligt att Petr Cech gör säsongsdebut på söndag mot Thailand All Stars. Däremot är Alex inte fri sin knäskada ännu.

Torsdag:
I ännu en dålig träningsmatch, men det är ju inte det det handlar om, blev efterspelet mycket trist då Yossi Benayoun utsattes för rasistiska påhopp i det islamistiska Kuala Lumpur. Vi får hoppas det är sista gången det händer, eller att Chelsea i framtiden bojkottar alla platser där sådant kan ske. Chelsea är en multikulturell klubb och ska inte på något sätt tåla att sådant sker. Vi får hoppas att FIFA för en gångs skull agerar, men vi tror det inte

Pinsamt var att under fredagen gjorde ett kvinnligt språkrör för malaysiska sportmyndigheter ett mycket beklagligt uttalande om att man får räkna med att sådant händer i ett muslimskt land. Det får absolut inte finnas några som helst ursäkter för den sortens uppträdande om Malaysia ska få delta i internationella sportsammanhang. En annan talesman var dock klarare i sitt beklagande av händelserna.

Klart förvånande är att Chelsea har inte bekräftat kontraktsskrivningen med Thibaut Courtois ännu även om han genomgick läkarundersökning i måndags.

Onsdag:
FA har inskaffat målkamerateknologi från Hawk Eye (samma som används i tennis), och skulle kunna införa det redan den här säsongen. De får dock inte göra det för FIFA. Vilket på något sätt säger allt om tillståndet i dagens fotboll. FA är däremot optimistier och tror att de får börja använda det säsongen 2012-13. Jag undrar jag så länge Blatter och gnomerna styr.

Världens minst hemliga hemlighet slås också upp stort i tidningarna idag. Att John Terry drömmer om att bli manager för Chelsea en gång. Chelseafansen har känt till det i massor av år, och JT ägnar sommarledighet åt att gå de kurser som krävs för att han ska kunna få en flygande start som manager efter karriären. Även Lampard lär gått några sådana kurser men han är mer kluven då hans andra stora intresse är fastighetsaffärer.

Tisdag:
Spionrapport
Daily Mail har kommit över anteckningar som André Villas-Boas gjort från träningar med Chelsea. Kanske inte direkt saker Chelsea velat läcka, men de är ju onekligen rätt intressanta att se. >>>

Sky Sports, normalt en betydligt mer seriös källa än engelska (eller svenska) tabloider bad idag om ursäkt för att de hittat på ett uttalande som John Terry skulle ha gjort om Luka Modric. JT sa aldrig någonsin att Modric var respektlös mot Tottenham. Underbart att se ett medium som faktiskt ber om ursäkt på ett riktigt sätt. Och inte bara dolt inne bland annat.

30.000 fans kom för att se Chelseas första träning i Malaysia! Det var en kvällsträning kl 19 efter flygturen ut, men de flesta fansen fanns på plats på Nationalarenan i Bukit Jalil flera timmar i förväg. Chelsea möter på torsdag em vår tid Malaysia XI, ett hopplock av spelare från ett par klubbar. Samma lag har redan fått ordentligt på nöten av andra besökande engelska lag, t ex 4-0 mot Arsenal, 6-3 Liverpool.

Brasilien har ju åkt ur Copa America liksom värdarna Argentina. Det innebär att David Luiz och Ramires får nogra dagar extra ledigt, de slipper åka ifatt truppen och spela i Asien.

Måndag:
Som ni sett på annan artikel har Chelsea köpt Thibaut Courtois

Fortfarande inga transfers och jag blir mer och mer övertygad om att det kanske inte blir så många. Just nu verkar det nästan bara vara Modric av de 136 som knutits till oss som är aktuell (och Thibault Courtois vars klubb påstår han är klar -men ingen bekräftelse från CFC, se här bredvid) - och det är en övergång som kan stupa. Däremot har många tidigare heta rykten visat sig vara knappt ens rykten i sanningshalt.

Jag var före säsongsslutet rätt övertygad om att tre spelare (Anelka, Bosingwa, Zhirkov) skulle lämna, av dem talas det just nu enbart lite grann om Anelka som MLS vill ha gratis. Och jag hoppas Chelsea är klara med gratisövergångar. Jag trodde på Lukaku men Anderlechts prislapp och kanske AVBs ankomst har kylt ned det ryktet ordentligt. Modric var aktuell, men det var också Neymar som nu verkar iskall. Själv hoppas jag mest på Sneijder, men jag tror inte Chelsea är lika intresserade som jag är.

