AKTUELL LIGAPLACERING
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0-0 mål 0 poäng

11-17 juli 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bara för de är roliga.
Vi har bytt artikelmenyn till höger, så om du vill läsa tidigare artiklar, klicka på Tidigare år.

Nyhetsnotiser v-28


Sorry, webbavbrott tog bort lördagens nyheter och notiser.

Söndag:
Villas-Boas lovar en evolution och inte en revolution i Chelsea, särskilt när det gäller transfer. Jag känner många som känner skräck och avsky inför detta, men å andra sidan är det människor jag inte heller respekterar särskilt mycket. Fotbollsmanagement handlar om så oerhört mycket mer än att leka playstation och köpa oh sälja spelare, så jag står 100% bakom Villas-Boas resonemang. Villas-Boas kommer att använda asienturnén till att värdera och bedöma truppen och ta beslut om t ex en spelare som Sturridge ska lånas ut igen. Han höjer Sturridge till skyarna men är ändå öppen för att han behöver ytterligare utvckling utanför Chelsea en tid (även om jag personligen inte tror att Sturridge lånas ut, han var en av de bättre igår trots minimal träningstid med laget).

Här är några andra saker AVB säger enligt Sky Sports :

It was put to Villas-Boas that the players must feel as though they are on trial at the moment, but he said: "No, I don't think so.

"I think the opposite because I gave them that flexibility from the beginning.

"Normally people would expect you to arrive at Chelsea and make radical changes and we are taking everything on board and making the right decisions.

"Again our arrival is much more about freeing these players and finding their talent rather than making radical changes."

Looking to the future

Villas-Boas maintains that he is more interested in evolution than revolution at Stamford Bridge after coming in to replace Carlo Ancelotti.
"I am still evaluating things at the moment," he said after watching his side defeat Portsmouth 1-0 in a pre-season friendly at Fratton Park.
"It is not that I have to change things radically and I will take it step by step.

"I think it is pretty obvious that we will go into the market at one time or the other but not with radical changes to the team.

"The team will keep itself (together) and most of the players.

"(On Saturday) it was important for us to show the fans the future of Chelsea and you could see that in the number of (young) players we had on the pitch.

"We had a 16-year-old (Nathan Chalobah) on the pitch - that promises a lot.

"He is English, he has a future and these are all things the fans must see."

 

Fredag:
Chelsea har gett sk proffskontrakt till fem unga Chelseaspelare. Det är svenske Amin Affane och Archange Nkumu som fått tvåårskontrakt, treårskontrakt har getts till målvakten Jamal Blackman, Daniel Pappoe och det kanske just nu största löftet av dem, Todd Kane.

Torsdag:
Våra U-21 spelare har nu återvänt till Chelsea, vilket förklarar varför de inte spelade mot Wycombe. De hade helt enkelt sommarledigt fortfarande. Ännu en spekulation som kan läggas till handlingarna. Men nu är Sturridge och Bertrand på väg att träna ikapp med de övriga, så nu saknas bara Luiz och Ramires, som dock kommer att vara tränade när de återvänder efter Copa America, men också slitna. Jag tvivlar på att de spelar mot Pompey på lördag, men bägge förväntas tillsammans med flera ungdomsspelare följa med till Asien på söndag.

Vi brukar inte leka youtubeguider här, särskilt inte på spelare då till och med jag kan se ut som en fotbollsspelare i sådana klipp. Men den här supporterns förtvivlan (och sällsynt dåliga språkbruk kan vi inte undanhålla er). Det är en River Plate-supporter med vissa besvär att undanhålla sin besvikelse (med eng text): >>>

Chelsea presenterar några av de ungdomar som de tror mycket på idag. Ibland dem finns självklart det stora löften Nathaniel Chalobah, men också svensken Anjur Osmanovic, holländaren Nathan Ake (som det blev lite strul med Feyenoord om), vår egen Bangura, Samuel och många fler. Läs mer: >>>

Onsdag:
Målen mot Wycombe >>>
Yossi Benayouns är underbart, även om det kanske var lite generöst försvarsspel.

Tisdag:
Första segern.
Chelsea spelade under tisdagen en hemlig träningsmatch på Cobham mot Wycombe Wanderers. Ingen Chelseaspelare spelade mer än 45 minuter. Chelsea vann matchen 3-0 efter mål av Yossi Benayoun, Fernando Torres och Slobodan Rajkovic (en 22-årig spelare jag misstänker får svårt att stanna i Chelsea, inte minst pga problem med arbetstillstånd). Det var hans första match i Chelseatröjan trots tre år som Chelseaspelare då han alltid varit utlånad tidigare.Kanske kan han komma in i truppen nu om hans arebtstillståndsfrågor får en lösning.

