AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 33 sp 19 v 7 o 7 f 61- 27 mål 64 poäng

21-23 april 2011


silly rykten

Inför Irons #2

Irons

LÖRDAG: Jag sitter här i vårsolen och svettas iskallt. Anledningen är självklart att Tubby Benitez gör allt han kan för att sälja in sig på jobbet som Chelsea manager. Hans enda försäljningsargument är att han vet hur man får det bästa ur Torres. Normalt skulle jag inte ta det här på minsta allvar, men kanske var det glasen av vin igår eller just Torresfrågan som får mig att uppmärksamma det. Men, nej jag tror inte Benitez kommer till Chelsea och jag vill aldrig se honom i Chelsea, knappt ens som betalade åskådare på Stamford Bridge.

Mindgames, ja det är vad jag hoppas allt snack om att Torres ska starta idag istället för Drogba. Kanske beror det på hur det går mellan United och Everton. (En match jag har svårt att se hur Everton ska kunna vinna på OT, där de inte vunnit sedan PLs första år).

FREDAG: Enligt media kommer Torres att starta imorgon. Oklart om de tänker sig istället för Chelseas bäste spelare Didier Drogba. Vi får väl se, jag tror inga dumma beslut förvånar mig längre den här säsongen. Fast om vi nu förväntas jaga United till mållinjen, då tillhör det nog avdelningen vansinnesbeslut att bänka Drogba.

Alex har tränat i veckan som normalt men Ashley Cole och Ivanovic vilade av säkerhetsskäl. Inget sagt om Ramires. Jag är dock inte orolig. Alex tilbaka är alltid en boost. Bertrand ersatte Cole föredömligt i veckan. Ferreira glänste inte på samma sätt men hade inga problem mot Birmingham. Bosingwa missade veckomatchen av personliga skäl och var i Portugal.

West Ham har stora frågetecken om deras i särklass viktigaste spelare Scott Parker kan spela lördag. Han har problem med hälsenan. Gary O'Neil och Kieran Dyer har nya skador.

TORSDAG: Enligt rykten har Chelsea träffat avtal om högerbacken Wallace från Fluminense. Chelsea har säkrat 40% av spelaren och hela avtalet slutförs när han fyller 18 år, om två år. Påminner om Piazon-affären. Ännu en brasse alltså i Chelsea! Är nu på 85% i Dagens...då affären inte är bekräftad.

Ryan Bertrands 56-minuters PL-debut igår kostade Chelsea 400.000 pund. Det var den summa som fanns i kontraktet med Bertrands förra klubb Gillingham, när Bertrand kom till Chelsea 2005. Bertrand ersatte Ashley Cole, som vi trodde för att vila Cole, men idag sägs det att Cole ådrog sig en skada. Osäker hur allvarlig. Bertrand skötte dock ersättande alldeles utmärkt och jag är inte rädd för att se honom starta på lördag.

---
Mycket övertygande spel och seger mot Birmingham. Chelsea spelade stundtals riktigt bra. Även Birmingham hade sina ögonblick men de var betydligt färre och inte i närheten av samma spets. Tyvärr tappade matchen intensitet i andra halvlek. Andra var närmast dålig och tyvärr ställde Luiz till det så att Petr tappade sin nolla. Vilket irriterade mig mycket då jag utan tvekan anser han är Årets Spelare (hur CSS kan tycka annorlunda får stå för dem, för många öl när de tittat på säsongen kanske?! ;-) Chelsea hänger dock med och tog över andraplatsen då Arsenal som jag tippat tappade poäng och sätter tryck på United däruppe.

--
Ungdomarna åkte tyvärr ut mot Manchester United i semin i FA Youth Cup efter förnedrande 4-0 (3-6 totalt). Jag såg bara delar av matchen och försvarsspelet var rent ut sagt fruktansvärt. Anfallsspelet slarvigt och chansartat.

---
West Ham med förre Chelseamanagern och sportdirektören Avram Grant vid rodret har flera gånger verkat vara på väg upp i tabellen bara för att omgående trilla det igen. Klubben löste nyligen ut sydafrikanska floppen Benni McCarthy från kontraktet och frispråkigen direktören Karren Brady var inte sen att ta heder och ära av McCarthy som en fet flopp, med betoning på fet.

Särskilt när tyske Hitzlsperger kom tillbaka från sin skada, mer korrekt är kanske att säga när han började spela för West Ham efter sin skada verkade laget fått balans och de hotade framåt med en del bra resultat. Ändå ligger de där de ligger, igen.

Alltid ett livsfarligt derby, nu ännu svårare på grund av deras prekära läge, som vi dock spelar hemma och West Ham har inte imponerat på bortaplan. Laget tycks helt hänga på om Scott Parker kan spela. Den förre Chelseasspelaren har stadigt tagit små men ständiga steg framåt i sin utveckling och är idag en både eftertraktad och mycket respekterad mittfältsgeneral. En del påminner han om Dennis Wise, även om han kanske inte är lika kortad som Wise tenderade att bli. En hårdför spelskicklig spelare. Carlton Cole släppte vi tidigt i hans karriär och den har sedan dess varit rätt krokig. Han har tagit sig ända till engelska landslaget men aldrig klarat av att hålla sin plats, och det tycks vara likadant i West Ham idag då han inte är ett givet val.

West Ham var i många år kända för sin ungdomsakademi. Idag har alla storklubbarna kommit ifatt dem och de flesta har gått förbi, vilket visar att även ungdomsakademierna idag kostar stora pengar. West Ham är inte den talangfabrik de en gång varit och även nu är det få unga spelare som tar sig fram till deras a-lag. Frank Nouble, jättelöftet från Chelsea som lämnade oss väldigt tidigt för han trodde på större spelmöjligheter i WH är idag utlånad och har helt stannat i utvecklingen verkar det som.

Även Wayne Bridge spelar idag i klubben, som lån. Det lär säkert spekuleras i om han tänker skaka John Terrys hand nu när historien dem emellan faktiskt visat sig vara osann. Tror inte det, även falska är nog såren för djupa med det gatlopp de bägge fått löpa i media och världens ögon.

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.