SLUTLIG LIGAPLACERING 2010-2011
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

13-19 juni 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-24



Lördag.
Lukaku-sagan fortsätter. Nu har i alla fall Anderlecht för första gången erkänt att de förhandlar om Romelu Lukaku med en klubb. En klubb vi alla känner, Chelsea. Så nu är det väl antagligen mest en fråga om priset. Anderlecht begär inte lika hutlöst löjliga summor som Santos gör för Neymar, men att Lukaku är dyr därom råder inget tvivel. Även om jag nog tycker hans senaste säsong varit något av en besvikelse. Däremot är det absolut inte som en del spekulerar i att Chelsea också kommer att köpa Kevin de Bruyne för att sedan låna ut honom till Anderlecht. Det kommer aldrig att hända, av förståeliga skäl. Genk har redan varnat om att de kommer att se till att de har sådana klausuler i ett eventuellt kontrakt om de Bruyne säljs.

Fernando Torres
har i intervjuer sagt att förra säsongen var den värsta för honom sedan han kom till England. Han avslöjar också att han aldrig någonsin blev riktigt fri från den skada han ådrog sig redan före VM. Skadan besvärade honom även om han spelade och han var aldrig någonsin helt skadefri. Vilket kanske förklarar en del även om det inte förklarar Chelseas mittfälts oförmåga, särskilt Maloudas, att hjälpa honom med den service varje forward behöver i en match. Han betonar dock att han aldrig någonsin ångrat flytten till Chelsea och är övertygad om att Chelsea kommer att bli en maskin som kommer att övertyga alla igen.

Om ni är nyfikna på Chelseas enda officiella värvning i år, även om han inte blir spelklar förrän i januarifönstret Lucas Piazon rekommenderar jag följande artikel.>>>

Torsdag:
Att se fram emot. Imorgon fredag ska FA släppa spelschemat för nästa år. Intressant och jag hoppas på en bättre avslutning på säsongen än senast och en bra fördelning på hemma- och bortamatcherna mot de stora lagen. Helst hemmamatcher på vären självklart. Samtidigt meddelas det att FA Cupen fått en ny sponsor efter energibolaget EON. Det är ett amerikansk blasköl som jag vägrar namnge då jag inte vill dåliga produkter mer uppmärksamhet än man måste, men det har en gång skamligen serverats på Stamford Bridge och brukar liknas vid att åka kanot. CSFC kommer att publicera hela spelschemat så fort vi kan oavsett vissa villkor om vi säger så ;-)

Släppta spelare:

Chelsea släpper som väntat ännu fler ungdomsspelare som inte klarat av att ta sista steget upp, dessa räknas som kontraktslösa och därmed fria agenter av Premier League som listat spelarna från alla klubbar:
Inget namn är alls oväntat även om några kanske hade större förhoppningar knutna till sig tidigare i deras karriär. De fem är Michael Woods (som Chelsea fick betala dyra pengar till Leeds för tillsammans med Taiwo som släpptes redan förra året), Samuel Hutchinson, Carl Magnay, Danny Philliskirk och Jan Sebek.
Sam Hutchinson är dock inte helt korrekt i rapporterna då denne lade ned sin karriär redan förra sommaren pga svåra skador och sedan dess fungerat som ledare i organisationen. Han är också den ende som spelat a-lagsmatcher för Chelsea även om Danny Philliskirk har suttit på bänken vid tillfälle. Carl Magnay blev känd för att vunnit en dokusåpahistoria där det gällde att hitta nästa storspelare. Så blev det inte alltså, men Magnay har haft en hyfsad karriär i Chelsea och kan säkert få plats i många klubbar lite längre ned i seriesystemet. Mer överraskande, för mig är att målvakten Jan Sebek från Tjeckien släpps fri, men efter Hilarios kontraktsförlängning har Chelsea väl många unga målvakter och jag kan tänka mig fler namns t ex Rhys Taylor som säkert släpps om något bud kommer.
(Obs, CFC har inte bekräftat denna nyhet men det är normalt att halvdussinet spelare släpps fria varje sommar från ungdsomsakademierna när de når 22-23 års ålder och inte tagit sig in i a-lagstruppen när deras första proffskontrakt tar slut. Det är möjligt att alla släpps, men det är också möjligt att någon av dem får förlängning på sitt kontrakt).