Chelsea (första halvlek): Hilario; Bosingwa, Kalas, Terry (k), Van Aanholt; Malouda, Kaby, Mikel, Kakuta; Benayoun, Drogba.
Chelsea (andra halvlek): Turnbull; Ferreira (k), Ivanovic, Rajkovic, Cole; B. Clifford (Mellis 65), McEachran, Zhirkov, Kalou; Anelka, Torres.

Alex spelade inte och jag vet inte om jag ska oroas av det, men det gör jag då jag absolut inte vill se honom bli såld. Men å andra sidan spelade inte Cech heller och det finns inte en chans att han blir såld av Chelsea så.... Inte heller Lampard. Småskador? Träningsvärk?

Den som drar några långtgående slutsatser av det här är säkerligen väldigt fel ute.

Måndag:
Michael Essien
hade idag en knäoperation för sina skadade korsband och menisk. Han kommer att vara borta i sex månader enligt Chelsea, säkert längre i verkligheten med tanke på de problem han har haft. Frågan är om han någonsin kommer att kunna komma tillbaka. Vi kan bara hoppas.

Northampton Town (The Cobblers) hade hoppats få låna Deen-Conteh, men idag avslöjades det att de får låna målvakten Sam Walker (istället?). Walker lånas ut för hela säsongen. Walker är 19 år och en målvakt vi kanske kommer att få se mer av i Chelsea. Han har tidigare varit utlånad till Barnet en kortare period och hjälpte dem undvika nedflyttning.

Förskräcklig
Det är det enda ord jag har om Chelseas tredjetröja nästa säsong. Om den här läckta bilden stämmer. Jag gillar ettan bättre än förra årets och tvåan har vunnit över mig, men trean... Den hoppas jag aldrig få se ett fan bära.

---

Som väntat har massor av Chelseamatcher flyttats redan nu för att passa tv-bolagen. 8 matcher fram till jul är flyttade, någon enstaka enbart till ny tid, de flesta till dagen efter. Precis som ifjol kommer Chelsea att spela massor av söndagsmatcher istället för traditionella lördagsmatcher. Fler ändringar är att vänta framöver. Se ändrade datum under Resultat.


Det borde hända något den här veckan med transfers. För på lördag spelar Chelsea första träningsmatchen mot Pompey och på söndag/måndag reser de till Malaysia för första matchen på asienturnéen och man tycker ju att André Villas-Boas borde vilja ha med ev nyförvärv då. Frågan är vilka som blir lämnade hemma, det är en mycket klar indikation på vilka som ses som överflöd inför nästa säsong, eller vilka som förhandlar med andra klubbar. Vi har redan fått veta vilka Arsenal lämnat hemma, liksom Man City.

 

Rykten v-28


Söndag:
Tidningarna och Genk behandlar det som en klar affär, men Chelsea har fortfarande inte bekräftat någonting kring Courtois vilket är lite förvånande. Även om vi känner till Chelseas ovilja att lämna ut information. Så för mig är den affären långt från klar, även om jag kan misstänka att det nu bara handlar om spelarens personliga kontrakt som ska förhandlas.

I övrigt inte mycket annat än det vanliga tjafset. Och på fansajter snackas det en massa om hur dåliga Chelsea var igår mot Pompey och hur man måste förstärka. Patetiskt. Det var allra förstaa träningsmatchen efter 13 dagars träning, två dagar för några spelare. Det var tvåhelt olika laguppställningar som aldrig någonsin kommer att se under ordinare säsong - bara en dåre drar slutsatser från den matchen som gäller något annat än detaljer och spelarnas fysiska kondition. Till samma fans förskräckelse verkar AVB nöjd och pratar om finjusteringar av truppen istället för att sälja alla och köpa nya på playstation.

Lördag:
Tidningarna säger att Genk meddelat att Chelsea har köpt Thibault Courtois, den 19-årige målvakten som knutits till Chelsea en längre tid. Affären lär kosta mellan 5-7m pund enl uppgift. Chelsea har inte bekräftat affären, men Genk säger på sin webbsida är det är så gott som klart och att det är ett femårskontrakt (enl media).
Jag är överraskad, inte för att vi inte behöver bättre back-up på målvaktssidan men efter Hilarios kontraksförlängning trodde jag frågan skulle dröja något år. Fast av matchen mot Pompey att döma är nog Hilario andremålvakt just nu, han var klart bättre och mer förtroendeingivande än Turnbull.

