SLUTLIG LIGAPLACERING 2010-2011
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

30 maj - 5 juni 2011

silly rykten

Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-22



Lördag:
Kommentarer efter matchen mot Belgien lämnar det fortfarande öppet om Guus Hiddink kommer. Det verkar onekligen som om han ändå är inställd på att lämna Turkiet om Chelsea kan komma överens om att köpa ut honom från förbundet. Åtminstone hintar Guus rätt öppet idag vad han vill göra - dvs gå tillbaka till Chelsea.
Förvänta er dock inget snabbt beslut då Hiddinks chef Özgener är på semester nästa vecka. Och enligt Hiddinks agent har Chelsea fortfarande inte gjort någon formell begäran. Plus det delikata faktumet att Özgener kanske inte är chef för turkiska förbundet nästa månad då han fortfarande inte meddelat om han ställer upp till omval. Ett omval han i så fall förmodas förlora! Det är Özgener som har varit Hiddinks största försvarare hittills trots de lite grann svaga resultat Turkiet har haft i kvalet.

Daily Mail, inte världens mest trovärdiga källa, hävdar att Roman försöker sätta ihop något slags Dream Team med Guus som Sporting Director och Mark Hughes som coach. De hävdar att långtgående förhandlingar har skett redan, trots förnekanden från agenter och personerna själva. Fast sådan måste de ju säga då Guus fortfarande är anställd och Hughes är bunden till 1 juli innan han ens kan börja förhandla om nytt jobb, om ryktena om hans kontrakt stämmer. Jag ställer mig tvivlande, mest självklart för jag har inget större förtroende för Mark Hughes som coach.

Fredag:
Grus i maskineriet?
Österrike förlorade på sent mål. Belgien missade en chans att vinna på en riktigt usel straff (som kanske var billigt given även om första intrycket var absolut straff, men reprisen...). Rent Anelkanonchalant slagen. Slutresultat 1-1 vilket innebär att Turkiets chans till EM fortfarande lver vilket ställer till problem för Chelsea. Stora problem är jag rädd för.

Jag var övertygad om att en förslust skulle innebära att Guus kommer till Chelsea, men nu undrar jag. Det vore inte likt Guus att bryta kontraktet, så managerfrågan är öppen nu.

Noterbart att ingen av de Chelseaaktuella spelarna Lukaku och de Bruyn ens kom till Belgiens bänk, och Wittsel som nämnts som kandidat visade sig vara en riktig showponny med dåligt fokus och tveksam attityd. Absolut inte en spelare för Chelsea om jag ska döma av den här matchen. Jag tyckte inte Eden Hazard övertygade heller. Belgien borde ändå vunnit matchen då de dominerade skeendet ganska totalt.

Hiddink gav inget klart svar på frågan om Chelsea efter matchen mot Belgien. Han lär dock tidigare under dagen förkastat möjligheten att som tidigare sköta både klubb- och landslagsjobb samtidigt.

---
Ännu en ungdomsspelare som förutsagt har lämnat Chelsea. Lite mer överraskande var det att det var just Jacopo Sala som nu lämnar för Hamburg. Mest överraskad är jag nog för att jag såg inte 19-åringen som ett jättelöfte men Arnesen har tydligen en annan uppfattning. Mittfältaren har skrivit på för tre år men Chelsea uppger inte om de fått någon övergångssumma för honom eller om det bara handlar om sk utbildningspengar.

Vi kan förvänta oss att fler ungdomar lämnar, säkerligen en handfull. En ny transfersida har upprättats under rubriken Spelare till vänster. >>>

Torsdag:
Tonåringarna Anton Rodgers och Ben Sampayo har lämnat Chelsea för Gus Poyets nyuppflyttade Brighton. De fick det tunga beskedet att de inte kommer att få professionella kontrakt med Chelsea och valde därför att lämna redan nu. Trist, men vi önskar dem lycka till. Konkurrensen i Chelseas ungdomslag är mördande och vi kan förvänta oss att fler unga spelare lämnar.