Nummer 100.
Chelsea har nu kopplats ihop med den etthundrade spelaren sedan första april. Spelare nr 100 blev spanske junioren, 19-årige Thiago Alcantara som just nu spelar i U-21 EM och som i veckor nämnts som delbetalning vid flera spelaraffärer, inte minst Cesc Fabregas. Antalet spelare har sjunkit sedan silly season verkligen började, även om vissa namn istället återkommit med stor frekvens, vilket vi försöker bedöma i form av ändrade procentsatser i vår spelarbarometer (länken ovan, Dagens...).

Tisdag:
Mahmut Özgener, turkiska fotbollsförbundets boss och den som starkast stått bakom Guus Hiddink ställer inte upp för omval meddelades det ikvälll. Detta då han med mycket stor säkerhet aldrig hade blivit omvald. Det spekuleras i att turkiska fotbollsförbundet därmed kanske blir mer villiga att släppa Hiddink mot kompensation, som gissas vara 4m pund, men ingen vet riktigt. Däremot isolerar det onekligen Hiddink och det är inte ovanligt att nya kvastar vill ha sina egna kandidater i sådana här situationer. Likaså förändrar det säkert Hiddinks egna tankar då han redan tidigare visat att hans lojalitet varit mer mot personer, som i Ryssland, än själva förbunden. Även om Turkiet efter det oavgjorda resultatet mot Belgien inte är ute ur kampen om en andraplats i gruppen och vidare play-offspel. Detta späder dock på ryktena om att Hiddink blir Chelseas nygamle manager inom två veckor.

---
Lite kul. Guardian har rankat 26 av de spelare som kommer få svårast att få speltid utan att byta klubb. Listan har flera f d Chelseaspelare, men bara en aktiv. Och det är svårt att inte hålla med om bedömningarna. >>>

---
Ron Gourlay har uttalat sig, och som alltid sagt ingenting. Oh, vad jag önskar att genomskinligheten och informationen inom Chelsea vore lite bättre. Även om jag just nu kan förstå att han inte vågar säga bu eller bä. Han antydde dock vissa saker:

1-sökandet efter den nya managern går bra men inget går att säga än. Några försöker dock tolka det som att det är nära kommande, vilket vi får hoppas då varje dag utan manager ger osäkerhet inför nästa säsong särskilt med den röriga försäsong som Chelsea har i år pga reklamturnén i Asien.

2-Chelsea kommer som de insatta, inte playstationerfansen, redan fattat inte gå ut och köpa upp hela fotbollsmarknaden. I klarspråk sa Gourlay att Chelsea att köpa 2-3 nya spelare som de har identifierat och jobbar med men inget säkert kommer att hända innan den nya managern är på plats. Så vänta inga stora nyheter före juli, eller ens Asienturnén som var det Gourlay egentligen ville prata om.

Inget nytt alltså även om antalet nya spelare är till och med mindre än vad jag trott, men oj vad playstationfansen som vill sälja och köpa minst tio spelare kommer att bli sura. Eller alla tidningar som Sportbladet och andra som påstår att Chelsea kommer att köpa 7 spelare för 160m pund. Så fel de kommer att ha. Igen.

Måndag:
Det finns nyheter som man helt enkelt inte förstår sig på. Det här är en av dem. Målvaktsveteranen, reserven Hilario, 35 år har fått och accepterat en ett års förlängning på sitt kontrakt med Chelsea. Själv kan jag bara säga; VARFÖR? Chelsea behöver en kompetent back-upmålvakt och jag är ledsen, men jag anser inte att Hilario är den personen, han är bara ett år äldre (eller Ross Turnbull för den delen heller).

Vore det inte dags att satsa på Delac trots att han behandlades helt fel hos Vitesse Arnhem eller ännu yngre förmågor, som Sam Walker, om nu Chelsea inte vill skaffa en kompetent ersättare. Vi har i Petr Cech i mina ögon en av världens tre bästa målvakter, men även han kan bli skadad.