Bland de försvunna nyheterna var att Romelu Lukaku är nära Chelsea då Anderlechts ledning varit i London, men också att Arsenal lagt ett officiellt bud om förmodade 14m pund, vilket är lågt. Men problemet är att Lukaku har en massa agenter och annat löst folk (inkl sin far) som äger del i honom, något Anderlecht måste lösa bort då det är förbjudet i England. Dessa lär uppgå till enorma 6m euros, något självklart Anderlecht också vill ha täckning för.

Fredag:
Ännu inga spännande rykten idag. Medan Liverpool fortsätter spendera Chelseatokiga transferpriser, senast 20m för Downing...., för engelska spelare i ett försök att verkligen etablera sig som den engelska klubben, hände ringet kring Chelsea. Något som frustrerar alla de som hävdar att Chelsea inte har en chans annat än om de playstationköper allt inom synhåll. För att inte tala om tidningarna som kopplat upp emot 130 spelare till Chelsea och inte fått ett enda rätt! Sjävl tror jag på de spelare Chelsea har, det är inte kvalitet vi saknade förra året, vi hade otur med skador och spelarna fick inte alls ut vad de har i sig då. Det kan mycket väl bli väldigt annorlunda i år. Men visst vill jag se några intressanta nya spelare, särskilt en playmaker på mittfältet. Andra gnäller som alltid när det gäller Chelsea om yttrar. Men vi kopplas mest ihop med försvarare. Chelsea har dock gjort väldigt klart att det kommer inte att handla om många in eller ut i sommar, så varför tar vi inte deras ord för det?

Torsdag:
Tyvärr ingen Falcao till Chelsea vilket verkligen tyder på att alla rykten om honom inte är sanna. Var sanna. Porto har förlängt hans kontrakt och slängt på ännu en löjlig utköpssumma. Det hade varit kul att se Falcao i Chelsea men det var uppenbarligen bara tidningssnack, som nästan allt annat. Det enda riktigt sanna ryktet är väl att vi jagar Modric, men om vi får honom nu när Tottenham målat in sig i hörnet är långt ifrån klart.


Vi har skrivit om Wallace från Fluminense som Chelsea ska ha för-kontrakt med eller first option som det kanske kallas istället. Nu framkommer det att även hyllade försvarskollegan Ronan 16 år och Pernao (vet tyvärr ingenting alls om honom) också ingår i samma avtal - som träffades när Chelsea släppte Deco för i princip ingenting till Fluminense. Detta är dock inte officiellt konfirmerat.

Det ryktas också att Falcao ska skriva på ett nytt kontrakt (förmodligen med en skyhög utköpsklausul) med Porto. Om det sker kan vi säkert konstatera att Chelsea trots alla skriverier inte visat något som helst intresse för honom. Vi får se.


Inte mycket nytt, åtminstone inte något som är trovärdigt. Silly Season börjar lida lite av utmattning nu. Även media börjar tydligen tröttna på att upprepa samma sak varje dag utan att något händer. Jag är lite förvånad då jag trodde saker skulle hända innan turnéen, men Villas-Boas verkar inte låta sig stressas.
Troligast värvningar är ändå just nu ett lån av Scott Parker och Luka Modric, även om den sistnämnde har hamnat i tidernas största prestigefajt med den synnerligen obehaglige Levy i Tottenham. Det verkar dock som om gårdagskvällens rykte om att Modric lämnat in en transferbegäran är sant, vilket inte tvingar honom bort från klubben men som är en oerhört tydlig dels viljeförklaring, dels ett bevis på totalt sammanbrott mellan Levy och Modric. Man kan bara tycka synd om spelaren i en sådan situation och jag är glad över att Chelsea inte agerar på samma sätt som Tottenham gör. Inte för att vi på sistone varit i en helt liknande situation även om vi har släppt spelare som velat iväg som Robben och Carvalho (de var dock knappast klubbens viktigaste). Men jag kan under mina 40+ år som supporter inte komma ihåg ett enda fall som på något sätt påminner om hur Tottenham behandlar Modric, världens förmodligen sämst betalde toppspelare.

Portos ordförande Costa har gått ut och snackat skit om André Villas-Boas vilket verkligen inte är snyggt, snarare rätt ynkligt och skamligt men det kanske är taktik för att stoppa AVB från att visa intresse för Porto-spelare, även om intresset verkar komma till absolut största delen från tidningarnas egen fantasi.

Flera tidningar hävdar också att en affär med Genk om Courtois är i det närmaste klart. Jag undrar jag, men det är ju möjligt att Chelsea skaffar ännu en ung målvakt.

