AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 35 sp 21 v 7 o 7 f 66 - 28 mål 70 poäng

1-8 maj 2011


silly rykten

Inför ManU #2 - del två
manure

 

SÖNDAG: SENT RYKTE: Evra ska ha gått sönder på uppvärmning/träning idag. Vi får väl se. Det är som sagt bara ett rykte än så länge. Men visst låter O'Shea som ett lättare spelmässigt möte för Iva på den kanten än Evra. O'Shea är dock säkert mer hårdför.

Idag tänker jag bara vara nervös, stödja Carlo och laget och förmodligen som vanligt på Matchday Moments bli nervös och frustrerad över hans byten. Ett mål för Chelsea först och United får stryk. Annars blir det tuffare. Nyckeln självklart att hålla Rooney i takt och förmaning då hans nya roll och återfunna form är respektingivande. Jag ser gärna Drogba och Torres i ett 4-3-3, men bryr mig betydligt mer om inställning, motivation, vilja och moral i dagens Chelsea. Inget hängande med huvuden eller tjurande (vilket kanske utesluter Anelka). Dagesn huvudperson oavsett lär Howard Webb bli, dömer han straff till Untied som han alltid brukar (75% av fallen) eller gör han en match värdig den domare som anses vara Englands bästa (åtminstone när vissa lag inte spelar). Han var domaren Ferguson ville ha och fick. Så vi får verkligen hoppas att vi inte får spela mot 12 man idag.

LÖRDAG: Jag tillhör inte dem som faller i koma med munnen gapande öppen när det diskuteras matematiska formationer i fotboll. Jag finner det rätt ointressant jämfört med den personliga individuella aspeketen av spelet. Jag tror, kanske lite naivt, att fotboll handlar om att få elva personer att ge sitt bästa och spela enligt olika modeller för att skapa variation under matcherna. Att låsa in dem i formationer som 4-3-3 eller 4-4-2 känns för mig något kontraproduktivt då.

Men de här uppställningarna existerar, de dominerar och när det handlar om Chelsea post-Torres-övergången väcker de stora känslor. Experterna som vet påstår bergsäkert att Chelsea kan med Torres bara spela 4-4-2 men Torres kan inte spela den uppställningen med Drogba. eller var det tvärtom? Chelseas normala spel är 4-3-3 även om Carlo testat diamantformationer och hans egna uppfinning julgransträdet, de största framgångarna under alla managers sedan Roman tog över har dock varit med 4-3-3. Kanske för att Drogba är den typ och kvalitet spelare, snarare än systemet (det är vad jag tror i alla fall).

Glenn Hoddle, tidigare Chelseamanager som tog spelare som Ruud Gullit och Sparky Hughes till Chelsea anser att Chelsea ska spela 4-3-3 med Torres imorgon. Han argumenterar väl för detta experiment (som ännu inte riktigt prövats) genom att påpeka att Torres är den som ska spela på vingen, inte Drogba som ska leda attacken rakt fram. Han påpekar också mycket riktigt att Torres har spelat så, i Spaniens landslag.>>> Jag finner resonemanget intressant, men undrar om vi kan experimentera i den här matchen, eller är det just vad vi ska göra och för en gångs skull överraska den gamle räven i hans bo. Jag är också övertygad om att Torres speed och direkta spel skulle irritera Vidic och Ferdinand ordentligt, vilket gör att de kan inte enbart koncentrera sig på Drogba, för vi vet ju att de kommer att dubbelteama honom om han ska leda anfallet själv.

Som ni vet söker Chelsea en efterträdare till Frank Arnesen som lämnar för att bli chef i Hamburg SV till sommaren. Den mest eftersökte av dem alla är Guus Hiddink, men som vi också vet är Hiddink inte en person som sviker sina uppdragsgivare. Vilket innebär att vi måste hoppas på att Hiddink får sparken från Turkiets landslag i sommar! Andra namn som nämns är Trixi (eller nåt sånt) Bergiristan tid Barcelona, och senast nu Predrag Mijatovic tid Real Madrid. Jag vet vem jag föredrar, och det lär vara densamma som Roman föredrar. men vi får väl se. Däremot vill jag inte som flera spår, se Avram Grant återvända. Grant gjorde ett bra jobb i Chelsea, men han är ändå inte rätt person.

