SÄSONGENS LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 36 sp 21 v 7 o 8 f 67 - 30 mål 70 poäng

14 maj 2011


silly rykten

Årets, en mycket personlig utnämning

ÅRETS SPELARE I CHELSEA
Petr Cech, utan någon som helst tvekan.
Kan inte ens förstå att andra namn nämns om jag ska vara ärlig.

ÅRETS KOLLAPS
Chelsea i månaderna november till och med februari. Vår sämsta period på typ 15 års tid och ändå lyckades Chelsea ta sig tillbaka till en andraplats.

ÅRETS CHELSEAHATARE
De finns självklart på alla kommentatorsfunktioner och håller normalt på röda lag. Kännetecknas av noll kunskap om fotboll men väldigt mycket återanvändna fördomar, grundlösa åsikter och monumental dumhet.

ÅRETS FANS
Chelseas bortafans på Old Trafford som mot United även i tv hördes mer än hemmafansen. Otroligt, särskilt med tanke på hur Chelsea spelade första 30.

ÅRETS FÖRDOMSFULLASTE, OM OCH MOT CHELSEA
Erik Niva, Sportbladet och Viasat. Det är uppenbart att Niva inte gillar Chelsea, vilket är lätt att förstå då han en gång var en Londonbaserad Tottenhamsupporter! (Det finns rätt många Chelseasupportrar som tycker oändligt illa om Tottenham också, även om jag inte är en av dem). Men att han oemotsagd får sitta och vädra sina fördomar om Chelsea i TV är rätt påfrestande vecka efter vecka, då de inte bygger på fakta utan vad han vill ska vara sant. Skvaller är ett snällt ord om väldigt mycket Niva sagt om Chelsea i år. Inte värdigt någon som kallas sveriges bäste sportjournalist. Men som de säger; förstör aldrig en bra story genom att kolla fakta.

ÅRETS SKÄMT
UEFA, i år igen. Deras och deras domares alltför uppenbara stöd av Barcelona drar mer än ett löjes skimmer över Champions League och ärligt talat Barcelonas segrar som inte kan sägas komma till på ett helt ärligt och opartiskt sätt, oavsett hur bra Barca spelat.

ÅRETS STRAFFMISS
Anelka,- igen. Mot Everton i FA Cupen i straffläggningen. Nonchalant, slarvigt och oerhört frustrerande. Tvåan går till Drogbas miss mot Tottenham som kostade oss två poäng på övertid.

ÅRETS MINUT
70:e minuten. Den tid då Carlo Ancelotti gör sina byten.

ÅRETS SÄMSTA INSATS
Chelsea mot Sunderland på Stamford Bridge 14 nov.

ÄRETS NÄST SÄMSTA INSATS
Första 30 minutrarna mot Man United i den avgörande ligamatchen.

ÄRETS SÄMSTE DOMARE
I en Chelseamatch. Svårt val då det finns för många, men jag tar Mallenco för den uteblivna straffen mot United hemma i CL då det kanske betydde mest.

ÅRETS SNÄLLASTE DOMARE
Linjedomaren i matchen mot Tottenham, inte för att det på något sätt var orättvist då vi fullständigt utklassade Nivas lag i övrigt. Det är dock bara målen som räknas och där fick vi kanske lite hjälp. Men det är ju inte hans fel att FIFA vägrar teknologi som kan hjälpa domarna.

ÅRETS BLOCK
Alex mot United när han stoppade Rooney från att göra öppet mål. Rooneys haka hängde nedanför de knubbiga knäna efter den.

ÅRETS MÅL, CHELSEA
Jag väljer Alex frispark mot Arsenal.

ÅRETS SKOTT
Enkelt, också Alex frispark mot Arsenal. Drogba får hedersomnämnande för några ruskiga rökare också, både på liggande och rullande boll.

ÅRETS BESVIKELSE
Michael Essien. Andra har också gjort mig väldigt besviken i år, och de är många, men nästan alla andra har en ursäkt. Jag tycker inte Essien har något ursäkt för sina undermåliga prestationer i år. Han har normalt en helt annan klass. Och måste visa det nästa år eller så kan Milan få honom för stora pengar....