En sajt hävdar att Chelsea är intresserade av Michael Dawson, som tydligen är känd Chelsea-supporter. Sajten är dock en fansajt för Chelsea så vi räknar det inte som ett transferrykte på listan utan ser det mer som ett skämt för att ytterligare reta upp de redan vansinniga supportrarna till Tottenham.

Jovisst, det skrivs att Bayern München fått igenom köpet av Jerome Boateng från Man City (har ej sett bekräftelse ännu). Hoppas det är sant då det kommer att ta död på dumryktet om Alex till Bayern.

Onsdag:
Enligt flera tidningar har Luka Modric lämnat in en övergångsbegäran (transfer request) direkt till Tottenhams ordförande Levy under onsdag kväll.
Spekulationerna säger att det knappast hjälper ensamt men tillsammans med ett bud om 30m pund får Levy väldigt svårt att stå emot.
Modric har åkt med till Sydafrika enbart för sin personliga respekt för Harry Redknapp och han är noggrann med att stå för att hans problem och besvikelse med Tottenham är helt riktat mot klubbens ordförande.

---
The Guardian skriver onsdag kväll att WH gärna lånar ut Scott Parker för 4m. Vilket är löjeväckande då hans transfersumma lär vara 7m. De påstår att de betalade Tottenham 1m för halvårslånet av Robbie Keane. Chelsea lär enligt Guardian gå med på 1,5m pund.... Vi får se hur det slutar, men en för en gångs skull kanske det händer något snabbt då Parker isåfall skulle följa med på Asienturnéen.

En intressant utveckling kring Scott Parker är att det nu talas om att Chelsea ska få låna honom. Det vore en mycket bra utveckling. Han är kanske inte en spelare för framtiden, men ett lån skulle vara fantastiskt bra för Chelses, och kanske för Parker också. Han skulle få spela inte bara PL-fotboll igen utan även CL-fotboll och Chelsea skulle kunna betala hans relativt höga lön utan extra kostnader för en transfer. WH storsatsar ju på att ta sig upp igen och då kan Parker återvända....

En ännu så länge Modricfri dag. Kanske för att han lär sitta på ett plan till sydafrika... Just nu finns det bara två alternativ, att Modric agerar eller att Chelsea lägger ytterligare ett bud.

Istället är det Gary Cahill från Bolton det talas om. Av någon anledning har tidningarna verkligen bestämt sig för att Chelsea ska köpa en försvarare fast det är väl det minsta vi behöver. Förra årets bästa försvar trots att saker och ting inte stämde och vi hade massor av skador, så varför skulle en försvarare vara det vi behöver? Svara på det massmedia?

Tisdag:
Dagens ryktesflora är bottenskrap hittills, bara gamla rykten utan substans som varvas en gång till, likadant med redan omtalade rykten som med mindre omskrivningar körs en gång till. Det enda av substans är att det verkar som om Modric kommer att följa med Tottenham till Sydafrika på deras tunré där. Tottenham lär säkert försöka isolera Modric så gott de kan då de uttalanden kroaten gjort hittills retat upp dem ordentligt, så lita på att de kommer att försöka tillämpa Silenzia stampa, vilket man kan förstå. Fast kanske borde de "stampa" Levy istället få han är den som orsakat krigen dem emellan.

Chelseas bud på 27m lär inte bli accepterat av olika källor, andra anger att Tottenham förväntar sig en Chelseaspelare också. Något jag verkligen inte vill ske, dels för spelarens skull som skulle tvingas till Tottenham men mest för jag tycker oerhört illa om den sortens affärer även om jag förstår ekonomin i dem.

Ett nytt rykte, lika dumt som det låter är att Chelsea skulle vara intresserad av Lazios Christian Ledesma, vilket skulle vara som en direkt ersättare till Essien. Phuiiii. Men det går till listan. Annars förstås mycket artiklar om Scott Parker i de minst tillförlitliga medierna, som Sportsvibe etc. Ett rykte jag kan förstå som vi utrett tidigare men som inte verkar ha bärighet.

Trist för torgsäljaren Zamparini är att Pastore själv nu verkar vara nöjd med att stanna. Det måste vara ett stort avbräck för Zamparini som gjort allt för att sälja Pastore så dyrt som möjligt, ett pris som säkert automatiskt sjunker nästa säsong dels på grund av kortare kontrakt, men mest pga de nya reglerna. Det har ju visat sig att Zamparini vars Palermo går med ung 20m euro i förlust verkligen måste sälja, men då han köpte Pastore mot en mycket häftig vidareförsäljningsklausul måste han få ut minst 45m euro för honom för att tjäna ett öre på affären, då hälften av vinsten går till Pastores gamla klubb Huracan. Inte undra på att han agerat som en marknadsutropare i frågan.