Ni har kanske sett och noterat att David Luiz inte bara retade gallfeber på Ferguson senast, gjorde mål och ställde till det på alla sätt och vis för de röda. (Han fick dock inte delta i förlustmatcherna). Luiz är också, förutom sitt Sideshow-Bob-hår uppenbarligen en clown på heltid påCobham, som han visar i det här klippet. >>>

 

FREDAG: Det händer oväntat lite inför den stora matchen på söndag. Det är som om alla vet vad det handlar om men ingen har längre något nytt att säga. United har försökt påskina att vissa spelare vilade i onsdags för skador, vilket man väl kan säga ingen tror på. De vilade för att i Fuskaren Fergusons analys av förra årets förlust i motsvarande match skyllde han på trötthet efter Bayernförlusten i Champions League (förutom domaren förstås, men honom skyller han alltid på så det är så givet att det väl inte längre behöver sägas).

Lite tuppfäktning är det i media, men mest puff och huff från individuella spelare som blåser upp sig i United, som Nani, som på plan oftare ligger ner än puffar. Nani som också varit i rätt usel form på sistone, ska han bli ett hot lär han få rycka upp sig ordentligt. Den som imponerade i onsdags var utan tvekan Valencia. Övriga Unitedspelare behövde knappt anstränga sig mot juniorlagsdåliga Schalke. Annars är det fortfarande väldigt mycket fokus på CL-finalen från Unitedlägren i media och fans. Vilket måste ses som en fördel även om jag nog tror hårtorken kommer att få tillbaka spelarna på jorden i tid för matchen. Gamla storspelare från bägge klubbarna har varit rörande överens. Deras lag vinner.

Fakta kvarstår dock. Chelsea måste vinna. United kan se även ett oavgjort resultat som en vinst. Vid oavgjort eller förlust för Chelsea måste United göra tidernas största magplask för att inte vinna serien. Och detta på det ställe United bara förlorat två ynka poäng på hela säsongen. Det är en extremt tuff uppgift. Som Chelsea mycket väl kan klara av. I grund och botten lär Ferguson inte låta United slappna av inför den här matchen, även om de även har ett eventuellt tröstpris att se fram emot. United måste räknas som storfavoriter, ändå är oddsen klart lägre på en Unitedvinst än vad man kunde väntat sig.

Däremot har Chelsea fått José Bosingwa skadad, vilket nog spelar mindre roll då högerbacken säkerligen var vikt för Brana Ivanovic. Zhirkov gör en sen test för att se om han är matchklar, men inte heller Zhirkov tillhör spelarna som tippas starta den här matchen. Den stora frågan som alla ställer är om Ancelotti går för 4-3-3 som återigen fungerat så bra eller 4-4-2 som han testade i första halvlek mot Tottenham (och som fungerade riktigt bra även om det senare övergavs med bytena i andra). Torres från start är den stora frågan. Själv bryr jag mig inte så mycket, det är vad spelarna som får starta uträttar och även om Malouda är på väg mot form är jag inte övertygad, han spelar just nu på tok för mycket för Malouda och nytt kontrakt än Chelsea. Kalou är en super-sub men har varit klart mindre effektiv som startspelare. Anelka har inte alls hängt med när de andra närmat sig formen oavsett Glenn Strömbergs försök att prata upp honom varje gång han fått hoppa in.