ÅRETS BÄSTA BORTFÖRKLARING
Jag skyller på media att Chelsea har sådana problem. Få andra klubbar utsätts för så mycket spekulation, snack, myter, skitsnack och åter skitsnack från media som Chelsea. Hela året har media både i England och här i Sverige bl a i princip sparkat Ancelotti vilket bidrar till den oro som präglat säsongen. Så det är helt enkelt medias fel att Chelseas säsong blev som den blev - eller hur?!

ÅRETS STJÄRNSKOTT
Josh McEachran, självklart. Men jag tycker Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Ryan Bertrand också har gjort mycket bra ifrån sig de få gånger de fick chansen.. Däremot är jag nog rätt besviken på Gael Kakuta, men man döms också från hur lovande det var.

ÅRETS FÖRSVARARE
Branislav Ivanovic som varit årets i särklass främste försvarare. Alex hade varit en utmanare om det inte varit för den långvariga skadan efter knäoperationen.

ÅRETS OTUR
Yossi Benayoun som inte hann mycket mer än att komma till Chelsea innan han slet sönder hälsenan. Hoppas nästa år blir roligare. Jag gillar Yossi och har gjort sedan han spelade i West Ham.

ÅRETS TJURIGASTE
Måste gå till Carlo för hans envisa tilltro till de stora spelarnamnen fast de inte var i form, men ändå spelades. Även för att han backade på sitt ord om att använda unga spelare.

ÅRETS TRANSFER
Självklart Fernando Torres. Det har kanske inte gått så bra som vi hoppades ännu, men oj vad spännande hela cirkusen blev på januarifönstrets sista dag. Man satt som klistrad vid datorn nästan ett dygn.

ÅRETS SÄLJARE
Fernando Torres som redan sålt så många tröjor att man måste minska den reella transfersumman ordentligt.

ÅRETS MOBBNING
Media mot Fernando Torres för de uteblivna målen. Att han oftast spelade bra struntade media helt i. Tur att vi fans är mer toleranta och tålmodiga. Visa dem nästa år Fernando.

ÅRETS TEORI
Erik Nivas om att Torres är slut som spelare (och människa?) för att han fick ett tidigt genombrott och att han därför aldrig mer kommer att visa storhet. Sa inte att det var årets för att jag tror på den.

ÅRETS GENOMBROTT
David Luiz i matcherna mot Manchesterlagen på Stamford Bridge. Som han steg fram och presenterade sig.

ÅRETS VATTENPLASK
När Fernando Torres äntligen fick göra mål.

ÅRETS TRÖJA
Nästa års tröja.

ÅRETS SPARK
Ron Gourlay som sparkade Ray Wilkins. Sällan har en personförändring på den nivån haft den enorma effekt som deras personliga konflikt orsakade Chelsea.

ÅRETS FUSKARE
Sir Alex Ferguson, för hans ständiga sätt att manipulera och influera domare.

ÅRETS FÖRLORARE
Trots allt Chelsea som inte fick en enda titel utan bara en andraplats.

ÅRETS IHOPVIK
Arsenal i år igen, som vek ned sig totalt när det verkligen gällde. Kan också benämnas, Årets har vi sett det förr!

ÅRETS TRÖJDRAGARE
Nemanja Vidic, och ingen gör det skickligare och kommer undan med det mer.

ÅRETS FILMARE
Spelade i Barcelona, Real Madrid eller Manchester United (läs Nani, Anderson, Rooney). Vinnare i år och alla andra år Dani Alves.

ÅRETS VINNARE
Jag anser att Uniteds serieseger är mer en personlig triumf för Ferguson, hans positiva och negativa sidor, än för spelarna i United. För jag kan inte ärligt säga att jag varit imponerad av United som lag i år trots ligasegern. Skillnaden i år var managern, men så slipper Ferguson läsa i tidningen dagligen att han ska få sparken eller förlorar sin viktigaste medarbetare under säsongerna av en VD som inte kan hålla fingrarna i styr.

ÅRETS FLYT
Utan tur vinner man inga titlar, United har verkligen visat sanningen i det i år.

ÅRETS MEST EFTERLÄNGTADE
Citys FA-Cuptitel.

ÅRETS LÅN
Daniel Sturridge som i Bolton(!) fick och kunde visa sin kvalitet och lärde sig spela för laget istället för sig själv.

ÅRETS INHOPPARE
Salomon Kalou som utvecklades till en slags Super-Sub, men var hopplös så fort han fick starta i matcherna.

