AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 33 sp 19 v 7 o 7 f 61- 27 mål 64 poäng


21 april 2011


silly rykten

Alla dessa rykten - del V

Jag fortsätter ge min personliga uppfattning om vad som kommer att hända. Självklart är det gissningar, men så kallade initierade gissningar till skillnad från en del som ni kanske stöter på i andra medier. Jag säger inte att jag får rätt, men jag förklarar varför jag tror som jag gör.

---

SPELAROMSÄTTNING

Tidningarna har redan sålt halva Chelseas spelartrupp.

Vet ni vad. Det är inte sant.

Det finns ingen spelare i Chelseas a-lagstrupp som har utgående kontrakt. Bland ungdomarna har utlånade Fabio Borini utgående kontrakt. Och tyvärr ser det ut som om Chelseas hårdare förhandlingstaktik mot ungdomar kommer att kosta oss Fabio Borini. Han har klart missnöjd med det bud han fått och jag tror vi får räkna honom som förlorad.

Räkna absolut inte med att det blir en playstationsommar även om vissa förändringar självklart kommer att ske. Vilka de blir beror också på hur Chelsea beslutar sig att göra i managerfrågan som ständigt är på tapeten. Jag tror Carlo Ancelotti blir kvar och därmed tror jag på när han säger att han inte räknar med stora förändringar.

 

Tidningarna vill att följande spelare lämnar (ursäkta om jag glömmer någon).

Torres, Drogba, Malouda, Kalou, Alex, Ivanovic, Bosingwa, Zhirkov, Anelka, Alex, Mikel

Och som vi så väl vet har ju tidningarna aldrig fel.

 

Vad kommer att hända?

Några spelare kommer att lämna Chelsea i sommar. Som ett led i föryngringen och på grund av att de inte levt uppt ill vad vi hoppades.

Vilka tror jag kommer att lämna? (ur a-lagstruppen)

Anelka, Bosingwa, Zhirkov, Hilario

Anelka vill avsluta sin karriär i USA och det är dags. Han är utan tvekan i mina ögon den forward som ska lämna och ge plats för Danny Sturridge när han återvänder från Bolton.

Bosingwa och Zhirkov har spelat sig ur Chelsea genom rätt usla insatser på sistone.

Alla har kort tid på kontrakten, Anelka ett år, Zhirkov ett år och Bosingwa startar ett optionsår i höst om jag kommer ihåg rätt. Hilario vet jag inte, men jag tvivlar han kan ha många år kvar på sitt kontrakt.

Vart tar de vägen?

Anelka hamnar i MLS i USA för han är nyfiken på att spela där. Bosingwa tror jag hamnar i Tyskland, Bayern har försökt länge. Zhirkov återvänder till Ryssland och nya klubben Zenit St Petersburg.

Vilka övriga kan jag tänka mig att Chelsea släpper?

Om vi får bra pengar kan jag mycket väl avvara Mikel, Malouda. Jag är besviken på Mikel, han har lovat så mycket och i höstas såg det ut som om han äntligen tog steget upp till att vara värd de 18m pund han kostade, men... Han är rätt trög, har ett uselt skott (har inte gjort ett mål i ligan för Chelsea). Hans passningsspel har förbättrats oerhört, men bara tillfälligt verkar det som. Han är duktig, men ingen Makelele i sin positon. Essien är minst lika duktig och mer dynamisk, även om han inte stått att känna igen i år.

Malouda är upp och ned värre än ett blixtnedslag. Nu börjar han visa form igen, men... han är i en ålder då han kan ersättas.

Vilka spelare får Chelsea absolut inte sälja trots ryktena?

Dider Drogba. En Chelsealegend. Alex. (han är fortfarande en bättre mittback än Luiz, tyvärr skadebenägen).

Spelare som borde lämna?

Hilario, kanske även Paolo Ferreira även om jag nog tror han stannar ett tag till då han har kontrakt. Ross Turnbull, ingen utveckling att skåda där.

Bredare bild?

Chelsea kommer att släppa en del utlånade spelare.

Nemanja Matic är redan klar för Benfica från och med i sommar som en del av dealen kring David Luiz.