Förvänta er inga stora taktiska förändringar. Chelsea och United känner varandra mycket väl och det lär i princip bli samma startelvor som vanligt. De frågetecken jag ställer för United är formen på Ärtan och Nani. Bägge har varit klart mindre övertygande senaste matcherna. Jag undrar också om det blir stenmur på mittfältet (Fletcher, Gibson) eller om Ferguson väljer att starta Giggs och Scholes och försöka spela sig genom Chelsea. Det jag avundas i Uniteds spel är det raka snabba spel som de ibland lyckas med, men som Chelsea säkerligen är förberedda på med lågt spelande Mikel och Essien. Till skillnad från CL-matcherna spelar Luiz och det är mycket låga odds på att Rooney och Nani kommer att göra allt för att få honom varnad och utvisad. Räkna med filmningar.

Kommer United att spela på resultat då den poäng de har från start egentligen räcker, eller kommer de att försöka vinna matchen från start?! Kommer Ferguson att låta Chelsea spela sitt bollkontrollspel på mitten för att satsa på snabba spelvändningar mot det spelet? Så vann han ju i CL. Mittfältet kommer säkert att bli en nyckel då försvaren är rätt jämförbara. Räkna med en Rooney som ligger lågt och fiskar mer på mittfält än i kedjan. Med tanke på att det är mittfältet som inte övertygat i Chelsea kan det ses som oroande. Chelsea har dock fler matchvinnare, särskilt om vi också räknar in bänken än United. Vilket ska mätas mot att Ferguson är en klart bättre matchcoach än Ancelotti. I boxningstermer lär det bli mer en sluggerfest a la Rumble in the Jungle än några dansande fjärilar eller tekniska konststycken, vilket jag tycker är ett argument att starta Torres som har tekniken att dansa igenom de något tröga Vidic och Ferdinand. Om inte Vidic får tag i hans tröja förstås.

Sedan vet vi ju inte hur Howard Webb kommer att klara uppgiften och stå emot trycket från Ferguson, läktarna och det förtjänta ryktet att vara en Uniteddomare. Det första slaget i den här bataljen gick onekligen till Ferguson när han fick FA att ta ut hans favoritdomare. Det är en mästarklassuppgift för honom också och visa att han är den domare FA tror eller om trycket sänker honom och det blir ännu en match som domaren ska avgöra. Hoppas kan man ju.

 

TORSDAG: Förra året då vi vann dubbeln med rekordsiffror fick han en. Nu har Carlo Ancelotti fått sin andra raka Barclays Manager of the Month-pris. (Han fick också en i höstas också, innan Krisen, så tre stycken i år!). Vet inte hur man ska tolka det, men kul för Carlo, särskilt när tidningarna påstår att han är Dead Man Walking. (Tidningarna, inte här för som ni ser redan nedan tror vi inte han ersätts).

---

Är det bara jag, eller är transferryktena kring Chelsea värre än någonsin? Vår barometer ovan är uppe i 74 stycken. Är det kanske för att för första gången anser media sig ha något på fötterna, om det så bara är plastpåsar, att Chelsea tänker sälja spelare i sommar. Istället för som vanligt låta dem gå gratis typ. (Anser fortfarande det var ett misstag att släppa Ballack, trots att han var skadad hela hösten i Tyskland, men det vet vi ju inte om han varit om han stannat i Chelsea, då det inte var samma skada som han fick i FA Cupfinalen. Jag var där, jag glömmer inte hur Chelseas spel rasade ihop när han blev nedsparkad av Boateng).
De enda spelare jag ännu inte sett säljrykten kring är Petr Cech, Frank Lampard och nykomlingarna David Luiz, Yossi Benayoun och Ramires. Torres däremot ville ju tidningarna sälja redan innan en månad gått eller hur det var. Det har också tystnat kring Ashley Cole. Annars är samtliga fritt villebråd enligt media. Tro dem inte!

Visst kommer några att lämna. De har inte lyckats fullt ut i Chelsea och vill försöka någon annanstans, det är naturligt. Någon lämnar på grund av åldersskäl, men kontraktsmässigt är det bara Borini som står utan kontrakt, Bosingwa startar ett optionsår, i övrigt är kontraktssitutionen positiv Några av de äldre går in på slutår i sitt kontrakt nästa år, men jag tror inte någon utom Anelka på allvar funderar på att pröva något nytt. Jag tror inte heller Chelsea funderar på att försöka sälja för att casha in som playstationfansen vill. Det är inte Chelseas stil.

