AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 36 sp 21 v 7 o 8 f 67 - 30 mål 70 poäng

9-15 maj 2011


silly rykten

Inför Magpies #2
newcastle

 

LÖRDAG: Så var det över, ligan är avgjord. Och självklart avgjordes den genom att United fick en mycket omdiskuterad straff och därmed den poäng de behövde. Säsongen i ett nötskal, undrar om Ferguson tänker tacka eller kommentera domslutet?!

Vi får dock gratulera Manchester United till titeln. De tog mest poäng och är därmed också värdiga mästare. Inget snack om annat. Chelsea har haft en förfärlig säsong och kunde aldrig utmana på allvar, trots att vi satte åtminstone lite press på dem senaste tiden.

Chelsea har dock en andraplats att spela om och de är skyldiga de fans som var så fantastiska på Old Trafford en hemmaseger imorgon. Det är det minsta spelarna kan ge tilbaka efter att de inte kom till start senast.

FREDAG: Inte oväntat kommer Fernando Torres att starta på söndag enligt Carlo. Visserligen bör vi vinna de återstående matcherna oavsett vad som händer mellan Blackburn och United tidigt på lördagen, men visst utrymme för att experimentera och pröva saker tycker jag det absolut finns.

Intressant är att Ferguson återigen riskerar straff för sina manipulationer med och kring domare för hans "insatser" och kommentarer kring valet av Howard Webb (som dock skötte sig utan större klander, det var ju inte hans fel att Chelsea vägrade infinna sig vid matchstart). Helt riktigt, självklart ska Ferguson straffas. Det han sysslade med var rent fusk i samma grad som filmningar och andra sätt att försöka påverka matcher. Hoppas han får ett kännbart straff för det här oskicket som andra tränare tagit efter Ferguson i måste få ett slut, särskilt om domarna ska kunna få någon som helst respekt bland fans, media och vissa managers i framtiden. Dock tror jag knappast det blir så kännbart, förmodligen bara en klapp på handen som vanligt. Att sätta honom på läktaren har ju visat sig helt utan verkan så...

Newcastle kommer att sakna hårdföre mittfältaren Cheik Tiote på söndag. Han kommer att vilas för att undvika avstängning i säsongsstarten nästa år! Tiote har 14 varningar och 15 ger tydligen ger en kännbar avstängning, men startar från noll nästa säsong om han inte hinner bli avstängd innan dess. Lite ovanligt resonemang, men man kan kanske förstå Newcastle som ligger i ingenmansland i tabellen. De saknar även duktige Kevin Nolan pga skada, han har just opererats precis som Steve Harper. Williamson, Ben Arfa riskeras inte efter sina skador. Ireland, Best, Guthrie och Gosling är också skadade.

José Bosingwa är skadad och kommer inte att spela mer, den här säsongen (det kan bli för alltid). Även Ryan Bertrand vilas pga skadekänning.

Vi kan väl också säga att det senaste påhittet i Italien länkar inte Carlo bara till Roma, utan till Arsenal. Trovärdigheten är inte så hög.

--

TORSDAG: Roberto di Matteo har erbjudits att ta över som manager för Sheffield United. Det är han värd, det jobb han gjorde för WBA förtjänade mer än att få sparken.

Enligt tidningsrubrikerna har John Terry blivit en playstationers som menar att köpa spelare är lösningen. Riktigt så enkelt är det inte när man läser vad han verkligen sa, men självklart funderar Chelsea på förstärkningar och har områden där de bör förstärkas - liksom precis alla andra lag. Särskilt som nästa år nog blir tuffare än någonsin i PL med minst 6 lag som på allvar kommer att utmana om CL-platserna.

Man kan nästan tro att ligan är avgjord redan. Så tyst är det. Avslaget är ordet, för alla som inte håller på United självklart.
Tekniskt sett kan ligan vara avgjord på lördag då United behöver en poäng till och de spelar en tidig match lördag. En sällsynt klantig schemaläggning då lördagens stora match självklart är FA Cupfinalen mellan det andra Manchesterlaget och Stoke. En match i vilken City är storfavoriter till att ta sin första titel på evigheters evigheter. En situation Chelsea var i under 90-talet. En titel som skulle betyda enormt mycket, dock mindre än det faktum att City är klara för åtminstone CL-kval nästa år.

Annars är det förstås mycket snack om United, Vilket väl är rättvist då de i princip avgjorde ligan genom att slå Chelsea. I en match som aldrig blev en match efter den sällsynt olyckssaliga inledningen på matchen som dog efter 38 sekunder tack vare att Chelsea fortfarande hade huvudena i omklädningsrummet. Synd på en match som hade kunnat bli intressant men nu aldrig blev det. Newcastles Simpson (ex-Unitedspelare) försöker väcka liv i söndagens möte genom att lova att han minsann vill spela hem titeln till United. Vilket alltså kan varit ett faktum i över 24 timmar innan matchen ens börjar, så som stridsrop känns det rätt tamt.

Som alltid skrivs historien av vinnarna, men till skillnad från förblindade fans och reportrar kan jag inte tycka att årets United är en stor upplaga. Inte alls. De vinner serien rättvist, men inte har de imponerat på mig i många matcher. De har dock haft ett enormt flyt, vilket vi påpekat hela året och inga titlar vinns utan flyt, tur och skicklighet. Jag ser årets ligavinst för United mycket mer som en personlig triumf för Fergusons erfarna managerskap än som en vinst av ett överlägset lag.

Annars handlar nyheterna mest om att Roman återigen har stämt en av de brittiska tabloiderna. Den här gången är det Daily Mirror som står inför skranket i rättssalen och med största säkerhet blir fällda för lögner om Chelsea i nästa vecka, som redan spritts hänsynslöst av media ändå. Mirror påstod att Roman hade gett Carlo Ancelotti ett ultimatum att göra så och så, och vinna förstås inom tre veckor eller han skulle få sparken. Nu vet ju ändå att tidningar att Carlo ändå får sparken (säger de!), så hur kan det vara förtal? Roman och Chelsea anser det vara förtal och Mirror har självklart inte några som helst bevis för att Carlo får sparken, än mindre att något ultimatum utfärdades. Mirror brydde sig förstås inte om att kolla historien, för som alla journaliststuderande lär sig från dag ett, man kollar aldrig fakta får då får man inte storyn. Kanske kan dock rättsfallet ses för vad det är, ett stöd för Carlo trots allt. Och bevisligen fick han inte sparken. (Därmed inte sagt att förändringar inte kan ske, även om de som kan Chelsea tror att Carlo blir kvar, förhoppningsvis med Zola som ny assisterande manager, och journalisterna och de självutnämnda experterna tror han får sparken).

Newcastle hoppas på att Alan Smith kan spela på söndag, han testas sent inför matchen.

---

TISDAG: Två matcher kvar på säsongen och de är inte lika spännande som vi hade hoppats, men de måste ändå spelas och vinnas. Först därefter kan vi börja planera och hoppas på en något mer glädjande nästa säsong. Exakt varför denna gick så snett lär vi aldrig få veta, med allra största säkerhet var det absolut inte en enda sak som förstörde den utan en olycklig kombination av massor med orsaker. Sånt händer och det är bara bita ihop och komma igen. Det finns många avundsjuka journalister som gärna skriver vår dödskrönika, å andra sidan gjorde de det redan inför förra säsongen och vi vet ju hur den slutade. (En grinig del av mig önskar jag hade sparat en del citat av Niva som väldigt gärna dömer ut Chelsea i Viasat på ett för mig väldigt irriterande sätt men han nappar gärna på myterna om Chelsea, bara för att nästa år kunna bemöta dem - men det gjorde jag inte så jag får se om säsongen blir som jag hoppas och om det får folk att ändra uppfattning. Chelsea är inte i kris eller slut eller något. Nästa säsong kommer det att stå mellan Chelsea och United igen, vår tur igen?).

Vi måste ta minst fyra poäng till för att behålla vår andraplats vilket ändå är bättra än tredje och särskilt en säsong som den här. Att vi ens kom hit efter allt som hänt och så dåligt som Chelsea spelat i perioder var ändå en framgång på sätt och vis. Så därför vill jag verkligen att vi också behåller positionen. Tre poäng kan räcka då vi har så pass mycket bättre målskillnad än Arsenal, men fyra gör det helt säkert.