Officiellt Mancienne till Hamburg
Chelsea gjorde det sent tisdag kväll officiellt att Michael Mancienne som tillhört klubben sedan han var åtta år gammal går till Hamburg.

Michael Mancienne 23 år, har gjort ett fåtal framträdanden för Chelsea, bara två starter, men som utlånad mittback till Wolves, då i The Championship gjorde han landslagsdebut (åtminstone i truppen) har senaste året också varit utlånad till Wolverhampton. Förra året ville de köpa honom men efter årets säsong var det aldrig aktuellt utan istället tar Frank Arnesen den en gång så lovande spelaren till Hamburg.

Mancienne kan spela mittback men användes i Wolverhampton framförallt på mittfältet som central mittfältare och defensiv mittfältare. Pga skador spelade han bara i 17 matcher i år.

Det är alltid trist när stora löften aldrig riktigt infriar sitt löfte, så jag hoppas innerligt att Mancienne kan kickstarta sin karriär igen i Hamburg. Jag tror det är ett mycket smart drag av honom att gå dit.

 

Ricky Bruch RIP
Det har inte ett skvatt med Chelsea att göra men jag måste ta chansen att säga adjö till en av svensk idrotts allra största personligheter och karaktärer. En människa som alltid sökte nya gränser och som alltid ställde upp. Som när vi hittade på den udda sporten medicinbollsrugby mellan gymnasieskolorna i Kalmar och jag frågade Ricky Bruch om han ville döma matchen som en av domarna. Han var kanske inte så helt med på reglerna, men han ställde upp utan vidare, utan ett öre i ersättning. En riktigt skön människa. Svensk friidrott och svensk idrott i sin helhet behöver sådana människor, han kanske gjorde sina misstag och jag är rätt övertygad om att hans experimenterande med sin kropp förkortade hans liv avsevärt (kommer från en långlivad släkt). Men ingen kan anklaga honom från att brutit mot några dopingregler för sådana fanns inte, och när riskerna uppdagades var han en av dem som kämpade emot dopingen mest av alla - om än det kanske inte syntes i media.


Grattis Swansea
Nya i Premier League!
Swansea tog idag steget upp till Premier League som första walesiska lag. Stort Grattis till Swansea som är ett lag med stark Chelseaprägel från tränaren Brendan Rodgers till dagens store hjälte Scott Sinclair som gjorde 3 mål (varav 2 på straff) i dagens kvalmatch mot Reading. Slutresultat 4-2.
Det ska bli kul att följa Swansea i PL, men de får nog förstärka väldigt mycket om det ska bli mer än en ettårig sejour. Särskilt kul ska det bli att se om målkungen i The Championship Scott Sinclair den här gången är redo för PL. Hans försök i Chelsea och Wigan imponerade sannerligen inte även om han alltid varit framgångsrik i sina lån i lägre division.
Det är också möjligt att Fabio Borini nu väljer Swansea när hans kontrakt nu går ut med Chelsea. Att han lämnar är redan klart, frågan är vart.
Tipset är dock fortfarande Parma.

 

Rykten v-22



Söndag:
Carlo Ancelotti
verkar få nytt jobb innan Chelsea får en ny manager. Ancelotti är Aston Villas förstaval till att efterträda Houillier, vilket kan sägas vara förståligt. Det sägs att kontrakt kommer att skrivas redan för Carlos 52:a födelsedag på fridag. Lycka till säger vi på CSFC.