Jag tycker ändå Chelsea har en trupp som kan vinna ligan. Även om United har förbättrat sin trupp, men vi får inte glömma vilken erfarenhet de tappat framförallt i vd Sar och Scholes. Liverpool satsar engelskt, men fungerar det... Arsenal har liksom oss inte förstärkt även om det tagit in några ungdoma, de riskerar dock fortfarande att tappa två av sina allra mest tongivande spelarer Tottenham har inte förstärkt. Everton har inte förstärkt, City har återigen förstärkt men de måste också få laget att fungera och riskerar att tappa sin i särklass bäste spelare.

Chelsea är nu på asienturnéen och det brukar nästan aldrig hända några intressanta transfers när lagen är på turné. AVB har också mycket tydligt klargjort att alla spelarna har chansen att övertyga honom om att de är värda att stanna under turnéen, och det är osannolikt att någon stor transfer förutom de aktuella (Courtois och möjligen Modric) kommer att ske före augusti.

AVB planerar också fortsätta matcha två helt olika elvor i matcherna mot Malaysia (torsdag) och Thailand (söndag). I Barclay Asia Trophy (27 och 30 juli) kommer laget att börja sättas samman.

 

Rykten v-29



Söndag:
Den alltmer oseriösa Metro i UK påstår att Chelsea tittar på Yann M'Vila igen. Rennesmittfältaren ska ersätta Essien. Det tror vi nte på.

Tidningarna tycks ha bestämt sig för att det är i Chelsea Javier Pastore hamnar när hans öde ska avgöras på tisdag. Själv är jag betydligt mindre säker. Jag är ingen stor Pastorebeundrare då jag tycker han har tempoproblem även i en temposvag liga som Serie A och att han går och gömmer sig en del under matcherna, utan det är priset i förhållande till kvalitet som jag ställer mig oerhört tveksam till. Men det är ju inte mina pengar. Dock, som sagt jag är långt ifrån lika säker som tidningarna på att det här händer.

Det berömda sista budet för Luka Modric har nu av vissa källor (tvekar att kalla dem så) skrivits upp till 39m pund plus en spelare! Och det tror vi lika mycket på som vi tror på att Daniel Levy är en gentleman. Andra håller sig till mer sansade 27m fast då ska Sturridge ingå, något jag intensivt hoppas är en lögn. Sturridge är dock spelaren som media tycks bestämt sig för ska bort från Chelsea så de ryktena lär väl hålla på ett tag nu när det står klart att Drogba stannar.

Däremot har Lukaku-transfern svalnat ordentligt. Dels för att AVB har antytt att det finns inget behov just nu, dels för att Anderlecht gräver ned hälarna och försöker klämma friarna på mer pengar, vilka delvis som vi vet ska gå åt att betala andra som har del i Lukaku.

Lördag:
Fulham står först i kön för att låna Josh McEachran den här säsongen. Jag är kluven då jag verkligen gillar McEachran, men det är också klart att han behöver nu lite hårdare matchning och frågan om han kan få det i Chelsea. Särskilt som han spelas som det sägs ur position när han spelar för tillfället. Mark Hughes är borta från Fulham och tror mycket mer på Martin Jol som matchare av talang. Personligen skulle jag vilja se ett halvårslån som mest. Om det här ens skulle komma ifråga.

Precis som väntat och som vi har sagt här länge ser det nu ut som om kontraktsförlängningen av Didier Drogbas kontrakt nu snart kommer att ske. Drogba har ett år kvar på sitt kontrakt men väntas förlänga med minst ett till. Skönt då kanske skvallerbyttorna slutar placera honom i lag som tottenham.

Fredag:
Dagens löjeväckande Daily Mailare påstår att Chelsea ska lämna ett ännu högre bud för Lukaku och erbjuda Daniel Sturridge som lån. En löjeväckande tanke som måste kommit med lunchölen för Daily Mails skribenterna. Varför i herrans namn skulle Sturridge gå med på att bli utlånad till vad som ändå är en b-liga i Europa när han platsar i nästan alla Premier League-lag.


Det ryktas att det idag blir klart med att Thibaut Courtois lånas ut till Atletico Madrid för nästa säsong. Där han kommer att kämpa med Asenjo om att ersätta de Gea.

