SLUTLIG LIGAPLACERING 2010-2011
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

6-12 juni 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-23



 

 

 

Fredag:
Det har avslöjats när John Terry körde för fort för att undkomma paparazzifotografer att någon, det gissas på nämnda fotografer har buggat hans bil. Förmodligen med en gps-sändare antar jag. Det var polisen som efter fortkörningen som JT förklarat sig skyldig till som upptäckte buggen. Visst har de mycket betalt, men ärligt talat de får onekligen också tåla en del, toppspelarna i England. Jag behöver väl inte påminna om lögnerna som News of The World hittade på om att han skulle haft en affär med Perroncell, en lögn som ingen brytt sig om att rätta till men vars innehåll alla känner till och de flesta tycks fortsätta tro på. Trots att alla inblandade nekade till vad tidningarna hittade på. (Till skillnad från den betydligt mindre uppmärksammade Ryan Giggs-affären som avslöjats av de inblandade parterna och som i mina ögon är klart värre än påhitten)

Torsdag:
Nya bortatröjan har nu presenterats officiellt, se bild. Först när jag såg de inofficiella bilderna tyckte jag den var.... inte så bra. Men den växer på en på något sätt och nu börjar jag nästan gilla den, för att den är så oortodox och annorlunda.

Men den ser fortfarande mer ut som en målvaktströja än en lagtröja!

Måndag:
CSFC kommer att vara tyst några dagar pga särskilda omständigheter, så på sätt och vis hoppas vi att inget särskilt händer före helgen.


Gökhan Töre, 19 år, lämnar Chelsea för Hamburg. Den väldigt spännande tysk-turken (satt på bänken i matchen mot Belgien) lämnar Chelsea på en permanent övergång. Han är den tredje Chelseaspelaren som lämnar för Arnesens Hamburg på en vecka. Och den ende jag kommer att sakna helhjärtat då jag gillade hans sätt att spela fotboll mycket. Jag hade självklart mycket hellre sett ett lån men affären är en riktig transfer även om Chelsea som vanligt inte avslöjar några övergångssummor. Jag kan bara önska Töre lycka till.
Det här känns som en mycket oväntad övergång även om lite tjafs förekommit. Särskilt om Hiddink är på väg till Chelsea. Det är anmärkningsvärt att han först tar ut Töre i landslagstruppen för Turkiet och sedan går med på att han lämnar Chelsea, om nu Hiddink är på väg.
Det här är inte en försäljning jag ville se.

---
Chelsea är managerlösa och inga nya spelare har anlänt även om en del yngre spelare redan försvunnit. Fler lär försvinna men Chelsea är roderlösa och det är bara en månad kvar till träningsmatcherna börjar och de följs kort därefter av turnén till Asien. Läget är inte bra, även om det inte kan sägas vara oroande.

Varje dag har nya rykten om när och om Guus Hiddink anländer. Jag hoppas och tror, men vågar inget säga.

Nytt museum
Chelsea öppnade måndag på Stamford Bridge ett nytt museum med ny visningsteknologi och självklart massor från klubben historia. Ett nytt måste att besöka förutom att spendera pengar i megastore.

 

 


 

Rykten v-23



Söndag.
Jag vet inte vad ni tycker, men jag är så trött på alla rykten redan att jag förstår inte hur jag ska klara det till sista augusti. Särskilt inte som varje rykte just nu får ett motrykte där det första ryktet förnekas i ett nytt rykte.

Vad som är ens tillnärmelsevis sant går inte längre att avgöra och media visar ingen som helst återhållsamhet i sina fria fantasier. Och detta inkluderar numer även tidningar man åtminstone vill försöka bedöma som något trovärdigare än andra. Inget media går att tro på just nu känns det som. Så står det inte officiellt på Chelseas hemsidor, så är det ett rykte.

Därtill är inget av ryktena särskilt roligt längre. De två senaste dagarnas har återigen börjat handla om att Modric lär föredra Chelsea framför United (vilket alltid är kul att höra, men...) och Neymar kostar antagligen ännu mer pengar eller så vill han stanna i Brasilien tills pensionen. Eller nåt sånt.

Däremot hoppas jag att det inom ett område jobbas på högtryck inom Chelsea. Det är managerfrågan, fast dagens rykten är förstås att Hiddink minsann aldrig hört ett ord från Chelsea, eller var det hans agent som aldrig hört ett ord från Hiddink om att Chelsea frågat om hans ord eller var det något om ord som aldrig sagts....