Slobodan Rajkovic kommer aldrig att spela för Chelsea och hans kontrakt går ut i sommar tror jag. Han kommer att försvinna.

Jack Cork vill lämna Chelsea och spela för Burnley (inte mycket ambition i det valet). Michael Mancienne kommer att säljas om Wolves vill ha honom.

Fler unga spelare kommer att försvinna då de tyvärr inte nått den utveckling som vi hoppats på. Ben Gordon, Rhys Taylor, möjligen Sam Walker tror jag lämnar. Med flera mindre kända.

Redan klara nya spelare är t ex Tomas Kalas som är köpt och ulånad. Försvarare i Tjeckien. Kommer nog att testas i reserverna och möjligen lånas ut.

Matej Delac åtevänder från Vitesse där han missbrukats. Förhoppningsvis har inte upplevelsen där knäckt honom utan han kan kämpa om en plats i målvaktsgruppen.

Lucas Piazon kommer inte förrän i jannuari 2012. Wallace ännu senare av Chelseaknutna spelare. Wallace är inte helt klar för Chelsea förrän om cirka två år pga regelverket om 18-årsregeln i Brasilien.

Från lån återvänder; Danny Sturridge, Gael Kakuta, Patrick van Aanholt, Jeffrey Bruma, Conor Clifford, Jacob Mellis, och de flesta av dem kommer att vara aktuella för steget upp i a-truppen på allvar. Ryan Bertrand har redan återvänt.

Vad behöver Chelsea köpa?

Kanske en förstärkning i varje lagdel som det heter, även om jag inte ser något direkt behov längst fram.

Chelsea behöver en bättre back-up målvakt än Turnbull. Det är en nödvändighet som jag ser det.

Vi behöver mittfältare, det om något har visats den här säsongen.

Vi har behov av back-up på högerbacken Vänstersidan har vi ett överflöd av duktiga spelare för.

Vi behöver ingen forward, men jag tror att det kommer någon. Lukaku är mitt tips trots en fullständigt idiotisk prislapp och det faktum att han tycks stannat upp något i utvecklingen. Tidningarna är övertygade om att det blir Neymar. Jag tror han är aktuell, men det tycks vara ett getingbo att ge sig in i förhandlingsmässigt.

Jag skulle inte bli ett dugg förvånad om Kalou lämnar också. Det kan vara dags för det. Han är en duktig inhoppare, har gjort mycket gott för oss, som målet mot Birmingham, men han är inte en startspelare för Chelsea. Men även om det klickat en stor del av året har Chelsea fortfarande en av de bästa forwardsbesättningarna i världen, och den blev inte sämre när Torres kom även om det nog dröjer till nästa säsong innan han klickar. Jag vill dock inte se Kalou i ett konkurrerande PL-lag. Det är bra kille, men sista steget har saknats för honom.

Vilka kommer inte att hamna i Chelsea trots alla idiotiska rykten?

Sergio Agüero. David De Gea. Kaka.Javier Pastore. Mario Gomez.Mohamed Bangura. Arjen Robben. För att nämna några få av alla de som hela tiden länkas till Chelsea. Följ utvecklingen under Dagens.... (I skrivande stund har 39 spelare kopplats till Chelsea på mindre än tre veckor).

Vilka kommer att slå igenom nästa år?

Fernando Torres. Jag har fortfarande fullständig tro på det, men han är sargad nu och behöver en nystart i sommar. Josh McEachran kommer att starta ett tiotal matcher, kanske lånas han ut, förhoppningsvis till Bolton i så fall. Danny Sturridge kommer tillbaka full av självförtroende. Kakuta har varit lite av en besvikelse för mig i år, kanske tar han nästa steg nu, killen saknar liksom inte talang.. Bruma, van Aanholt, Bertrand - Cole kommer verkligen att få konkurrens om sin plats framöver. Luiz kommer att lära sig PL och hålla igen vårdslösheten. Yossi Benayoun kommer att visa sin kvalitet även om han kanske inte blir startspelare.

Det ser faktiskt väldigt bra ut inför nästa säsong, även om playstationfånarna kommer att försöka köpa varje spelare som nämns i media de närmaste månaderna.

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.