AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 55- 25 mål 58 poäng

13-16 april 2011


silly rykten

Inför Baggies #2

WBAFREDAG: Chelsea saknar Alex och Ramires på lördag. Bägge två har mindre muskelskador i låren efter veckans match (som vi väl glömmer nu?!) I övrigt inga problem i truppen.

WBA saknar skadade Dorrans. Men har som sagt visat form och är obesgrade i sju matcher nu. Jonas Olsson som petades senast lär få spela imorgon.

TORSDAG: Ärligt talat fruktar jag en ordentlig baksmälla även på plan på lördag. Efter att alla titlar är utom räckhåll är säsongen på något sätt över, även om det är livsviktigt att behålla tredjeplatsen som sämst. Så jag hoppas att Carlo tar ut spelare som är motiverade att spela och gärna vilar några av dem som varit rätt usla senaste tiden. Jag tänker framförallt på Lampard Malouda var godkänd i sin nya roll mot United. Dags att släppa fram Yossi och Josh i mitt tycke.

Motivation kommer att bli helt allenarådande för denna match och det är svårt att ens gissa hur motiverade de äldre mer erfarna spelarna är just nu. Som väntat går spekulationerna vilda i media och på fanforum och Playstationfansen firar stora triumfer med sina julklappslistor. Jag bara blir så trött på dem. Ändå som ni noterar är Dagens Nya Chelseaspelare en bit förbi halvvägs till det gissade antalet transferrykten (och Playstationfans önskelistor förbigås med absolut tystnad i det här fallet ,som ni kanske vet föraktar jag Playstationfans mest av alla!) före Silly Season startar. Liksom självklart ryktena om Carlo Ancelotti, vilket dock kanske är mindre förvånande. Någon brukar alltid få ta ansvar och denne någon är per automatik i fotboll managern.

Notera kan man ju också hur Uniteds flyt fortsätter. Med Tevez skadad är det högst osannolikt att City kan slå ut dem ur FA Cupen och finalen ser ju inte omöjlig ut mot Stoke eller Bolton. Själv tänker jag önska en final mellan Schalke och Real.

ONSDAG: Jag lider fortfarande av emotionell baksmälla efter hur den här säsongen har slutat, ok gått hittills. