AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 34 sp 20 v 7 o 7 f 64 - 27 mål 67 poäng

24-30 april 2011


silly rykten

Inför Spuds #2
spuds

FREDAG:Chelsea är helt skadefria inför lördagens match. Både Essien och Ramires som det fanns frågetecken om är spelklara. Liksom tidigare Alex.

Detsamma kan inte sägas om Tottenham som har en del att fundera på. Inflytelserike mittfältaren Tom Huddlestone är borta, liksom Alan Hutton och han som var så bra senast mot oss Benoit Assou-Ekotto, även Wilson Palacio är borta, men om det finns någon position Tottenhamhar ett överflöd är det på mittfältet. Deras tre främsta spelare ändå förväntas alla spela, Luka Modric, Raphael van der Vaart och Gareth Bale. I försvaret är det dock svårare för Redknapp (som ni förstår inte är aktuell att bli manager i Chelsea, som media påstått) att få ihop det, då Jonathan Woodgate och Ledley King visserligen är friska men knappast spelklara.

Chelsea har visat sin bästa form hela säsongen på sistone, även om vi inte gjort riktigt lika många mål som i inledningen av den. Men 21 poäng vunna av de senaste 24 är mycket bra. Tyvärr brukar en sådan form innebära någon fälla förr eller senare, men vi får väl räkna in de olyckliga förlusterna mot Manchester United i Champions League, turneringen där olika regler tycks gälla för olika lag. Därmed är vi knappast obesegrade på sistone och kan få ett bra resultat i morgon.

Matchen blir vår 50:e denna säsong, men John Terrys 500:e match för Chelsea. Onekligen en aktningsvärd milstolpe. Lite oväntat nådde han den efter Frank Lampard. Övriga som gjort så många matcher är Peter Bonetti, John Chopper Harris och John Hollins, de tre sistnämnda alla hjältar 1970 mot dirty Leeds.

Jag får fortfarande magont när jag tänker på hur Drogba missade straffen på övertid senast och de tre poängen vi hoppades på försvann. Kanske hade ett sådant resultat kunnat bryta vår kris just då, istället pågick den länge till. Så små verkar marginalerna vara i fotboll ibland. Jag hoppas också på en nolla för Petr då han och Joe Hart kämpar om Golden Glove-utmärkelsen, bägge har 15 stycken just nu. Fast det kanske är girigt, viktigast är att vinna matchen och behålla vår andraplats men åtminstone smak på guldet igen.

ONSDAG II: Vad kan man säga. återigen verkar det som om Barca spelar fotboll efter andra regler än övriga lag. Kan bara älska JM's kommentarer efter matchen och skämmas över Bo P i Viasat som tidigare avfärdat liknande tacklingar men plötsligt tyckte Pepes var solklart rött!

Ramires och Essien vilade onsdagens träning och ingen av dem är därmed självklar för startelvan på lördag. Däremot tränade Alex och Ashley Cole som har haft mindre problem.

QPR är nästan helt klara för Premier League nästa år, vår nästnärmsta granne. Och för mig ett oförglömligt minne för många år sedan då jag var där och såg QPR mot Chelsea. Resultatet har jag totalt förträngt, men det var inte smickrande för oss, snarare enormt pinsamt. Minnet kom av att trots jätteförlusten, var det bara Chelseasupportrarna som hördes på Loftus Road mot slutet av matchen (och jag befann mig inte hos dem så jag tror nog att omdömet stämmer). I vilket fall som verkar det som om QPR, som har PLs absolut rikaste ägare nästa år, tänker belöna Neil Warnock för att han tog upp dem med sparken! Ofattbart! Men tydligen är Marcelo Lippi (som också förklarat sig intresserad av Chelsea) en av kandidaterna, dock har idag Gianfranco Zola seglat upp som hetaste kandidaten att ta hand om QPR nästa år. Även Roberto di Matteo nämns i sammanhanget.

Vi har också idag onsdag kväll nått den 50:e spelaren som länkats till Chelsea av media, Josip Ilicic (Palermo), som även nämnts tidigare men vår sammanställning under länken Dagens ... ovan tar bara upp spelare som nämnts efter 1 paril!

--
Chelsea räknar med att Michael Essien som klev av senast kommer att vara spelklar till på lördag vilket bör innebära att hela spelartruppen är slagfärdiga och redo att fortsätta den fina sviten. Tyvärr påminns man om senast Chelsea hade en väldigt fin vårsvit efter stora problem, då Guus Hiddink tog över. Chelsea fick då sin enda förlust i ligan mot just Tottenham. Visserligen borta och efter att Gomes gjorde en av sitt livs matchern.

Det belv inte så jämnt som jag hoppats i Gelsenkirschen. Måste erkänna att jag kan inte förstå hur man kan ställa upp med en så naiv och korkad taktik i en CL-semifinal? Kan man skylla på orutin eller bara dumhet? Det blir finalplats för Manchester United, jag kan absolut inte tänka mig annat nu. Det här spelar de lätt av på OT, särskilt som deras främsta lagdel är försvaret. Trist för oss, för något sätt känns det som om vi ännu en gång blev bestulna på att åtminstone spela om det efter vad som hände i kvartsfinalerna.

TISDAG II: Vi har alla sett Tottenham vid tillfällen spela fantastisk fotboll i år. De har varit lite svaga framåt vid tillfällen och jämnhet har aldrig varit ett ord som kunnat knytas till dem under säsongen. Det är dock inte ett lag som kan underskattas, särskilt inte om Bale och vd Vaart hittar formen på lördag. Deras lagkapten Dawson går också tidigt ut och försöker väcka mod i trupperna. De vet att efter tappade poäng i helgen och Citys miniryck måste de faktiskt inte bara besegra City i den matchen i nästnästa omgång, de måste hitta fler poäng. (Liknande läge som Chelsea) De måste också vinna alla andra matcher förmodligen, och en av dem är mot oss på lördag. De fick sin vänsterback Benoit Assou-Ekotto skadad senast och han är osäker inför matchen, något som kan vara bra nyheter för oss då han gjorde en av sina allra bästa matcher någonsin mot oss senast. Alan Hutton är också borta och frågetecken för Vedran Corluka, så Redknapp har lite att tänka på. På plussidan har Ledley King börjat träna, men jag tvivlar på att han är i matchform redan till vår match.

1990 var senast Tottenham vann på Stamford Bridge, å andra sidan har vi sett en del andra snygga statistiiska siffror vändas på huvudet senaste säsongen, så vi avvaktar med att dra några stora slutsatser från det. Helt klart var vi Tottenhams bogeylag för länge, när White Hart Lane i alla blå öron lät som 3 Point Lane. De senaste åren har dock inneburit några besvikelser mot de vita från Seven Sisters Road.

---
Nu i veckan domineras allt fotbollssnack av CL-semifinalerna och ligan får vila en del. Intressantare för oss är väl om United som så många andra lag och tillfällen har gjort svaga matcher efter CL-match i veckan. Jag har svårt att se Arsenal vinna även hemma mot United. United är helt enkelt för bra organiserade för det taktiskt svaga Arsenal. Ett omotiverat Arsenal som onekligen är fallet efter förlusten mot Bolton är också ännu svagare mentalt än vanligt. Så för mig blir det en riktigt stor överraskning om Arsenal kan ta poäng av United i helgen. Faktum är att Arsenal nu riskerar att snart bli passerade av Manchester City och närmare den 5:eplats jag tippade för dem när jag trodde Fabregas skulle lämna och de ännu inte hade köpt in någon förstärkning.

Inte för att det spelar minsta roll om inte Chelsea håller traditionen och gör processen ganska kort med Tottenham på The Bridge. En seger är självklart jätteviktig för bägge lagen. För Tottenham minskade chansen till ett CL-äventyr avsevärt under måndagen då City tog tre poäng och ökade avständet ned till 4 poäng. Ett par mål av Torres kanske också får Tottenhamfanatikern Niva att tänka till om Torres framtidsutsikter. Det skule kännas rätt angenämt.

Jag tror på Schalke ikväll. De kommer att överraska United och göra ett bra resultat, kanske bättre. De är också ett blått lag så självklart håller jag på dem, oavsett. Jag blir inte det minsta förvånad om finalen på Wembley handlar om Schalke och Real Madrid, även om favoriterna naturligtvis på förhand måste vara Man U och Barcelona.

För Chelseaanhängare var måndagens stora "nyhet" att Liverpool tänker göra sig av med Joe Cole. Om de kan. Lika bra som Messi ansåg Gerrard, en frälsare trodde Liverpoolfansen när Cole kom. Vi Chelseafans visste att så inte var fallet och det har bevisats även om Cole lite grann kan skylla på skador. Cole lämnade Chelsea för att höja sin lön. Ingen klubb i världen lär betala honom ens lika mycket, så Cole har hamnat i en situation där han kan göra en Bogarde, vägra transfer, vägra utköp, träna och sitta av sitt kontrakt och sin lön som lär ligga på 90-100.000 pund i veckan. De klubbar som kan tänka sig att köpa Cole och där han kan bli en tillgång kan inte betala ens hälften av det! Jag gillade Cole mycket, men det är också skönt att se att girigheten inte lönade sig. Han har inte ens, trots vår i det stora ganska katastrofala säsong, varit saknad en sekund i Chelsea även om han alltid var en populär spelare.

Essien klev av skadad i lördags, inga nyheter om skadan var allvarlig. Alex och Ramires som sagt i träning igen, så för Chelsea ser truppläget mycket bra ut inför lördag.

---

SÖNDAG: Mår fortfarande väldigt bra av att Torres fick göra mål och tysta åtminstone det mesta gnället. Fast den nya vinklingen är nu att han kan bli bänkad på lördag. Självklart kan han det. So what? Chelsea har massor av anfallare som plötsligt hittat form och Carlo måste välja det lag som passar motståndet också. Ingen klagar på att Ferguson bänkar Berbatov varje match och han leder ändå skytteligan! Petr Cech var ändå matchens bäste spelare och oavsett vad den officiella svenska supporterklubben tycker utan tvekan Årets Bäste Chelseaspelare.