Dock, managerfrågan måste klargöras innan vi vet. Själv tillhör jag dock dem som absolut tror att vår manager nästa år heter; Carlo Ancelotti och det är fullständigt ok med mig om klubben också ger honom en assistant han litar på och som kan balansera hans lite svagare matchcoachning. Men kommer Guus Hiddink loss är jag inte helt säker längre, även om jag helst vill se Guus som sporting director. Däremot tror jag inte längre på en framtida retur för José Mourinho. Han är en underbar manager och en av de tre bästa matchcoacherna i världen, men allt runt omkring blir för mycket. Vi älskar honom för vad han gjorde med Chelsea och han är en Chelsealegend, men en repeat performance är nog inte längre i korten. Jag är också övertygad om att Chelsea för lösa diskussioner med André Villas-Boas, men inget kommer att hända förrän om ännu en säsong, om det händer.

På köpsidan vidhåller jag, trots löften i media om köpfest, att Chelsea behöver bara en bra back-up målvakt då Turnbull inte räcker till i mina ögon (även om jag undrar om det sker i år heller, kanske satsar klubben på Delac istället), kanske en högerback och en mittfältare, gärna i stil med David Silva. Men jag är rätt övertygad om att det kommer också en ung forward. Mer än så är nog beroende på marknaden och vilka möjligheter som öppnar sig, oavsett hur mycket Atletico Madrid och Palermos Zamparini pushar för att sälja sina spelare till vansinniga överpriser.

Unitedspelarna och fansen är euforiska över att de slog ut det extremt dåliga och svaga Schalke. Bra. Om de tror de kan översätta den matchen till motståndet på söndag måste det bli till fördel för oss. Själv tror jag att deras glädje över CL-finalen faktiskt kan bli ett psykologiskt hinder för dem. De kommer att fortfarande vara i final-mode så att säga.
Nu vilades de flesta som kommer att spela på söndag och Ferguson är en erfaren, om än fuskande, räv som säkert kommer att ta fram hårtorken om han märker bristande koncentration, så fördelen är säkerligen inte så stor. Att spekulera i minsta lilla är dock normalt i det här läget. Ännu idag är det dock tyst med de sk mindgames då United ännu koncentrerar sig på Barcelona mer än Chelsea. Fuskaren Ferguson har ju också redan lyckats med det han helst ville, han fick sin favoritdomare i matchen.

Viktigast tror jag ändå två saker är; Chelsea vet att de är det lag som brukar ha lättast (svårtytt ord i sammanhanget) mot United och Chelsea har visat klart bättre form i ligan än United.Vi har tagit in 12 av 15 poäng på dem, det är inte dåligt.
Varje match är dock unik och bestäms snarast av småsaker på plan. Som kommer Uniteds flyt att hålla i sig, eller är det Chelsea som har fått flytet efter att äntligen haft tur med några domslut? (Och please, kom inte med att felaktiga och positiva domslut jämnar ut sig, jag köper inte sådant snack. Enda sättet det kan jämna ut sig är om det sker mot samma lag, på liknande sätt och när matchen har samma betydelse. Så jag väntar fortfarande på att Johnny Evans vansinnesattack på Drogba ska jämna ut sig...även om jag inte sett någon spelare kapabel att göra så i Chelsea sedan Vinnie Jones).

---

ONSDAG: Är det inte dags att media slutar ställa upp och skrockande tycka att Ferguson minsann håller på med sina mindgames när han influerar domaruttagningar och domare inför matcherna. Låt oss kalla det för vad det är; sir Alex Ferguson är en förbannad fuskare.