Måndag:
Ännu mer Modric:
Enligt The Telegraph, en respektabel tidning, la Chelsea ett nytt bud på Luka Modric måndag kväll. Budet ska vara på 27m pund (en summa som det snackats om ett tag nu). Jag tror inte det räcker, men runt 30m är en rimlig summa. Frågan är dock vad Luka Modric nu gör?
Läs själva: >>>

--
Mer Modric: Kroatiska källor uppger idag att Chelsea faktiskt försökte köpa Modric innan Tottenham köpte honom. Klubbordföranden i Dinamo Zagreb nobbade Chelsea. Av någon anledning accepterades sedan Tottenhams bud, vilket kan ha ett samband med att agenten inblandad är son till Dinamos klubbordförande.... Sant? Förmodligen, då jag vet att jag hörde Modric nämnas i samband med Chelsea innan han gick till Tottenham.

---
Ryktet säger att Michael Essien är borta åtminstone till nyåret. Inget har bekräftats från Chelsea. Med tanke på hans tidigare två svåra knäskador är det här verkligen inte bra nyheter varken för The Bison eller Chelsea.

---
Jag har alltid respekterat svenska tottenhamfans och tyckt oerhört illa om samma fans i England, Cypern och Australien för hur oerhört illa de uppträder. Efter att följt kommentarerna kring Modric på svenska forum är det bara att konstatera att de svenska tottenhamsfansen har tagit efter alla sina utländska motsvarigheters dåliga sidor. Vet inte om det är kul eller bara något väldigt trist att läsa allt hat, alla lögner som spys ut i deras klubbs namn just nu. Men det är kanske aldrig fel att reta spudsfans lite, eller.... Men att ljuga, hata och hota....

Det jag har svårast för är den här slavägarmentaliteten fans har till sina spelare. Att de ska vara fans själva, vara trogna klubben även om de lurats skriva på usla kontrakt mot muntliga löften om att få diskutera att lämna, att spelare inte ska få lämna en klubb någonsin bara för att det finns ett kontrakt etc. Att spelare ska lojalt ställa upp oavsett hur illa klubben behandlar dem. Det ger mig så ruskigt obehagliga känslor. Så vad som än händer med Modric och Chelsea hoppas jag Modric aldrig mer spelar en match för Tottenham, oavsett om han t o m hamnar i United, Tottenham är ju ändå Uniteds farmarklubb så det är inte otroligt.

Jag gillar inte när spelare, särskilt mina favoriter, lämnar, jag kan till och med nästan hata det, men jag hatar absolut inte spelare för att de vill spela för en bättre klubb eller lämna min klubb av andra skäl (även om vissa skäl känns giltigare än andra). Jag hatar absolut inte Robben, Carvalho, Crespo eller andra, jag hatar inte Joe Cole (även om jag just i det fallet känner en viss skadeglädje över hur det gick). Jag reserverar mig rätten att bua åt dem nästa gång vi möts och hoppas det går dåligt för dem - men hata.... Då måste man vara sjuk i huvudet.

Nu är inte Chelsea en säljande klubb längre, vi snarast skänker bort spelare. Men jag tålde inte den sortens inställning ens på den tiden Chelsea tvingades sälja sina bästa spelare, även till konkurrenter. Man behöver inte gilla något som är en integral del av fotbollen, men därifrån till att hata är det ett långt och mycket oroande steg.

---


Lyons Michel Bastos är dagens namn. Mittfältaren kopplas nu ihop med flera klubbar, varav naturligtvis Chelsea är en. Inte minst då vi jagar mittfältare. Även om Bastos kanske är lika mycket försvarare.

Även målvakten Thibault Courtois är tillbaka i fokus. En affär som ansågs stendöd förra veckan. Den har fått nytt liv genom agenten, som också är pappa till målvakten.... Efter att Chelsea förlängde Hilarios kontrakt och Lollichon öst beröm över Turnbull måste jag erkänna att jag ser alla affärer som rör målvakter som osannolika, men Chelsea har behov av en back-upmålvakt av högre kvalitet. Men om detta är rätt affär? Även ryktena om Kevin de Bruyne har livats upp igen.

De flesta rykten är dock bara uppvärmning av gamla rykten. Även Kaka är tillbaka i bilden. Det tror vi ju - inte på.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.