Det förväntas att Chelsea gör ett tredje och sista bud för Modric snart. Enligt notoriskt opålitliga Sportsvibe kommer budet att vara på hela 35m pund. Vilket låter osannolikt.

Lukaku-affären fick lite kallt vatten över sig, men det är förmodligen taktik då Villas-Boas uttryckte sig kryptiskt om den i Malaysia efter träningsmatchen.

 

Torsdag:
Slobodan Rajkovic har spelat i träningsmatcherna, och spelat bra. Men ryktet säger nu att han kommer inte att få arbetstillstånd i England i år heller. Så Rajkovic måste antingen lånas ut ännu en gång eller säljas. Oerhört trist för Rajkovic, men det påverkar också massor av affärer för en klubb som Chelsea då en stor del av talangpoolen försvinner så att säga. Alla utanför EU i princip eller över 18 år som inte är bosatta i sitt landslag.

Mundo Deportivo (dvs totalt opålitlig källa) påstår att Chelsea är nära kontrakt med Barcelonas mittfältare Oriol Romeu. Med tanke på källan får vi ta det med mer än en nypa salt. Romeu har dock gjort debut i Barcas a-lag och är 19 år gammal. Han har också spelat i de spanska ungdomslandslagen. Det sägs att AVB ville ha honom till Porto förra året. Han spelar defensiv mittfältare och skulle fylla hålet efter Essien. Han är inne på sista året med Barca så kostnaden vore överkomligt. Låter som en smart grej, om det är sant. Han fyller 20 i september så han kan inte räknas som home-grown dock. Romeu vägrar skriva på kontraktsförlängning med Barcelona och är därmed till salu. Det påstås dock att Barcelona kräver en återköpsklausul, något Chelsea aldrig kan tänkas gå med på.

Chelseas formella bud på Romelu Lukaku ska ligga på 15 alt 18m pund, beroende på vilken tidning som får uttala sig. Samtidigt sprids rykten om att Lukaku ska försökt dämpa snacket om att det blir just Chelsea. Det tror vi på som vi tror på det. Vid lika bud är jag ganska säker på att Lukaku väljer den klubb som är hans uttalade favoritklubb. Det sägs att det står mellan Arsenal (lägsta bud), Chelsea och kanske City och/eller Tottenham. Vilket med största säkerhet innebär att det står mellan Chelsea och City om vi bara ser till det rent ekonomiska. Det blir dock säkert några turer till innan något är klart.

Ett sent bud från PSG ska ha avböjts. Enligt belgiska medier är Chelseas bud det bästa. Problemet är självklart de sk rättigheter andra parter har i spelaren värda ca 5m euro. Ett oskick som måste förbjudas snarast, särskilt i ett fall som detta där spelarens far är en av dem som äger del i honom. Som tur var är det förbjudet i England så Anderlecht måste lösa dessa först innan en övergång kan ske.

Onsdag:
Ryktena säger att Chelsea lagt ett formellt bud på Romelu Lukaku. Tidigare lär Arsenal lagt bud och det ryktas om att även City gjort det. Arsenals bud lär vara det i särklass lägsta.

Tisdag:
Det blir inget lån av Scott Parker. Om det blir affär blir det en permanent övergång. Och med tanke på att lånekostnaden var mer än halva köpekostnaden verkar det ju vettigt. Frågan är dock om Chelsea vill binda upp sig permanent för en 30-årig spelare?

Carl Magnay 22 år, som satt på bänken i lördags men som inte är med på turnéen har fått en "trial" med MK Dons. Magnay som inte kommer att ta en plats i Chelsea är mest känd för att han vann fotbollssåpan för några år sedan, den gav honom kontraktet med Chelsea vilket gett honom en bra start för en spelare som inte tillhörde någon klubb innan. Vi önskar Carl lycka till, det är en bra spelare, men inte världsklassmaterial och det är ju vad Chelsea måste producera.

Anelka som jag trott skulle välja att lämna har enl franska källor tackat nej till två mycket attraktiva bud från MLS i USA och från Mellanöstern, för att kämpa om en plats i Chelsea nästa år. Det är ingen tvekan om att spelarna verkligen vill fortsätta i Chelsea och se vart äventyret med Villas-Boas leder.

