AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

18 juli 2011

silly rykten

Courtois klar

Chelsea har nu bekräftat vad säljande klubb RC Genk sagt i flera dagar, att Thibaut Courtois, den 19-årige mycket lovande belgiske målvakten från belgiska mästarklubben är Chelseaspelare.

Det återstår vissa formalia som läkarundersökningen och kontraktsskrivningen men Chelsea har ändå bekräftt nyheten.

Courtois vann både Genks Årets spelare och Årets målvakt i hela Jupitel league förra året. Så det är onekligen ett stort löfte klubben knutit till sig som framtida efterträdare till Petr Cech. Som dock säkerligen inte lämnar över handskarna frivilligt än på länge, särskilt som han spelade förra året.

Han gjorde debut för Genk redan som 16-åring 2009 och är back-up i det belgiska landslaget. Debut på bänken mot Turkiet i juni.

Inga summor har lämnat, självklart då det är Chelseas policy men gissningarna på övergångssumman ligger runt knappa 8m pund. Courtois lär blivit dyrare då han inte ville gå med på att lånas tillbaka til Genk, men förväntas ändå gå ut på lån under året.

Chelsea har visserligen släppt Jan Sebek men har ändå en kraftfull uppsättning unga målvakter just nu, ledda av Matej Delac som dock inte hade en lyckad lånesejour hos Vitesse och därmed kanske stött på hinder i sin utveckling. Sam Walker har lånats ut, jag förväntar mig att Rhys Taylor också lånas ut, men kanske t o m säljs nu. Jamal Blackman har just skrivit nytt kontrakt med klubben. Det har även Hilario som var mycket bra mot Portsmouth gjort och målvaktstränaren Lollichon öser beröm över Turnbull även om det är svårare att se. Han såg definitivt osäker ut i sin halvlek mot Pompey.

Courtois förväntas inte följa efter laget till Malaysia utan får ordna sin flytt i lugn och ro medan Chelsea förbereder sig för nästa säsong genom att fara genom Asien och spela matcher och träna hårt.

Courtois började i Genk som 7-åring, som vänsterback men skolades om till målvakt. Innan dess spelade han för Bilzen.

Transfers: >>>

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.