AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 37 sp 21 v 8 o 8 f 69 - 32 mål 71 poäng

16-22 maj 2011


silly rykten

Inför Toffees #2
everton

SÖNDAG: Snart dags för säsongens sista match.

Så börjar en lång och som det redan ser ut påfrestande sommar med skvaller, rykten och ännu mer skvaller och väldigt lite fakta. För om det finns ett fel med Chelsea sedan Roman är det behandlingen av information från klubben till fansen, vilket tyvärr uppmuntrar media och även fans att spekulera vilt, vilket jag tror skadar klubben. Spekulationer liknande dem kring Carlo just nu kan inte vara nyttiga för Chelsea.

Petr Cech och Ashley Cole har spelat alla matcher i år, och kommer att spela idag också. Även JT, Torres, Alex och Lampard kommer att starta. Så mycket har Carlo avslöjat i förväg. Kanske borde han vila Lampard men...

Annars är väl det mest överraskande nyheten att Guus Hiddink fortfarande är knuten till Chelsea i en officiell, om än hittills hemlig, funktion som rådgivare. Att han hållit banden med Chelsea (och Roman) överraskar mig inte, att han är en betald rådgivare till styrelsen förvånar dock. Vet Turkiet om det, de måste de gjort annars är det ju anledning till att sparka Hiddink? Frågan är dock i vad och hur Hiddink har rådgivit. Jag är inte övertygad om att det här varit en bra sak att ha en person som Hiddink i kulisserna utan en riktig roll i klubben. Hiddink är min favoritmanager, men jag har sett för många exempel av många kockar och soppa och så vidare i mitt liv för att vara övertygad om att det här har varit/är bra. Men utan att veta några detaljer går det självklart inte att säga något alls om detta arrangemang.

---

LÖRDAG: Everton har tvivel om Tim Cahill som har problem med en fot kommer att starta. Bilyatedinov är borta pga avstängning och Fellaini och Saha är skadade. Avsaknaden av Saha sörjer jag verkligen inte då han har en mycket obehaglig ovana att göra mål på Chelsea. Chelsea saknar som redan rapporterat Ramires, Benayoun, Bertrand och Bosingwa. Frågan är om Josh McEachran kommer at få starta igen Något som de ytliga säkert lär gnälla över lika mycket som sist, de hade fått se Josh starta sin första ligamatch och det enda de gjorde var att gnälla om att han spelade längst bak på mittfältet....

Det fortsätter att hända just ingenting inför söndagens säsongsavslutande match. Den attraherar inte mycket fokus trots ett utsålt Goodison Park och jag fruktar att just Everton ger intrycket av att vara det motiverade laget. Vilket kanske ändrar det normala, vanliga oavgjorda resultatet mellan lagen. Lite trist, men inte mycket att säga om. Matchen tv-sänds ju inte heller. Å andra sidan kan det ju bli en bra match när inget lag har press på sig, även om Evertonians pratar lite om att säkra sjundeplatsen, men det måste väldigt mycket till för att de ska trilla ned från den då de har en hyfsad marginal i målskillnad.

Spelarna verkar inte heller så koncentrerade, men de har utsett Chelsea TVs reporter till driftkucku numera, David Luiz har startat traditionen med att driva med reportrar, och Dider Drogba har nu snabbt tagit upp den till mästares utmaning. >>>

Skvallret handlar annars om exakt samma saker hela tiden. Fast vi ser tydliga skiljelinjer i stödet till Carlo Ancelotti. Tabloiderna och de sk experterna har bestämt sig för att han försvinner, fansen är oerhört delade, och andra managers och Chelseas spelare ger honom fullt stöd. Till slut kommer det ändå att avgöras av en enda person, Roman A. Det hela är mycket tröttsamt och man kan bara hoppas att det möte som bestämts, men inte tidsatts melan klubben och Carlo ger ett snabbt besked. Vem som är manager är ju också oerhört avgörande för spelarrörelser i sommar, även om vi vet att i just Chelsea har managern klart mindre inflytande över sånt än t ex Ferguson har.

Det här vad fotboll handlar om, en rar historia om hur det är att hålla på sitt lag. >>> Se gärna filmen om killen som ger Gerrard vad han inte bad om här bredvid; längst ned i vänster meny.

