SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

23-29 maj 2011

silly rykten



Hade planerat att presentera nyheter veckovis under mellansäsongen, men som utvecklingen är just nu kommer vi även att ta upp några få av alla de häpnadsväckande rykten som rör sig kring Chelsea. Utvalda från en viss sannolikhetsgrund till bra för de är roliga.

Nyhetsnotiser v-21


Fredag:
Inte oväntat tycker Ray Wilkins att Chelseas avfärdande av Carlo Ancelotti var "a bit harsh". Det tycker ju det flesta. Wilkins skyller det dock på fiaskot mot ManU i Champions League. Medan vi fans nog skyller det mer på den usla fotboll Chelsea presterade under större delen av säsongen, trots upphämtningen. Wilkins pratar dock fortfarande inte om sin egen sparkning vilken bara stärker mina misstankar om ett det handlade om något personligt mellan honom och Ron Gourlay och att han har kompenserats rikligt för att inte avslöja det.

Torsdag:
Chelsea har vunnit Fair Play League i England. Vilket normalt skulle gett oss en plats i Europa League, men jag tror klubben väljer den vi förtjänat i Champions League istället.
Fem saker bestämmer placeringen i Fair Play League;
-positivt spel
-antal röda kort
-antal gula kort
-respekt gentemot motståndarna
-uppförande av klubbens representanter (mot domare...)
Det måste reta UEFA gallfeber att behöva ge en sådan utmärkelse till fotbollens fiende som de en gång kallade oss... Fast postivit spel?

Kritik
Managerföreningen LMA kritiserar Chelsea för sättet Chelsea hanterade Carlo Ancelotti, alltså inte att han fick sparken utan hur. En kritik Chelseas ledning verkligen borde ta till sig. Vi supportrar står nästan utan undantag bakom den kritiken. Vi är inte stolta över hur Chelsea uppträdde i den delen.

Patrick van Aanholt har skrivit ett 4-årskontrakt med Chelsea. PvA är en mycket lovande vänsterback,som även kan spela vänster mittfältare och som varit utlånad till Sven-Göran Erikssons Leicester i vår där han startade tolv matcher och gjorde ett mål.

Han gjorde även mål i sin fulla debut för Chelsea mot Newcastle i Ligacupen i höstasl. Tyvärr räckte inte det då Chelsea åkte ut på straffar. I Chelseatröjan har han gjort tre starter och fem inhopp sedan debuten 2009-10.

Chelseas träningsmatcher i sommar har bestämts. Listan ser ut så här:
Lördag 9 juli- Vitesse Arnhem borta
Lördag 16 juli- Portsmouth borta
Torsdag 21 juli- Malaysia XI i Kuala Lumpur
Söndag 24 juli- Thailand All Stars i Bangkok
Onsdag 27 juli- Barclays Asia Trophy i Hong Kong
Lördag 30 juli- Barclays Asia Trophy i Hong Kong
Lördag 6 augusti - Rangers borta

Förundran
Det är inte utan förundran man följer indignationen i media angående sparkningen av Carlo Ancelotti. Först för media en hänsynslös kampanj emot Carlo i fem månader och säger vecka ut och vecka in att han kommer att sparkas. Sedan när det väl sker, då är det plötsligt helt fel!

Det skulle inte skada om medias representanter som nu bytt ton läser Richard Williams i The Guardian >>>

90 spelare
Nittio stycken nya fotbollsspelare har i media kopplats till Chelsea nu sedan första april! Och Silly Season startar inte förrän om en vecka.

Nytt managernamn
Vi vet alla hur gärna media vill att Chelsea ska skaffa ryska spelare, särskilt nu när Zhirkov ser ut att lämna. Men en rysk manager? Leonid Slutsky nämns plötsligt som en kandidat bland alla de andra till den lediga managerposten. CSKAs manager är 40 år och tillhör en ung rysk generation som har nått hyfsade framgångar. Abramovich sägs, i media, vara intresserad. Vi får se.