Han vilade också en stor del av den elva som lär få starta på söndag mot Schalke, precis som väntat efter Schalkes enormt svaga insats hemma och det solklara läge till avancemang som United hade. Rooney, Ärtan, Vidic, Ferdinand, Park, Evra, Fabio m fl riskerades inte inför Chelseamatchen. Vila är väl också kanske fel ord, det handlade säkert minst lika mycket om inte mer om att inte riskera skador på de spelarna. I Fergusons verklighet förlorade ju United förra året på OT mot Chelsea pga att hans spelare var trötta (och så på domaren förstås).

Men att Schalke skulle vara så oerhört svaga att de blev utspelade av Uniteds b-lag, det hade jag nog aldrig trott efter de slog ut Inter. Schalke i semin måste vara det sämsta lag jag har sett i ett Champions Leagueslutspel. Tyvärr blev det här nog en moralhöjare för United, som kunde vila nästan hela startlaget på söndag.

Ett mycket spännande rykte som ligger helt i mina önskemål har dykt upp. Det talas om att Gianfranco Zola, Chelsealegend och framröstad som vår bäste spelare genom tiderna är på väg tillbaka. Exakt hur eller vad är inte klart, men det verkar som han är tänkt som det stöd och den assisterande manager som Carlo Ancelotti så väl behöver. Vi kan bara hoppas att ryktet är sant. Det kan bli ett formidabelt ledarskap mellan en erfaren och framgångsrik manager och en av de mest respekterade personer som varit i vår klubb. Och utan tvekan en av de mest populära.

Två ungdomsspelare från Chelsea har tagits ut i Sveriges P94-trupp; Amin Affane och Anjur Osmanovic

---

Tidningarna spekulerar i att United kommer att vila Rooney ikväll för att spara honom till på söndag. Rooney som hade ett av sina sämre matcher på sistone har annars i sin nya mer nummer tio-roll hittat formen igen. Inte som målskytt kanske men som fotbollsspelare, och har har haft ett mycket framgångsrikt samarbete med Ärtan i år. Även Ärtan var dock osynlig i söndags och blev utbytt mot Berbatov som nyligen kommit tillbaka från en mindre skada. Jag antar att även Park och Giggs vilar om Ferguson vågar. Dessa brukar sparas till de riktigt viktiga matcher och har tyvärr varit deras kanske bästa spelare i de två CL-matcherna mot oss.

Uniteds hårdföre Darren Fletcher förväntas vara tillbaka till matchen, efter skada.

Huruvida Chelsea kommer att ändra uppställning eller starta med Drogba och Torres har tidningarna ännu inte spekulerat så mycket i. Men utan tvekan skulle Torres rakare spel skada United betydligt mer än Chelseas normala spel via kanterna. United har väldigt mycket svårare att försvara sig mot raka snabba bollar mot mål. Chelseas lite mer omständliga spel passar Uniteds långsammare mittbackar Vidic och Ferdinand mycket bättre.

Så nu när vi bordlägger domardiskussionen lär det nog handla om Chelsea kommer att spela 4-4-2 eller det vanlgiare 4-3-3. En diskussion jag alltid finner ganska tråkig då spelmodellen betyder ganska lite för mig, det är hur spelarna agerar, hur motiverade de är och hur de kämpar som verkigen intresserar mig i matcherna. Jag har redan framfört önskemål om att Chelsea ska hitta det rakare omställningsspel som skulle passa Torres som handen i handsken istället för att mittfältet ska stoppa upp bollen, kontrollera den och söka ytterbackar eller yttrarna i uppställningarna för att komma runt på kanterna. Det är en modell som fungerar för Chelsea, men nu har vi spelarmaterial för att kunna spela på andra sätt också. Och det borde vi göra, åtminstone då och då. Omväxling är nyckeln till att dyrka upp de flesta försvar.