Fredag:
Många rykten under fredagen snackar om att Didier Drogba skulle vara på väg till Tottenham. Ryktet är inte nytt men nu hävdar ryktesspridarna att Drogba faktiskt skulle vara beredd att lyssna på sådana osedvanliga dumheter. Tror inte det

Sen information hävdar att Hughes enligt sitt kontrakt inte får prata med någon annan PL-klubb före 1 juli vilket bör ta död på ryktet om honom som Chelseamanager, även om snack säkert lär förekomma. ---

Som väntat efter att Mark Hughes tackade nej till att förnya sitt kontrakt med Fulham har han blivit en mediekandidat till jobbet i Chelsea. Understryket av en tvetydig intervju med John Terry.
Det får helt enkelt inte ske. Hughes är inte kapabel att vara manager i en klubb som Chelsea som jag ser det. Han är inte i närheten av vad jag önskar se i en manager. Jag älskade Sparky när han spelade i Chelsea men JTs stöd är nog mer till en gammal lagkamrat än ett seriöst genomtänkt förslag. Jag vill inte ha Hughes ens som caretaker till en bättre manager kan bli ledig.
Däremot är det ju synnerligen anmärkningsvärt att Hughes inte väljer att förnya ett kontrakt om han inte har en bättre klubb i kikarsiktet. Första ryktet var självklart också managerlösa Aston Villa, men Villa dementerade snabbt det ryktet. Tyvärr kommenterar Chelsea aldrig, vare sig negativt eller positivt några som helst rykten. Vilket bara ökar antalet rykten förstås.

Torsdag:
Ryktena om Guus blir altl starkare precis som väntat. Enligt intervjumaterial så har nu Guus börjat prata om en retur till klubbfotboll, att han saknar det dagliga arbetet. Alltså en 100% helomvändning med vad media rapporterade bara för några veckor sedan. Det pratas också om att Guus skulle kunna dubblera sina roller som han även tidigare har gjort för Chelsea och Ryssland, PSV och Australien. Vi får väl se, men min övertygelse är att det är Guus Hiddink som blir Chelseas näste manager, men absolut inget lär hända före morgondagens ödesmatch för Turkiet. Beligen borta är ingen lätt motståndare, Belgien har i mina ögon ett av Europas mest lovande landslag även om de inte rikttigt har fått till det ännu.

Blackpool förnekar att de lagt bud på Jack Cork så det är ett rykte utan grund.

Milan vill ha Didier Drogba. Klart de vill, men de lär få vända sig till nästa mål på rykteslista Adebayor. Det påstås att de skulle betala 10m pund för the Drog. Men jag både tror och hoppas betydligt mer på ryktena om att Drogba kommer att föränga sitt kontrakt.

Onsdag:
Zamparini, världens minst trovärdiga klubbägare, har inte bara återigen sparkat sin tränare för andra gången samma säsong. Han påstår också att Chelsea har lagt ett bud på €33m för Javier Pastore som han har nobbat. Jag undrar jag.

Ungdomsspelarna Anton Rodgers (son till Swanseas manager Brendan) och Ben Sampayo lär gå till Gus Poyets Brighton, nya i The Championship.

Chelsea har enligt ryktet accepterat bud från Blackpool och Southampton för Jack Cork som spelat som lån för Burnley. Burnley har tydligen dock inte lagt något bud. Jack Cork har länge förklarat att han vill lämna Chelsea då han inte fått speltid och även om han varit framgångsrik på ung landslagsnivå, är med U-21 laget i EM nu, genom åren ser det onekligen ut som om Chelsea tänker gå med på hans önskemål om att bli såld. Dock trodde väl alla att det var Burnley som var Corks önskan, vilket det alltså nu ser ut att inte bli. Det snackas om att Chelsea lär accepterat bud på 750.000 pund vilket låter löjeväckande lågt. Då hade ju en svensk klubb kunnat köpa honom och i allsvenskan hade Jack Cork blivit storstjärna.

