SLUTLIG LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 38 sp 21 v 8 o 9 f 69-33 mål 71 poäng

22 maj 2011

silly rykten



Dags att skämmas, eller?

Varje år brukar vi tippa säsongen när den startar och jag vill påpeka att jag varit regerande mästare på det på ChelseaVital i ett par års tid. I år, förmodligen inte.

Tipset måste lämnas in innan massor av spelarköp är gjorda i augusti! Vilket påperkar. T ex hade jag haft Arsenal något högre upp hade jag vetat att de skulle få behålla Fabregas och göra några vettiga köp i augusti. Köp i januari påverkar också som vi vet.

I det stora hela är jag rätt nöjd då tipsen måste lämnas in för säsongen förutom med West Ham som jag trodde var bättre, men det var jag absolut inte ensam om. Sunderland låg halvvägs igenom säsongen där jag trodde, sedan har de rasat genom tabellen. Stoke underskattade jag ordentligt men jag trodde de skulle få en reaktion på sina framgångar, deras placering tycker jag visar hur duktig manager Tony Pulis faktiskt är. Fulham kom betydligt högre än jag trodde, men de har gjort en mycket imponerande spurt på säsongen som burit dem upp i tabellen. Birmingham vann Ligacupen och såg hur stabila ut som helst, men föll ihop värre än ett Arsenal. Bolton har överraskat under säsongen men rasade sista veckorna. WBA bytte manager och blev som förbytta, nog har de överpresterat även om Peter Odemwingie verkigen blev ett succélån. Villa överraskade också, fast negativt. Wigan ville jag tro på men...ändå gjorde de till slut ännu en The Great Escape. Blackpool har gjort en fullständigt fantastisk säsong, jag trodde fullständigt att de skulle bli tidernas sämsta PL-lag, men bra och sena transfers i somras, spelglädje och attityd blev en enorm tillgång i årets serie. Trist att de ändå skulle åka ut, mest på sitt riktigt usla försvarsspel.

Chelseas säsong blev ju som vi vet också lite överraskande, av alldeles fel skäl oftast. Ändå, vi är runners-up, vi nådde kvartsfinalen i CL där vi hade otur med lotten (och man orkar knappt ens säga det längre, domsluten), ungdomarna gick till semifinal i FA Youth Cup och reservlaget blev mästare i år. Det är ändå inte så många år sedan sådana resultat hade gjort oss extatiska. Fast nästa år förväntar vi oss mer igen.

Ändå är jag grymt besviken, mindre över resultaten än över den dåliga motivation, passion och hjärta som spelarna, laget visade så många gånger under säsongen. Det är vad som oroar mig, mer än spelartruppen eller den mycket tuffare konkurrense det kommer att bli nästa år.


pl SOM DET BLEV mitt tips
1 Man United Chelsea
2 Chelsea Manchester United
3 Man City Manchester City
4 Arsenal Tottenham
5 Tottenham Arsenal
6 Liverpool Everton
7 Everton Liverpool
8 Fulham Sunderland
9 Aston Villa Aston Villa
10 Sunderland Birmingham
11 WBA West Ham
12 Newcastle Bolton
13 Stoke Fulham
14 Bolton Wigan
15 Blackburn Newcastle
16 Wigan Wolverhampton
17 Wolverhampton Stoke
18 Birmingham WBA
19 Blackpool Blackburn
20 West Ham Blackpool



Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.