Kunde vi kombinera det med vad jag tycker det är det bästa i Barcelonas spel också, presspelet där snabba mittfältare hela tiden sätter press högt upp på motståndarnas mittfältare skulle vi ha ett varierat och mycket svårbemästrat spel i Chelsea. Vi har dock inte just nu de mittfältare vi behöver för det då vårt mittfält normalt sätt är långsammare än många andras. Mikel är rent långsam även om han utvecklat sitt passningsspel i år, Essien och Lampard är långt från några speedkulor. Ramires är en mycket kvickare spelare men hans passningsspel räcker inte till just nu utan rätt understöd. Därför används han mer i en spelförstörande roll. Men som vi som följer Chelsea sett hela året är det mittfältet som behöver reformeras, men det görs ju knappast från en match till en annan. Det är en process som kommer att ta sin tid och kanske även kräver nya spelare.

För mig är dock de två sakerna det jag verkligen önskar att Chelsea och Carlo Ancelotti jobbar på till nästa säsong. Då kommer vi verkligen att bli svårslagna.

För de som vill läsa något ytterligare om Ferguson och hans domarmanipulationer rekommenderas Peter Wennman i Sportbladet (London Calling) och Martin Samuel i Daily Mail >>> . Många tycker José Mourinho beter sig illa efter matcher, men han har sannerligen lärt sig läxan från de värsta av alla, Alex Ferguson och Arsene Wenger. Eller ChelseaVitals Olasal >>>

TISDAG: III Det är nu helt klart att Howard Webb blir domare på söndag.

Ett beslut som får mig att undra om vi inte borde lämna walk-over direkt.

Nja, det är faktiskt inte helt ett dåligt skämt. Jag har sett Webb döma United i år och att påstå att han varit bra, neutral eller objektiv vore som att påstå att månen är gjord av ost.

I de fyra senaste matcherna som Webb har dömt med United har han gett United tre straffar. Mest uppmärksammad på sistone självklart den han gav mot Liverpool som ledde till att Ryan Babel twittrade ut bilden här nedan.

Ett positivt sätt att se på det hela är att Webb är nu medveten om att han ses som en domare i Uniteds ficka. Tidningarna säger självklart inte det rakt ut men det antyds även i de mer seriösa medierna att Webbs rykte på det området är inte direkt fläckfritt. Och att han därför skulle verkligen anstränga sig för att vara objektiv och neutral trots trycket från Old Traffords läktare. (Vi vet ju alla att United har aldrig förlorat utan att det varit domarens fel, så ni kan själva föreställa er vilket tryck det ger). Samtidigt anses Webb vara Englands bäste domare, även om det säkerligen kan diskuteras.

Själv tror jag på ett scenario där United kommer att försöka utnyttja domartillsättningen till max. Särskilt David Luiz som kan vara rätt slarvig i sitt spel kommer att sättas under mycket stor press. Rooney lär springa in i honom så ofta han kan. Han gjorde det redan på Stamford Bridge och Ferguson snackade efteråt vilt om hur ojuste det var att Luiz stod upp när Rooney föll ned. United har också ett par ökända filmare som Nani och Anderson, men de är så kända som filmare idag att de får nog slipa ordentligt på skådespelarförmågan om det inte ska bli alltför genomskinligt. Webb har inte direkt heller utmärkt sig för att märka Vidics mästerliga förmåga att rycka spelare i tröjan. Ingen i världen är bättre på det än Vidic. Vidic som självklart borde varit avstängd i den här matchen om Foy hade noterat hans avsiktliga hands i söndags.

Fakta har vi dock först efter matchen, men jag har sagt före varje match i år mot United att det finns ingen domare jag mindre vill se på plan än Howard Webb när motståndarna heter United och bär röda tröjor. Jag ser inga skäl att bortse från den uppfattningen. Även om vi nog bör lämna alla spekulationer kring det här valet. Men som jag ser det, det kan bara gå åt två håll. Antingen är Ferguson nöjd eller så är Ferguson missnöjd. Gissa var oddsen står?

Jag lämnar därmed domardiskussionen till efteråt. Jag skyller på att Ferguson var den som spelade ut kortet med hela handen.