Årtiondets Premier League-team
Premier League presenterade sin XI för decenniet och tre Chelseaspelare (plus Petr som avbytare) röstades in i det. Konstigt nog var Frank Lampard inte en av dem, men det säger väl mer om de röstande. Laget dominerades inte överraskande av Unitedspelare. De enda som inte kom från Chelsea eller United var Alan Shearer och Steven Gerrard (som jag personligen aldrig kunnat se som bättre än Lampard, men...)
XI of the Decade
van der Sar
G. Neville-Vidic-JT-Cole
C. Ronaldo-Scholes-Gerrard-Giggs
Shearer-Drogba
Avb: Cech, Evra, Ferdinand, Beckham, Rooney.

 

Rykten v-21


Söndag:
Ryktena fortsätter att flyga. De blir dock bara tråkigare för varje gång de går ena vägen för att andra dagen gå andra vägen.
Senast är att Guus Hiddink inte längre kategoriskt lär förneka att han lämnar Turkiet i förtid. Att en deal har träffats med Neymar angående hans personliga villkor och att 23m pund skulle få Santos att släppa honom. Ryktena om att Pep Guadiola skulle lämna Barcelona om han vann CL som bl a Guillem Balague som av många engelsmän betraktas som stor expert på Barca och spansk fotboll, visade sig osant då Pep Guardiola kategoriskt förnekat att han kommer att lämna innan hans kontrakt går ut nästa sommar. Häften av Chelseas spelare har sålts, de flesta till Hamburg där Frank Arnesen nu basar. Harry Redknapp har fått en 15m utköpsvärdering av Tottenham. Borini gnäller i media om att ungdomar inte får en chans i Chelsea, vilket lätt kontras med att de väl ändå måste bevisa att de också är värda chansen. Dock helt utan grund är det ju inte då Ancelotti gentemot klubbens önskningar verkar ha hållit dem tillbaka den senaste säsongen. Det är ju Chelseas moment 22, Chelsea förväntas vinna titlar, vilket knappast underlättar några som helst chansningar och experiment med att spela oerfarna spelare. Förmodligen lär den situationen bestå och spelare får skaffa sig nödvändig erfarenhet under lån som Daniel Sturridge för att ta ett exempel på en utlånad spelare som verkligen tog chansen att visa vad han går för. Eller till vi får en manager som media anser får sitta kvar utan att spekulera i hans avgång varje vecka, något som knappast befrämjar chanstagningar i någon managers arbete.

Räkna dock inte med att något verkligen händer förrän en ny manager har tillsatts och inget kommer att hända där före helgen. Själv tror jag matchen Belgien mot Turkiet kan avgöra väldigt mycket av Chelseas framtid. Förlorar Turkiet kommer nog Chelsea att göra en aggressiv framstöt för att lösa Guus från hans kontrakt. Något som kan underlättas av att Guus's främste "beskyddare" i turkisk fotboll lämnar som förbundsordförande inom en månad.

Fredag:
Mycket dåliga nyheter för Chelseafansen är:
Det verkar som Chelsea bara har ett mycket dåligt kontrakt med Josh McEchran vilket den nu avgångne Frank Arnesen inte har förlorat någon tid att göra klart för omvärlden då han försöker få McEachran till Hamburg. McEachran har bara ett förstakontrakt med klubben, mycket dåligt betalt (i fotbollstermer) och ett år kvar på det. Vilket kanske är naturligt med tanke på hans ungdom men oerhört slarvigt av Chelsea att inte se till att förnya, det sägs att de förhandlat men inte kunnat komma överens (oj vilka Borinivibrationer jag får), Därför har McEachran helt plötsligt seglat upp som en av Silly Seasons hetaste möjliga transfers, och mängder av klubbar har ställt sig i kö. Det här är något Chelsea omgående, och jag menar omgående, måste lösa. Det är långt viktigare än att köpa nya spelare.

Bookmakers, som ofta är väldigt välinformerade har kraftigt sänkt oddsen på Harry Redknapp som ny Chelseamanager. Rdknapp är säkert en kompetent manager, men i fel ålder och som de flesta tror ännu mer intresserad av att bli Englands förbundskapten efter Capello. Redknapp står också under åtal för några av sina konstigare ekonomiska aktioner tidigare som manager och är inte en manager fansen vill ha till Chelsea. Och skulle det hända kan ni vara säkra på att Ancelotti hamnar i Tottenham istället vilket vore nästan ännu värre.

