SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

29 juni 2011

silly rykten

di Matteo som assistant manager

Wow! Jag har pushat lite för det men trodde aldrig det skulle hända. Robert di Matteo, 41 år, återvänder till Chelsea som assistant manager till André Villas-Boas.

Snacka om kvalificerad assistant, med Chelseahjärta och allt. En fullständigt underbar lösning. Men efter det utmärkta jobb di Matteo gjorde med MK Dons och West Bromwich som han tog upp ur ettan och lite oförklarligt fick sparken från trodde jag nog att han skulle satsa helhjärtat på en egen managerkarriär, men di Matteo har alltid gjort det oväntade. Som att han satsade på en karriär som restaurantör direkt efter karriären tog slut efter de två otäcka benbrotten samtidigt i matchen mot Basel. Först senare utbildade han sig till tränare och tog alla kvalifikationer innan han gjorde succé med Dons och WBA.

Han tillhörde de namn vi nämnde redan i våras som assistant till Carlo Ancelotti då alla var ense om att denne verkligen behövde en kvalificerad assistent istället för Emenalo. Zola, di Matteo tillhörde de oftast önskade namnen då.

Roberto di Matteos karriär kom till korta efter den otäcka skadan men han var närmast en legend innan dess hos Chelseafansen. Inte minst för sitt fantastiska mål efter 46 sekunder i FA cupfinalen 1997 mot Middlesbrough (han avgjorde också 2000's cupfinal mot Aston Villa). Det var en enormt uppskattad spelare i Chelsea.

Den Schweizfödde italienaren var en mittfältsgeneral med ett härligt öga för spelet, och ett som han visade mycket bra skott. Roberto di Matteo spelade sex år i Chelsea.

Vi välkomnar di Matteo tillbaka till Chelsea med mycket varmt hjärta. Ännu en härlig utnämning som går absolut rätt väg för Chelsea. Oj vad spännande den nya säsongen ska bli.

---

Steve Holland som gjort ett sådant bra jobb med reserverna lyfts upp att även jobba med a-laget. Han ersätter Paul Clement som andre assistant manager. Som redan tidigare avslöjats kommer José Mario Rocha in som fitness coach och Daniel Sousa som motståndarscout. Tvärtemot ryktena fortsätter också Christophe Lollichon som målvaktscoach.

Läsvärt om presskonferensen: >>>



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.