 

 

 

 

Rykten v-24



Söndag:
Söndag kväll spreds ett rykte om att Chelsea ska ha erbjudit Atletico Madrid ett formellt bud om 50m pund för Sergio Agüero. Jag tror det inte alls, inte ett dugg, men vem vet i dagens fotboll?I

---

Dagens Daily Mailare är intressant, även om det inte är första gången ryktet väcks. Men då DM är en tidning som normalt har mer rätt när det gäller klubben de stödjer, Arsenal, än om andra klubbar kan det denna gång finnas substans i ryktet. Ett rykte som självklart kommer att väcka ännu mer ilska i norra London än kanske t o m budet på Modric nästan.

Enligt Daily Mail vill Chelsea värva Arsenals mycket framgångsrike talangscout Steve Rowley. Rowley som är Head of Scouts hos Arsenal lär erbjudas större resurser och mycket mer omfattande arbetsuppgifter på Cobham om han kommer och tar över större delen av Frank Arnesens gamla arbetsuppgifter, vad det gäller scouting. Ett mycket intressant förslag som sagt kommer att orsaka mycket gnäll om det skulle hända.

Daily Mail påstår också att Chelsea denna vecka på allvar börjar förhandlingar om och med Guus Hiddink som nästa manager. Det vore väl på tiden, men inte ologiskt då både Guus och turkiska förbundet tydligen har haft semester.

---


Enligt tidningarna som självklart vet kommer Chelsea att lägga ett nytt bud på Luka Modric som kommer att ligga på 25m pund. Eller 28m pund och en spelare enligt de som vet ännu mer.

Själv tror jag nog det möter samma öde som första budet även om det där med spelare oroar lite då den ende spelare Tottenham vill ha är en spelare jag vill stannar i Chelsea tio gånger mer än jag vill ha Modric. Dvs Drogba. Som för övrigt enligt tidningarna annars är på väg till storsatsande Malaga. Jaja.

Annars påminner redan Modrichistorien oerhört mycket om Torres förra sommaren då Chelsea la bud efter bud, enligt uppgifter, och spelaren gick ut och stödde förslaget att lämna klubben om alla var nöjda med det etc. Samma brösttoner hördes och så vidare. Som vi vet slutade det först i januari, med att Chelsea betalade det inflaterade pris som först sattes. Vi får se hur det här slutar.

Klart är att Levy och Tottenham nu skyller på Chelsea och hävdar att Chelsea läckte budet, vilket jag ställer mig något frågande till. Även om jag skulle kunna förstå strategin. Tottenham, Levy och Redknapp har dock snabbt målat in sig i ett hörn och står nu med ryggen mot väggen och riskerar att hamna i en situation där de inte kan leva upp till sina förnyade löften om storsatsning (vilket Tottenham inte har råd med utan spelarförsäljning, precis som Liverpool) och satsning mot Champions League, där jag ärligt talat tror de kommer att hamna ännu längre bak i tabellen än i år. En uppfattning jag knappast är ensam om då Liverpool måste ses som en starkare utmanare om platserna än Tottenham nästa säsong. Nej, det kommer att handla om prestige och om det ens blir en lösning blir det en sen lösning i fönstret, men när prestige är huvudsaken kan saker gå hur snett som helst. Och prestige är vad det handlar om då Tottenham inte klarar av självbilden att vara en feeder club till större klubbar, särskilt inte efter deras enskilda CL-säsong. Det var illa nog när de verkligen var det och hela tiden sålde sina stjärnor till United, ett scenario deras avundsjuka fans faktiskt föredrar den här gången också om Modric ska lämna....

Man måste dock skratta gott åt det enorma hyckleriet hos Tottenham och deras fans när de nu försöker antyda att Chelsea har gjort sig skyldiga till tapping up, bara för att media har talat med Modric om en övergång till Chelsea. Silly Season när den är som bittrast, och kanske roligast. Men det är typiskt tottenhambeteende. De ser sig tydligen gärna som feeder club till United, men andra klubbar får minsann inte intressera sig för deras spelare även om de får snacka hur mycket som helst om Chelseas, som Redknapp gjort om Drogba.