---

FREDAG: Chelsea kommer att saknade tre skadade spelare mot Everton. Sedan tidigare är det klart att José Bosingwa är skadad. I veckan har både Ramires och Yossi Benayoun fått lårskador.

Chelsea toppar senaste Fair Play ligan, vilket hade inneburit en friplats i Europa League hade Chelsea inte redan varit klara för Champions League. Nu är Fulham (tvåa på listan) favoriter att ta platsen, men de har i de två senaste matcherna lyckats öka sina gula kort med 25% jämfört med resten av säsongen! Tottenham (trea) ligger bra till, men ligger redan på en EL-plats i ligan. Så platsen kan gå till Blackpool (5:a efter United) som riskerar nedflyttning på söndag. Fair Play handlar inte bara om antalet kort föreningen dragit på sig, det är andra saker som räknas in också. Rankingen har dock inte uppgraderats med majmatcherna.

Enligt rapporter kommer Everton att ta söndagens match på fullaste allvar och spela sitt starkaste lag. Jag tvivlar. Jag tror både lagen kommer att ta chansen och vädra talanger och spelare som inte direkt startar normalt på söndag. Självklart är Everton lite mer laddade då de avslutar sin säsong inför hemmafansen. Chelsea floppade ju delvis i en mycket avslagen match mot Newcastle att avsluta starkt hemma. Kanske en normal reaktion efter fiaskot på Old Trafford.

Ärligt talat, söndagens omgång handlar om nedflyttningsstriden vilket ju också visas av att Viasat förpassar Chelsea till en av satelittkanelerna som ingen kan se. Vilket man kanske får tåla en säsong som denna. Det innebär ju iallafall att vi slipper höra experterna döma ut oss.

Det enda som inte är avslaget är skvallret om Carlo, vilka som kommer att lämna och vilka som kommer. Neymar-sagan börjar bli minst lika påfrestande och irriterande som jojo-historierna om Aguero som återkommer varje transferfönster fortfarande. Jag tror jag spyr på det. Jag orkar inte längre ens kommentera någon av de 86 spelare som i skrivande stund har knutits till Chelsea (och då vägrar jag ändå ta upp nästan ett tiotal spelare som playstationfans på olika fanforum kopplat till Chelsea).

Chelsea har lagt in ännu en träningsmatch i sommar, mot Portsmouth på Fratton Park.

Annars mest skvaller om Carlo, som väntat. Särskilt Daily Mail vill se honom sparkad. Är fortfarande absolut inte säker men hoppas Chelsea ger ett snabbt besked. Carlo har iallafall mitt stöd även nästa år med en kompetent assistant bredvid sig. Det är också lagerförsäljning på Chelseaspelare i media och väldigt många tror på en stor exodus. Jag gör det inte. 3-4 spelare lämnar nog plus lånespelare, men jag tror inte det blir många fler oavsett vad som händer i managerfrågan. Men kanske får jag fel. I skrivande stund har iallafall 89 nya spelare kopplats till Chelsea.



ONSDAG: Premier League inför söndagens sista omgång handlar nästan uteslutande om två saker; den otroligt intrikata nedflyttningsstriden där bara ett lag vet sitt öde och kampen mellan City och Arsenal om direktplatsen till Champions League. CIty kan nå samma poäng som Chelsea om vi avslutar säsongen med en pinsam förlust, men deras målskillnad är långt sämre än Chelseas så andraplatsen är säkrad redan. Everton kan inte heller bli något annat än sjua, om inte Fulham gör massor av mål och vinner och Everton förlorar.

Vilket gör söndagens uppgörelse på Goodison ovanligt ointressant. Oavgjort var grundtipset redan innan det var klart att matchen inte skulle gälla något, inget ändrar det tipset nu. Bägge lagen lär ställa upp med b-betonade lag. Jag skulle dock gissa att Torres spelar från start, även om hans form i de två senaste matcherna inte varit uppmuntrande. Själv tror jag det varit bättre att vila honom och se till att han kommer i form och är skadefri inför nästa säsong. Spela gärna några ungdomar istället.