46:e spelaren att länkas till Chelsea på något sätt i den alltid pågående rykteskarussellen är en godbit. Samir Nasri från Arsenal som tydligen inte skrivit på en kontraktsförlängning. Gärna då det är en kreativ mittfältare som skulle kunna användas för att ändra vårt något statistiska mittfältsspel där bollen alltid samlas upp, kontrolleras och sedan går ut till yttrar eller ytterbackar på flankerna. Själv skulle jag väldigt gärna vilja se det spelet brytas upp med ett mycket mer direkt kontringsspel av den typ United visade första halvlek mot Everton. Och då är källan ändå ovanligt reputabel, Sunday Times.

Även Torres har kommenterat hur svårt det är för nya spelare att komma in i Chelseas spel. Något vi har otaliga bevis på. Chelseas spel är oavsett formation väldigt mycket Chelsea även om det får mindre press än Arsenal eller Barcas sätt att spela. Men det har en minst lika kraftig identitet och förändring är ett måste då motståndarna alltid förr eller senare hittar nyckeln till lätt identifierbara spelmodeller.

----

Undrar vad Erik Niva, poo-supportrarna och de andra Torres-hatarna tycker idag?!. Nu när Torres inte bara tillfredsställde Chelseasupportrarna med ok till fina framträdande, men nu när han äntligen till sin egen, fansens och lagkamraternas oförställda njutning också fick göra mål. Tydligen det värderingsinstrument som gäller för honom. Visst, det tog Fernando Torres 730 minuter speltid att göra det. En lång tid för en striker, men kortare än Zlatan Ibrahimovics måltorka som var på över 1.000 minuter. David Villa har haft liknande svårigheter med många flera som inte uppmärksammats på samma sätt. Vi supportrar har dock hela tiden stått bakom Torres och det visade vi idag. Vi har klarat av att skilja på att bidra i spelet eller enbart göra mål, vi har uppskattat många av hans insatser redan och beklagat hans måltorka. MEN vi tvivlade aldrig på honom. Detta är bara en start, och jag förväntar mig inga stordåd förrän nästa säsong, vilket jag sagt hela tiden. Och det har varit nästan alla Chelseasuppotrars inställning också. Vilket vi på olika fanforum nu får beröm för, hur vi hela tiden stått bakom Torres trots medias hetsjakt. Nu hoppas jag för Nivas skull att Torres gör minst två mål i nästa match.

Fernando Torres fick göra sitt mål i regnmatchen, stundtals nästan parodi i pölarna.Fast jag gillade färgen på tröjorna när de var blöta, det var mer den rätta Chelsea royal blue än vad vi haft på många år. När bollen stannade i regnpölen framför mål trodde jag absolut det skulle skita sig igen, men Torres gjorde ett klassavslut trots det. Sedan fixade han en assist till Maloudas mål också. Bra 15+ minuter som han fick. Första målet hade Lampard ordnat på traditionellt sätt genom att komma in i straffområdet och dundra in bollen på gammalt känt manér. Siffrorna blev fina men det kunde gått illa vid några tillfällen. Otroligt nog var det de tre mest kritiserade Chelseaspelarna just nu som gjorde målen! Petr Cech nu på 15 noll-matcher. (Hart kan gå upp lika på måndag). Malouda som varit så usel större delen av säsongen (undantag startmånaden och de två sista matcherna typ) satte personligt målrekord också! Underligt är väl bara förnamnet.

Så synd att vår dipp var så djup och lång, vi gav helt enkelt United för stort handikapp. Men vi tycks avsluta säsongen fint ändå, vilket väl borde räknas Carlo tillgodo? Eller?

Skickade vi ned West Ham och Avram Grant får sparken igen, nu pga Chelsea?! Han är visserligen som en Jack-In-The-Box och brukar dyka upp igen, bara det inte blir som sportdirektör i Chelsea.

---
I sina kommentarer efter matchen nästan lovade nu Carlo Ancelotti att på Valborg startar Drogba tillsammans med Torres. Han ville inte garantera konstellationen, men sa att det är vad de ska träna på och med under veckan. Å andra sidan lär tidningarna tolka det som de tolkade hans kryptiska uttalande om Torres som startande idag istället för Torres. Dvs helt fritt. Alex och Ramires borde också vara spelklara till den matchen då bägge tränade i veckan.

----

Jag är fortfarande sur på den missade straffen av Drogba senast. På övertid, två missade poäng mot Tottenham. I ett så känsligt läge av säsongen.

Hoppas vi visar bättre på Valborgsmässoafton när Tottenham kommer till Stamford Bridge. En vinst är fortfarande en nödvändighet även om ligan ser avgjord ut efter Uniteds återigen sena mål mot Everton. Andraplatsen ska bli vår. Tottenham ser ut att hamna på femte efter att åter förlorat poäng i en oavgjord match ot WBA. De har visserligen bara en poäng upp till City på fjärdeplatsen, men en match mer spelad när detta skrivs. Och de möter väl City borta i vad som nog blir en helt avgörande match om sista CL-platsen i år igen.

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.