På samma ryktesfront talas det nu om att Pep Guaridola för hemliga förhandlingar med Chelsea när han är i London för CL-finalen. Något vi nog bör betrakta som rena fantasier. Jag kan inte tänka mig att han har tankarna på något annat än vad som händer imorgon.

Torsdag:
Carlo Ancelotti jagas av Queens Park Rangers enl rykten. En klubb som onekligen skulle erbjuda Anelotti en sorts utmaning han aldrig stått för inför tidigare samtidigt som han kan stanna kvar i västra London där han bor och trivs idag. Men om Chelsea var taskiga som sparkade Carlo för att han kom tvåa, vad ska det då inte sägas om QPR sparkar Neil Warnock som vann serien med QPR.

Onsdag:
En agent har nu läckt till tidningarna att Chelsea har kontaktat hans klient Manuel Pellegrini (fd Real, nu Malaga) som manager. Sedan visar det sig att Chelsea har inte gjort det utan folk som sägs företräda Chelsea har gjort det men Pellegrini har minsann sagt nej. Jo visst du..., men listan över managers börjar nästan bli lika lång som spelare som Chelsea kommer att ha nästa år, vilken för övrigt är uppe i 90+. Hur många tror att Pellegrini förhandlar om nya villkor i sitt kontrakt då det här ryktet dykt upp?

Tidningarna har nu bestämt sig för att Didier Drogba stannar,. Han kommer till och med att få en kontraktsförlängning. Som deras uppfattning förändras....
Jag kan inte klaga då jag hela tiden förordat att Drogba ska stanna i Chelsea två år till. Han är ett fysiskt unikum och kommer inte att ha några problem att spela på toppnivå, till och med vinna skytteligan ytterligare några år. Han kanske inte kommer att vara första namn på laguttagningen.

Det talas om 5 spelare ut och kanske 5 spelare in. Och det är samma spelare som CSFC hela tiden pratat om så inget nytt där. Ut: Anelka, Zhrkov, Bosingwa, Hilario, Ferreira. Vilket jag inte protesterar mot. Hetast in motsvarar också rankingen på Dagens ovan...; Neymar, Lukaku, van der Wiel, de Bruyn och en målvakt. Begovic från Stoke nämns igen, men jag undrar om Stoke släpper honom nu när han är förstemålvakt. Vore det inte bättre att satsa på en äldre erfaren back-up till Delac och de yngre målvakterna blir redo? I vilket fall som skulle de här namnen innebära en kraftfull föryngring och vi får inte glömma att Sturridge kommer tillbaka liksom PvA, Bruma och flera.

Aguero är på tapeten igen, men trots playstationsfansens förtjusning över att deras favorit nämns igen är ryktet ändå inte lika hett trots ett uttryckt önskemål om att Aguero vill lämna Atletico för att vinna titlar. Det har tydligen sjunkit in nu att Agueros krav är närmast löjeväckande och att Chelsea inte är intresserade av att betala honom de summor han kräver. Skönt. City och Real Madrid tillhör nu favoriterna till hans namnteckning.

Ancelotti och Chelsea har förhandlat om hans kompensationspaket. Det sägs att Ancelotti valt en mindre ersättning mot att klausulen i hans kontrakt om att han inte får ta nytt jobb i England tas bort. Vilket nog är dåliga nyheter för Roma, men goda för andra engelska klubbar även om toppklubbarna nog sitter nöjda med sina managers om inget oväntat händer.

Nytt managernamn
Vi vet alla hur gärna media vill att Chelsea ska skaffa ryska spelare, särskilt nu när Zhirkov ser ut att lämna. Men en rysk manager? Leonid Slutsky nämns plötsligt som en kandidat bland alla de andra till den lediga managerposten. CSKAs manager är 40 år och tillhör en ung rysk generation som har nått hyfsade framgångar. Abramovich sägs, i media, vara intresserad. Vi får se.

 


Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.