Spelar Chelsea som vi gjort i långa stycken på sistone och har lite effektivitet kanske frågan aldrig ändå blir aktuell. Chelsea är laget i form, inte United som tappat 12 av sina 15 poängs försprång till oss.

 

--

II - Media har julafton idag och påstår att Roman tänker satsa ytterligare 80m pund i sommar på förstärkningar. Som ni förstår har detta gjort att skvallret, spekulationerna har slagit i taket och bara till tidig eftermiddag tisdag har 12 nya spelare knutits till Chelsea. Vi är därmed uppe i 70 nya spelare sedan 1 april (klicka på länken ovan). Det är i princip varje spelare som har osäker kontraktssituation eller som någon klubb överhuvudtaget visat intresse för förut. Nu kopplas de även till Chelsea utan vidare trovärdighet. Som Wesley Sneijder som knappast är aktuell för Chelsea (trots att jag gärna såg att han var) men som United och City förväntas slåss om i sommar.

Och namnen är i några fall häpnadsväckande, i andra fall namn som förekommit förr. Till de förra kommer framförallt Cesc Fabregas! Då tror jag nästan det är större chans att Bangura kommer. Men även Thomas Müller (med nytt långtidskontrakt i Bayern), och Andrei Arshavin som får lite högre procent enbart på grund av det faktum att han är ryss (med utgående kontrakt?) och Roman förväntas vilja ha en ryss i Chelsea! (Zhirkov anses närmast klar för exit till St Petersburg eller Moskva).

Till de senare; Gary Cahill, Luka Modric, Jack Rodwell, Fellaini, Adam Johnson (som var aktuell före övergången till City), Ashley Young (som är aktuell överallt).

Jag förväntar mig inte att se någon av dem i Chelsea i sommar, så jag redovisar bara skvallret, medieryktena utan mer än så.

Men herredumilde, 70 spelare till Chelsea på 33 dagar, och Silly Season har inte ens börjat. Och ändå saknas fortfarande några namn som nämndes före april.

Daily Mail säger att det blir som fruktat Howard Webb som ska döma på söndag. Efter Fergusons uppenbara manipulationer att påverka domare får vi den mest unitedvänliga av alla domare. Vem hade trott något annat?! Han var dock nästan OK i VM-finalen (där han borde visat ut de Jong för dennes Johnny Evansattack) och bra i CL-finalen förra året (men då spelade inte United i den).

Här ser vi honom i den berömda twitterbilden som Ryan Babel, då Liverpool skickade ut efter deras möte mot United. Och det är onekligen som jag har uppfattat honom den här säsongen, i allra högsta grad. Ungefär som Collina alltid sågs som Juventus egen husdomare. En bra och ofta kompetent domare men som alltid dras med slöjan av att favorisera ett specifikt lag. Kanske är han medveten nog om detta den här gången.... Kanske innebär Fergusons mindgames att de slår tillbaka den här gången då Webb måste vara väl medveten om att han av nästan alla ses som en unitedvänlig domare och därmed blir extra angelägen om att göra en perfekt match (dvs en där ingen är nöjd med honom!).

Själv är jag oerhört nyfiken på hur Ferguson startar mot Schalke imorgon. Vågar han vila nyckelspelare som Rooney, Ferdinand? Kommer det att riskera avancemanget? Drömscenariot är ju att Schalke kan ta matchen till övertid och vinna där eller på straffar. Då blir det ett mentalt urvattnad United på söndag - fast det kan också innebära ett väldigt revanschsuget United då. Bäst att inte önska för mycket.

Tänk även den här konstiga, närmast obehagliga tanken; på söndag kommer scousers att heja på oss! (Mer uppseendeväckande än att vi hejade på Arsenal i söndags). Bara för att slippa se United ta den där 19:e titeln som gör dem ensamma mest vinnande i engelsk fotboll.

-



Matchday Moments
Lindy

 

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.