SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

24 maj 2011

silly rykten


Ännu en reaktion - MP



Jag hyser den största respekt för Carlo och det han gjort för klubben under de här två åren. Tyvärr så tror jag han inte skulle kunna få ur mer ur denna trupp bara genom att tillsätta Zola? eller någon annan assisterande tränare.

Ur den synpunkten anser jag klubben göra helt rätt som bryter samarbetet ett år i förtid. Givetvis så skulle resultaten med Carlo bli bättre nästa år med de 3-4 nyförvärv som kommer in, men jag tvivlar på att det skulle räckt upp i nivå med klubbens ambitioner.

Men ... HUR svårt kan det vara!?

Carlo har på otaliga presskonferenser fått uttala sig om hans framtid i de mest pinsamma situationer. Mannen som ledde oss till the Double är väl värd lite respekt! En sådan enkel sak som om styrelsen satt ner foten och talat om att Carlo har klubbens fulla stöd, och hänvisat att inga frågor om Carlos framtid besvaras förrän efter säsongen, skulle ha gjort att karln känt stöd från klubben samt fått lite arbetsro.

Istället pågick det ju en utfrågning i ca 5 månader som endast pressade Carlo och därmed även spelarna.

Att få sparken direkt efter matchen är också horribelt! Ett rejält snack hemma i London och en presskonferens idag , med lite mer information än bara tack å hej har de styrande väl kunnat bjuda på ?

Nu blev det som det blev vilket jag tror var det bästa för bägge parter i slutändan, men som sagt ordet respekt bör de lära sig de som styr klubben.

Nu gäller det att hitta den rätte , och det innan återsamlingen på Cobham. Drömmen är naturligtvis Hiddink och det är han jag hoppas på som så många andra. Vi får väl heja på Belgien eller be Roman om hjälp ännu en gång.

Från min karriär som hockeyspelare kan jag bara känna att 2 max 3 år är nog för en tränare i samma klubb, där talar också statistiken sitt tydliga språk. 

Tommy Sandlin är väl den ende i Sverige som lyckats vara undantaget från statistiken, vilken jag även haft förmånen att ha haft som tränare. Han var dock mycket speciell (Ferguson?) och visste precis allt om alla. Vad din fru hette, om du hade barn, vart du blivit uppväxt , om du gillade trav etc. Detta gjorde att man kände sig speciell (utvald) och på så vis gjorde man allt för att lyckas. Någonstans i hans personlighet, engagemang och minutiösa förberedelser kan jag tänka mig att han är hockeyn svar på Ferguson dock i en lightversion då han inte på något sätt hade samma humör.

Det jag menar är att du måste nog vara en väldigt speciell person för att kunna lyckas på samma plats år efter år. Hur många tränare i Europa har varit på samma plats med toppresultat varje år?


Mattias Pettersson

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.