ÅRETS LÖJA
Media som kopplar varenda spelare som lyckats slå en boll rakt eller snett eller överhuvudtaget omnämnts positivt till Chelsea som en mer eller mindre klar transfer som de menar kommer att ske. Se barometern i Dagens Nya Chelseaspelare.

ÅRETS SKADA
Frank Lampard som skulle vara borta i två veckor för en enkel bråckoperation. Han kom tillbaka efter närmare tre månader och var egentligen fortfarande borta resten av säsongen.

ÅRETS FEGASTE
Carlo Ancelotti som aldrig tycktes våga göra något som bröt mönstret, som inte vågade spela ungdomarna och ge dem ansvar, som aldrig vågade göra byten när de behövdes, bara i 70e minuten.

ÅRETS TAVLA
På Stamford Bridge går priset till Gomes i Tottenham oavsett om det nu var mål eller inte.

ÅRETS ENSAMMASTE
Carlo Ancelotti efter att Gourlay sparkat Ray Wilkins, och nye lekkamraten Michael Emenalo var inte direkt välkommen eller passade in i sandlådan.

ÅRETS TEKNIK
Bristen på målteknologi i fotbollen. Visa ryggrad FA och inför det oavsett vad gnomen Blatter i FIFA säger.

ÅRETS MISSRÄKNING
Föryngringen som Chelsea satsade på och därför släppte iväg lite för många erfarna spelare för att matcha tidningarnas (och många fans) struntprat om för gamla spelare i truppen. Ungdomarna fick inte ens chansen att visa vad de kunde för det mesta.

ÅRETS MINST KVALIFICERADE
Michael Emenalo, en duktig spelarscout men inte någon assisterande manager.

ÅRETS TRANSFER
Jag anser det är David Silva i City som varit den som spelat bäst. I förhållande pris, effektivitet och genombrott är det Ärtan Hernandez i United. Han får också priset för löjligaste namn på tröjan. Hedersomnämnande till Rafael van der Vaart och Peter Odemwingie (även om den sistnämnde bara är ett lån).

ÅRETS KORRUPTION
FIFA! Sepp Blatter och hans genomkorrupta gnomer gjorde det igen.

ÅRETS MINST GENOMTÄNKTA
UEFAs nya finansiella regler. Samma regler har skapat kaos i fransk fotboll och försatt de flesta klubbar där på ruinens brant nu när de inte längre hej vilt kan sälja spelare till England för överpriser (förutom till Arsenal då).

ÅRETS MANAGER
Borde väl gå till Ferguson som förra årets borde gått till Carlo, men jag ger det till Ian Holloway för att han underhållit oss mer än någon annan manager i år, på alla sätt och vis.

ÅRETS FLOPP
West Ham som borde hamnat i mitten av tabellen men istället störtdök ned i The Championship när de fick Olympiastadion som framtida hemmaplan.

ÅRETS CHELSEATRANSFER
Luiz hade en sensationell start, men jag ger ändå priset till Ramires.

ÅRETS LONDON
SW6.

ÅRETS PRIDE OF LONDON
Återigen Chelsea FC och absolut inte monstrositeten till staty som Fulhams ägare ställde upp utanför Craven Cottage.

ÅRETS FRAMTIDA KAPTEN
Det dröjde inte länge innan David Luiz hade visat hjärta, humor och egenskaper som fick honom att bli favorit till att bli vår näste kapten efter JT.

ÅRETS HÅR
Självklart David Luiz's, inte vackert men svårt att glömma den kalufsen.

ÅRETS MEST ÅNGRADE TRANSFER
Att vi släppte iväg Michael Ballack. Visserligen blev han skadad i Leverkusen, men oj så vi hade behövt hans karaktär och ledaregenskaper den här säsongen.

ÅRETS FRUSTRATION
Som upprepades alltför många gånger; alla missade målchanser från Chelseas spelare. Var rekordet 36 skott på mål mot Birmingham och inget mål?

ÅRETS COMEBACK
Att Chelsea lyckades ta sig upp till andraplatsen trots Krisen.

ÅRETS MITTFÄLTARE
Borde kanske inte delas ut ett år när mittfältet varit en sådan enorm besvikelse, men Ramires får det för att han åtminstone försökt.

ÄRETS FORWARD
Didier Drogba, trots lång formsvacka och malaria.

ÄRETS MEDICINMÄN
Så ofta som Chelseas läkarteam fick saker och ting fel i år får en att undra om de sysslade med andeutdrivning istället för medicin.