Lördag:
Lördagens Daily Mailare är att Luka Modric har förklarat att han vill lämna Tottenham för Chelsea. Han vill stanna i London, men vill gå till Chelsea. Samtidigt höjer Tottenham brösttonerna och pratar om att han inte är till salu till något pris. Vilket självklart enbart innebär att han är till salu bara priset är rätt. Däremot är Tottenham väldigt besvikna på att det uteblivna budkriget om Modric har uteblivit. Endast Chelsea har lagt ett konkret bud, mest självklart för att testa vattnen, ingen tror att Modric skulle kosta så lite som 22m. Minst 30m kommer den lille mittfältaren att kosta. det uteblivna budkriget är en stor besvikelse för Tottenham som hade räknat med att särskilt United och Chelsea skulle trissa varandra till höga priser. Därav ordförande Levys försök att själv trissa upp priset nu. Men Modrics kristallklara uttalande om att han och hans familj vill stanna i London har säkerligen gjort att framförallt United dragit öronen åt sig och avvaktar situationen för ett eventuellt sent bud när relationerna mellan Tottenham och Modric har försämrats ytterligare.
De här uttalandena om de är trovärdiga och de låter så, är nog det klaraste tecknet hittills på att Tottenham kommer att tappa Modric, det är bara en tidsfråga antagligen.


Torsdag:

Didier Drogba förhandlar med Chelsea, ingen nyhet i sig men det påstås nu att Chelsea erbjuder en ett-årsförlängning, dvs ett två års kontrakt. Vilket inte är vad Drogba, 33 år hoppas på. Han vill ha ett tre års kontrakt. Drogbas kontrakt löper in på sista året kommande säsong.Det är alltid samma sak med äldre spelare som alltid söker så långa kontrakt som möjligt, vilket är förståeligt. (Källa är The Sun så ta det för vad det är, men att förhandlingar om förlängning pågår är ingen nyhet för andra än playstationfansen och vissa sportjournalister). Självklart vill Drogba ha så långt kontrakt som möjligt, men det är knappast realistiskt att tro att han får ett automatiskt 3-årskontrakt vid sin ålder även om han är ett fysiskt fenomen. Men varför inte två år med option?

Enligt agentrykten kommer eftersökte Jeffrey Bruma att lånas ut till Hamburg, vilket inte är så underligt även om det inte är det smartaste i min bok. Bruma skulle behöva mäta sig med PL-spelare, inte en helt annan spelstil i bundesliga. Däremot är påståendet att lånet är två-årigt rent ut sagt anmärkningsvärt, och jag menar dt inte i ett positivt sätt. Att låna ut en spelare i den åldern så lång tid till en och samma klubb utan att ha närkoll på honom eller möjlighet att ta tillbaka honom omgående låter ärligt talat rent ut sagt dumt. Lån är smart för Bruma som har en väldigt tuff konkurrens före sig i Chelseas hackordning med JT, Alex, Luiz och Iva. T o m Ferreira var ju före honom som mittback, i Carlo Ancelottis ögon om än ingen annans. Nu har dock det här två-årsryktet funnits en tid och det är bara att hoppas att det är agentsnack.

Nya "källor" påstår att Chelsea ska signera Arda Turan 22 från Turkiet på Hiddinks inrådan. Hiddink har kategoriskt förnekat att han gjort sådana inrådningar tidigare (t ex ang Sneijder) så vi ska nog ta ryktet för vad det är. Ett rykte. Särskilt som Chelsea släppte Gökhan Töre trots att han också spelar i Hiddinks landslag.

Onsdag;
Chelsea har enligt Sky Sports (som är något lite mer tillförlitliga än de flesta medier) fått ett anbud på
Luka Modric, 25 år, avvisat. Det ska vara första riktiga anbudet på Modric som även United lär vara mycket intresserade av. Budet var på 22m pund vilket låter lite lågt i jämförelse med tidningarnas vanliga värderingar. Chelsea lär enligt dem dock bara lagt ett öppningsbud i en budgivning. Vi får väl se?! Modric är dock en spelare med PL-erfarenhet i en bra ålder och med kunskaper Chelsea saknade på mitten senaste säsongen så jag ser självklart gärna den lille kroaten i Chelsea om det skulle ske, även om jag kanske ännu hellre skulle välja Sneijder.