Arturo Vidals namn kommer upp allt oftare i transfersnacket, medan Modrics tonar bort. Frågan är om Chelsea ens bryr sig om att lägga ett tredje bud på den troliga summan 30m pund för Modric? Men vi har säkert inte hört det sista i den såpan. Enlg tidningar ska också JT sagt att Modric uppträder respektlöst mot Tottenham. JT är kanske inte rätt person att uttala sig i det här fallet efter hans pengaflirt med City två somrar sedan. Därtill är det ett uttalande som skadar Chelsea så jag undrar verkligen om han sagt så.

Ghana räknar med att kunna använda Michael Essien i African Cup of Nations. Det fattas bara det. Essien har ådragit sig två av sina svåra knäskador med Ghana och nu ska han spela i ACN innan han ens är spelklar för Chelsea. Hoppas verkligen detta inte kommer att hända.

Orkar ni med Neymar snack? Nej, inte jag heller. femtielfte budet för sommaren är dock att han nu stannar i Santos. Chelsea har varit ute ur bilden ett tag till förmån för de spanska giganterna.

Chelsea lär gett sig in i jakten på Alan Gatagov från Lokomotiv Moskva, 20. Mittfältaren spelar i Rysslands U-21 lag, och vi vet ju sedan gammalt att Chelsea allltid knyts till ryska löften pga Roman, oavsett sanningshalten.

Dagens dummaste rykte är ändå att Tottenham tror sig kunna köpa Daniel Sturridge från Chelsea. Sure, efter Tottenhams agerande i Modricaffären.

Det är många som gärna lånar spelare av Chelsea; Newcastle hugger allt de kan på Sturridge, liksom ett stort antal andra klubbar, nu tydligen även Everton, Portsmouth vill nu ha Patrick van Aanholt. Ryan Bertrand är eftertraktad med flera. En som behöver lånas ut till rätt klubb är Gael Kakuta, men där finns inga rykten ännu. Courtois tippas lånas ut omgående. Och idag har Atletico Madrid som sålde de Gea hamant i förgrunden för ett lån..

Måndag:
Man City försöker enligt Manchestertidningar nu kidnappa Romelu Lukaku från hans mest ihärdiga friare, Chelsea och Arsenal. City ska ha bjudit 4m pund (dvs 18m) mer än Arsenal vilket innebär att Anderlecht fått det budgivningskrig de hoppades på. Tyvärr. Vi vet vad spelaren själv föredrar, men en budgivning skadar tyvärr Chelsea.

Från Evertonhåll påstås det också att Chelsea är intresserade av Marouane Fellaini. Ryktet är inte nytt men jag ställer mig tvivlande, Fellaini är mer back-up till mig än startspelare i Chelsea. Och vi har redan Benayoung som förhoppningsvis är frisk nog att spela den här säsongen.

Kan inte undanhålla er den här bilden på red nose som en italiensk tidning hittat (eller möjligen fixat på annat sätt): I klass med bilden på domare Webb i sin favorittröja. ;-)


Den italienska tidningen tycks inte tro på Fergusons försäkran om att United inte försöker köpa Sneijder (vilket jag personligen ju hoppas de misslyckas med då jag vill se honom i Chelsea om han ska lämna).

---

Enl vissa tidningar ska AVB bekräftat att Chelsea köpt Thibaut Courtois som genomgick läkarundersökningar på söndagen. Chelsea kommer att bekräfta övergången under måndagen och skriva 5-årsskontrakt med Courtois som förväntas lånas ut omgående. Han lär dock vägrat gå med på att lånas tillbaka till Genk

Räkna med att ryktesfloran har ännu mindre substans de närmaste två veckorna då Chelsea är i Asien för att spela ihop och utvärdera dagens trupp med en hel del ungdomar som kommer att få chansen i några av träningsmatcherna. Tuffast motstånd blir Aston Villa alt Blackburn i Barclays Asia Trophy. (sista matchen i Hong Kong 30 juli)

---

Vet inte sanningshalten i detta och tvivlar, men det är en kul skröna att läsa om hur vissa försöker skaffa sig fördelar även inom fotboll.. >>>

Yuri Zhirkov är intressant för nästan alla ryska lag påstås det, hetast på Zhirkov just nu är tydligen Dynamo. För två månader sedan var jag övertygad om att Zhirkov skulle lämna för mer speltid, men efter läst senare intervjuer är jag klart tveksam. Men med rätt bud kanske Chelsea släpper honom. inget lär dock ske under asienturnén.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.