Newcastle har inte så mycket att spela för, men kan inte underskattas. Just för att de inte har något att spela för kan det mycket väl hända att de spelar ut. Särskilt om Chelsea vår ovana trogen den här säsongen inte kommer till start i matchen. Chelsea är skyldiga sin publik en snygg avslutning på säsongen, särskilt på Stamford Bridge.

80 (!) nya spelare har nu kopplats till Chelsea av media. Och det är ett par veckor kvar till Silly Season. I dagarna är det mestadels Kaka igen. Om jag ändå kunde förstå, förutom att självklart Real Madrid väldigt gärna vill sälja honom. Nu är journalisternas huvudkälla något Kakas mamma ska ha sagt - och så finns det de som påstår att sportjournalister är seriösa?! Chelsealogerna (de i media som försöker tolka vad som händer i Chelsea från skvaller och förmodligen inälvorna i döda fåglar) påstår att Chelseas intresse i Kaka och möjligen Zola är tecken på att Ancelotti kommer att stanna. Även om skvallret om Villas-Boas ökar. (Personligen är jag övertygad om att Chelsea pratar med Villas-Boas, men det är inte dags ännu. Oväntade saker kan dock hända. För tillfället är det tyst om Guus, men om Turkiet förlorar sina nästa EM-kvalmatcher kan saker säkert hända, men jag anser fortfarande huvudspåret är att Guus ska ta över som sporting director). Vi ska väl inte heller glömma att media också har sålt ungefär alla utom fyra spelare i vår trupp också!

---

Jag är inte så särdeles förtvivlad. Matchen mot United var ungefär som hela säsongen. Chelsea vara inte med från start, stora spelare svek, frågetecken om managern. Men det var absolut inte idag som vi förlorade titeln, det gjorde vi okt-feb, med den perioden bakom oss var det en bonus att vi ens klarade av att pressa United nästan hela vägen. Det som gjorde mig lite ledsen var starten, den bristande inställningen och viljan de första 30 minutrarna då vi förlorade den här matchen, sedan var vi aldrig riktigt nära. Det går inte att ge lag som United sådana enorma handikapp.

Chelsea var inte med från start och ja, vad kan man säga.

Grattis United. Välförtjänt ligaseger.

Första halvlek var den sämsta Chelsea spelat sedan Sunderlandmatchen som startade Krisen. Inte vad man väntat sig i den viktigaste matchen i år.

Efter de usla spelet, resultaten under oktober, november, december, januari var det ändå fantastiskt att väl ändå lyckades ta oss till en situation där vi fick spela en avgörande match. Att man sedan får skämmas över insatsen i den. Inte mycket man kan säga om det, på ett positivt sätt.

Jävlar vad dåliga vi var idag, i första framförallt.. Heder dock till de resande fansen som verkligen visade allt det som spelarna inte visade. Synd att de flesta spelarna absolut inte visade samma vilja, mod, passion och intresse.

Det som gör mig så oerhört besviken var att Chelsea kom inte till start i den här matchen heller, som så många gånger förut i år. Är det ett managerproblem eller...? Ibland tycker jag det är för många managerproblem, matchcoachningen, tilltron till att bara spela de äldre spelarna hela tiden oavsett form...avsaknaden av Plan B taktiskt....

I andra halvlek kom åtminstone några byten som behövdes och Chelsea visade lite vilja som gav oss tillbaka en del stolthet. Tyvärr var skadan redan gjord för matchens skull. Det kändes aldrig riktigt nära. För tur har då inte varit något som kännetecknat vår säsong.

Nu gäller det att ändå avsluta säsongen anständigt och behålla vår andraplats. Det är trots allt bättre än man trodde Chelsea skulle kunna klara av när det var som värst. Då oroade man sig över kvalificering till CL.

Men heder till våra fans på OT. De hördes mer än hemmafansen, åtminstone i tv.



Matchday Moments
Lindy

 

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.