---

99 spelare har nu knutits till Chelsea efter att Sportbladet! lyckats knyta David Villa till Chelsea idag! Trovärdigheten får ni själva bedöma, vi sätter den till superlåga 10%.

Dagens Daily Mailare är Javier Pastore. Som om Chelsea vore dumma nog att lägga upp 44m pund för en spelare med otvivelaktig stor talang och tyvärr också rätt stor lättja bara för att fotbollsvärldens galnaste ägare Zamparini påstår det. Tror inte det. Tillbaka till Modric- och Sneijderryrktena, de är åtminstone intressanta och har en viss verklighetsanpassning i prisbilden.

Annars på Chelseafronten intet nytt. Även om tolkningsföreträdet på Gourlays uttalande i tisdags nu är att Chelsea kommer att ha klart med ny manager till Asienturnén om ett par veckor. Det får vi verkligen hoppas...

Tisdag:
Dagens roligaste rykte är att det sägs att Guus Hiddink kräver att Ray Wilkins återinsätts i Chelsea om han ska bli manager. Snacka om ett rykte jag stödjer helhjärtat. Wilkins gjorde ett mycket bra jobb i Chelsea och var där under Guus senaste sejour och alla fans skulle älska att se en sådan utveckling. Det är dock tveksamt om Ron Gourlay som jag personligen håller helt ansvarig (inte alls Roman som de oinsatta tror) för Wilkins avskedande klarar en sådan uppenbar prestigeförlust. Men det säger en del om Guus starka ställning hos Roman att ett sådant här rykte ens dyker upp. Och som alla vet har Butch hela tiden hållit koll på Chelsea och som expertkommentator sagt fler vettiga saker om klubben än hans kollegor tillsammans.

(Utan att kunna säga den absoluta sanningen är det min fulla övertygelse om att Wilkins fick sparken för att han ifrågasatte Gourlay och dennes fotbollskunnande (som inte är påvisningsbart) inför fel människor, mycket möjligt som ett skämt som slog fel vid en middag. Sparkningen av Wilkins var och är för mig den avgörande enskilda punkt där Chelseas säsong gick snett då Wilkins var enormt populär inom klubben och bland spelarna och de naturligt nog kände sig svikna och övergivna av klubben som agerade som den gjorde. Jag tror också Roman A inte var inblandad på något annat sätt än att han lät sin högste verkställande chef agera fel. Däremot tappade jag starkt respekten för Carlo när han lät sig själv och spelarna bli överkörda utan att bjuda större motstånd än han verkade ge. Jag tror han tappade enormt i respekt bland spelarna när han inte protesterade starkare mot Wilkins avfärdande, vilket ledde till mycket av det som senare hände. Även om envisa, långvariga skador på nyckelspelare självklart spelmässigt betydde enormt mycket för de svaga resultaten ända t o m januari efteråt).

 

Gianfranco Zola är en av kandidaterna till den lediga posten som Birminghammanager. Vilket jag undrar; vore det så smart av Zola som företräder en rätt annorlunda fotboll än den Brums traditionellt spelat? Särskilt nu när de säkerligen kommer att förlora sina bästa spelare; det är redan klart att Sebastian Larsson lämnar, Scott Dann och Roger Johnson anses också vara mer eller mindre på väg bort, naturligt nog för en klubb som blir nedflyttad.

Måndag.
Dagens Daily Mail (ni vet den arsenalstödjande londontidningen som varje dag hittar en ny spelare Chelsea ska sälja eller köpa) hävdar idag måndag att det är nu Jack Rodwell - igen. Vi lär väl få se. Egentligen gillar jag Daily Mail, deras webbsida är utan tvekan den mest användaranvänliga av alla sporttidningars och Martin Samuel säger ofta, inte alltid, kloka saker. Men när det gäller Chelsea litar jag lika lite på dem som Erik Niva om vi säger så.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.