Fabio Borini har bekräftat att han kommer inte att fortsätta några kontraktsförhandlingar med Chelsea utan lämnar i sommar, för enbart den så kallade utvecklingspengen. Fruktansvärt uselt skött av Gourlay med flera som är ansvarig för det här fiaskot. Samtidigt kan man inte låta bli att undra vad som hänt mellan Borini och Ancelotti då CA förra året inte kunde hitta ord nog att höja Borini till skyarna. Av alla ungdomar Chelsea släppt sedan Roman tror jag att det här är den dummaste affären. Vi får dock önska Fabio lycka till var han än hamnar, Swansea är grundtipset om de går upp 30 maj. Swansea som är redan Chelsea light med Brendan Rodgers, Scott Sinclair, Borini och Yves-Ma Kalambay.

Jag har lagt till tabeller nu så att alla år som Chelsea vunnit ligan finns det också tabeller för. Se under länken Resultat till vänster.

---

MÅNDAG: En titel till Chelsea, kanske inte den finaste men ändå en titel. Chelseas reservlag vann reservlagsserierna i England. De mötte vinnarna av den norra reservlagsserien Blackburn i en final måndagskväll och vann med 5-4 efter straffar Matchen slutade 1-1.

Mauro Formica gjorde ettan för Blackburn före paus, inhopparen Todd Kane kvitterade för Chelsea 11 minuter före slutet. Enligt rapporterna var Chelsea det bättre laget.

Conor Clifford, Gökhan Töre, Milan Lalkovic och Michael Woods satte sina straffar (Adam Phillip missade sin) o h Chelsea var mästare.

Laget: Turnbull, Kane, Kalas, Magnay, Bertrand (Deen-Conteh 79), Chalobah(Woods 79), Töre, Clfford, Lalkovic, Saville (Devyne 79), Phillip. Avb: Gordon, Walker (mv).

Roman A har fått ett skadestånd från Mirror för att de skrev falska artiklar om att Carlo Ancelotti skulle fått ultimatum och sparken i december. Om det betyder att Carlo stannar nu i sommar går inte att tolka även om jag igår blev osäker. Idag tror jag nog återigen att Carlo blir kvar, och jag tror Chelsea kan vinna ligan igen med Carlo trots mina försök att tolka Romans tankar i artikeln om Ancelotti här bredvid.

---

Tack Aston Villa för att ni fixade andraplatsen till oss. Visserligen kan City få samma poäng som vi har idag, men deras målskillnad är för dålig så andraplatsen är vår nu. Rätt fantastiskt efter den säsong Chelsea haft och det stundtals usla (mittfälts)spel vi visat upp.

---
Matchen mot Newcastle började intressant. Spännande laguttagning. Men sedan dog matchen totalt och det såg ut som vanligt med ett lamt Chelsea. Efter trippelbytet fick matchen liv igen och det såg ut som om Chelsea skulle åtminstone få avsluta säsongen med en seger. Som Chelsea fullständigt slarvade bort, återigen i de sista minutrarna. Något som hänt på tok för många gånger i år.

Kanske har jag bedömt Carlos chanser att få stanna för positivt. Roman såg verkligen inte nöjd ut och som Chelsea spelade måste man undra. Kan Carlo verkligen motivera det här laget nästa säsong? Han kunde inte ens med flera andra spelare förändra det patetiska mittfältsspelet utan det såg lika långsamt och krampaktigt ut som vanligt. Det fanns inte tillstymmelse till något nytt trots att mittfältet mot Newcastle var nykomponerat.

Roman såg väldigt missnöjd ut efter att vi återigen tappat poäng sent. Carlo måste också ta på sig ansvaret för det usla mittfältsspelet som har fördärvat oss hela säsongen. Det är den lagdel som inte ens kommer i närheten av godkänt i år. Inte ens i närheten.

Everton borta i sista matchen, en match som luktar oavgjort lång väg. Vilket kan kosta oss andraplatsen, däremot kan vi inte bli sämre än trea realistiskt sett. Så Gourlay slipper justera planerna på en sportligt sett jobbig Fjärran Östern-turné i sommar för kvalspel till Champions League. Nästa säsong blir också påfrestande för lag som Chelsea som har så många landslagsspelare med både African Cup och EM.

 



Matchday Moments
Lindy

CSFC

 

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.