ÅRETS MEST OFÖRKLARLIGA
Varför Carlo så ofta har bytt ut högerbacken i matcherna.

ÅRETS VILJEINSATSER
Delas mellan Drogba och Luiz för att de stundtals var de enda som verkligen visade hjärta och kämpainställning.

ÅRETS SAKNADE LEDARE
Var har John Terry, Captain Fantastic varit som ledare i år?

ÅRETS CHELSEAIT I MEDIA
Årets strykpojke i media har varit Ashley Cole som villifierats ordentligt av den engelska snaskpressen.
Ashley får också pris som Årets Skytt för att lyckats pricka en praktikant med ett luftgevär.

ÅRETS MITTIPRICK
Ryan Babels twitterbild på Howard Webb i Unitedtröja. Webb var dock OK i vår match mot dem.

ÅRETS PASSARE
Inte många kandidater så jag väljer John Obi Mikel som lärt sig slå långa raka passningar och var den ende som gjorde det på mittfältet i år. Till rätt adress oftare än till fel åtminstone.

ÅRETS MESTA MISSARE
Salomon Kalou, missade någon fler öppna chanser i hela ligan i år?

ÅRETS EGO
Florent Malouda som spelat för sin egen kontraksförlängning långt mer än han spelat för Chelseas bästa.

ÅRETS INLEDNING
Chelsea som vann de första sex matcherna med målskillnaden 25-2. Oj vad det gick nedåt från det.

ÅRETS BRIST PÅ INLEDNING
Chelsea i massor av matcher där de vägrade börja spela fotboll förrän de låg under. Som allra värst någonsin i matchen mot United på Old Trafford. Spelarna var kanske på plan men hjärnor och hjärtan satt kvar i omklädningsrummet.

ÅRETS MÅLVAKT
Petr Cech även om Joe Hart kanske fick göra några fler spektakulära räddningar, men Cech räddade Chelsea när vi var som sämst.

ÅRETS BEHOV
Ett mittfält som inte passar fel eller tappar bollen.

ÅRETS BRISTVARA
Form på ledande spelare.

ÅRETS MEST SAKNADE
Tempo i bollhanterandet på mittfältet, och rakt spel på mål istället för alltid via en ytterback eller ytter.

ÅRETS RÄTTELSE
Infördes i News of the World där de erkände att de ljugit om John Terry och den påstådda förbindelsen med Perroncell. Aldrig har en rättelse blivit mindre läst eller mer ignorerad.

ÅRETS KONTRAKTFIASKO
Chelsea och Fabio Borini. Att släppa en ungdomsspelare av den kvaliteten som Bosman är ännu ett fiasko för Ron Gourlays handhavande av det affärsmässiga. Fixa kontraktet Gourlay, ta från din egen lön om det behövs.

ÅRETS TRÖTTASTE
Myten om att för Chelsea handlar allting om att vinna Champions League. Klart vi vill vinna den nån gång då det är den enda buckla vi inte vunnit, men ligan kommer alltid först.

ÅRETS MEST IRRITERANDE
Playstationfansen som tror att fotboll handlar enbart om att köpa och sälja spelare, och inte om att utveckla och stödja de spelare som finns i klubben.
Oj vad jag hatar dem. Att de ens får kalla sig supportrar?!

ÅRETS PL-SKRIBENT
Peter Wennman för hans artiklar om Premier League, som vi tyvärr inte längre får läsa på webben då Aftonbladet kräver extra betalt för dem, trots att man knappt hittar texten på aftonbladet.se bland all reklam. Så undrar ni varför jag har Flash-block på min dator - svaret är reklamen.

ÅRETS PL-BLOGGARE
Kalle Karlsson, tidigare Expressen nu Eurosport.

ÅRETS MEST AVSLÖJANDE
Första semin mellan Barca och Real Madrid som visade ganska många spelare som de verkligen är - och hur domare uppenbart favoriserar ett visst lag. Som om vi behövde påminnas om det.

ÅRETS BESKED
Just när Chelseahatarna hade hämtat andan och börjat prata om att Roman A tröttnat drog han fram plånboken och handlade stort. Det tystade den myten i nästan flera veckor.

ÅRETS HOPP
Att nästa års säsong blir bra mycket roligare för oss Chelseafans.

 

 

Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.