Vi drar därför ned skvallret lite nu och avvaktar tills det händer något intressant igen eller tills fotboll känns roligt ibland allt detta skvaller, tjafs, skvaller, lögner, påhitt och ärligt talat åsikter på så många forum som får mig att tro att endast 9-åriga fotbollsfans är de enda som orkar ha åsikter längre - för det är hur mogna jag bedömer det mesta som sägs om Chelsea för tillfälltet, t o m ChelseaVital har tagits som gisslan av dessa playstationfans vars enda lösning är att gnälla och sälja och köpa spelare, utan någon som hänsyn till verkligheten.

Fredag:
Tidningarna fortsätter att spekulera vilt i vilka Chelsea kommer att köpa, och det ska helst vara stora affärer. sneijder var gårdagens hetaste men har idag förklarat att han trivs i Milano så nu är det Carlos Tevez som media vill koppla till Chelsea. En tyvärr än mer osannolik affär, kan inte tänka mig att City vill släppa sin bäste spelare till en toppkonkurrent och de behöver ju inte direkt sälja av ekonomiska skäl. Fast självklart skulle jag vilja se Tevez i Chelsea, det har jag alltid velat.

Dessutom vägrar några av de skvallersajter som kallar sig media att överge tanken på att Redknapp ska kunna locka till sig Drogba. Lika osannolikt i mina ögon, men det hindrar ju inte skvallret.

Torsdag:
Ryktena tycks nästan vara desamma innan spalten befann sig inkommunikado.
Wesley Sneijder är det hetaste ryktet och det är ett bra rykte till ett bra pris, någorlunda. 30m för Sneijder är betydligt mer vettigt än de idiotpriser Neymars agent påstår 19-årngen kommer att kosta. Det är rent löjeväckande att Neymar ska kosta 41m. Sneijder lär också föredra London före Manchester, så om Sneijder och Chelsea skulle bli ett par vore det också en trevlig näsbränna för sir red nose.

Vad som gör Sneijderryktet intressant är inte bara att Hiddink, enl media rekommenderat honom, utan för att han är en spelartyp Chelsea verkligen behöver nu. Men oj vilka konstiga rykten som följt med senaste dagar, för Sneijder ska bli del av bytesaffärer enligt media. Vissa tidningar påstår att han ska bytas mot Essien och Malouda. Andra att han ska bytas mot Ramires. Jag tror inte något av alternativen lär ske även om jag kan se Malouda lämna Chelsea i sommar utan att jag gråter ihjäl mig efter hans sällsynt egotrippade sätt att spela i år.

Annars är det Lukaku för hela slanten och blir det växel över är det som sagt nya idiotpriser på Neymar varje dag. Jag tror knappast den affären kan bli av längre pga de inblandade parternas brist på verklighetsuppfattning. Godin är också ett nytt namn på listan som snart blir tresiffrig, men jag kan inte för mitt liv se varför Chelsea skulle vara intresserarade av ännu en mittförsvarare när vi på alla poster i försvaret utom högerbacken är extremt väl rustade?

Måndag:
Igår skulle han ta över Aston Villa, idag meddelas det att Carlo Ancelotti tänker ta ett sabbatsår från fotbollen. Något som verkar mycket konstigt då han firvilligt avstod från ett högre avgångsvederlag för att få bort en paragraf om att inte träna ett konkurrentlag till Chelsea i Premier League. Silly season, eller....

Turkiska förbundet, TFF, ska ha uttalat sig om att de tror Hiddink har coachat deras landslag för sista gången om Chelsea betalar kompensationen till förbundet. En summa som lär ligga runt 4m pund. Inget lär dock hända innan Hiddinks semester är över enligt TFF.

Största spelarryktet just nu, åtminstone i särklass dyraste är att Cesc Fabregas skulle komma till Chelsea. Något som är oerhört svårt att tro på men... 60m pund lär vara priset för Chelsea, och sisådär 20-25m lägre om Barcelona köper honom??? Jag vet inte om det är silly sesons silliest eller om det kan finnas en gnutta sanning i det. Dock är onekligen Fabregas en mycket intressant spelare för vårt underpresterande mittfält. Fast jag kan ju inte tycka att priset är ens i närheten av vettigt.Inte ens om det är den lägre summan 50m. Har Chelsea inte lärt sig av våra stora transferköp?

 

 

 


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.