Tisdag:
Ryktena handlar som vanligt om transfers. Väldigt lite manager idag, och jag förväntar mig att det lär fortsätta så tills "ödesmatchen" både för Turkiet, Chelsea, Guus Hiddink och Belgien på fredag. En match som med största säkerhet avgör vilket lag som blir tvåa och får fortsätta kvala i den gruppen. (Tyskland vinner den klart).
Fabio Borini kommer allt närmare Parma, något som väl stått klart större delen av säsongen ända sedan kontraktsförhandlngarna gick snett eller Carlo frös ut honom, vilket nu är sannast. Chelsea kommer att få några miljoner i s k utbildningspengar annars är det en fri transfer.
Liksom Manciennes förmodade flytt till Hamburg är det här spelaraffärer som säkert kommer att fullföljas oavsett om Chelsea har klart med en ny manager. Sky Sport (en mer trovärdig källa påstår att Mancienne idag undergår en medicinsk undersökning i Hamburg.)
Däremot tvivlar jag att någon av de tongivande spelarna släpps innan en ny manager fått säga sitt, dvs Anelka, Zhirkov, Bosingwa. Kanske även Malouda som för en del liv om att han vill ha en kontraktsförlängning som jag tvivlar lite på att Chelsea vill ge efter senaste säsongen. Klubben vill säkert avvakta där. Köper Chelsea en forward i sommar kommer säkerligen även Kalous framtid att ifrågasättas. Han har varit en supersub i år, men är ingen startspelare som jag ser det. Chelsea vill nog gärna avvakta med det, särskilt med tanke på ev föryingringsprocess. En som däremot inte förväntas drabbas av den, trots medias försök att sälja honom är Drogba som å sin sida förväntas kunna förlänga sitt kontrakt, förmodligen med ett år och kanske optionsår. Han går in på sista kontraktsåret nästa säsong.

Måndag:
Ryktena fortsätter, självklart. Däremot kopplas färre och färre nya namn till Chelsea. Barometern har stått still i flera dagar nu.

Däremot intensifieras vissa rykten, som att förhandlingar fortsätter om Neymar oavsett ny manager. Inte oväntat alls då Chelsea är den engelska klubb som kanske minst involverat sina managers i spelarköptsprocessen. Det talas om 23m pund vilket är klart under vad jag fruktat, men vi får se vad som händer. Det verkar dock klart att Neymar vill gå till Chelsea och att Santos inte är direkt angelägna om att sälja. Vi kan bara hålla tummarna.

Ryktena om spelare till Hamburg är däremot intensiva. Minst sex olika Chelseaspelare har av media placerats i Hamburg nu. Trovärdigaste ryktet är Michael Mancienne. En affär som skulle ge Chelsea runt 3m pund enligt spekulationerna. En bra affär säger jag. Mancienne var det största löftet Chelseas akademi hade producerat för några år sedan, men det bidde bara en tumme. Han har lånats ut mer eller mindre hela tiden de senaste åren trots relativt långt kontrakt (där gjorde Chelsea något rätt dock). QPR, men framförallt Wolverhampton har varit klubbarna som han spelat i. Hans första sejour i Wolverhampton var en enorm succé och han fick till med göra landslagsdebut, åtminstone blev han inkallad till truppen. Wolves har flera gånger velat köpa men Chelsea inte sälja. Nu vill Wolves inte längre köpa Mancienne efter en skadedrabbad och mycket svag säsong senast. Däremot tror Arnesen i Hamburg tydligen fortfarande på honom och det kan nog vara en mycket bra plats att försöka få ordning på karriären. (Wolves supportrars omdömen om Mancienne har inte varit nådiga senaste tiden heller). Tyvärr ännu en jättetalang som inte kunde ta steget ut, men är han egentligen inte lite väl tunn fysiskt för att spela mittback som han föredrar men sällan fått göra?
Även Michael Woods nämns som aktuell för Hamburg, och stämmer det ska nog Chelsea göra snabb affär. Woods kostade Chelsea stora pengar då det fanns tvivel om hur Chelsea kontaktade honom och fick betala Ken Bates i Leeds ovanligt stora pengar för att undvika vidare trubbel med trubbelmannen Bates. Han har dock inte alls utvecklats som klubben hoppades. Hans kollega som värvades samtidigt Taiwo lämnade klubben redan förra året.


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.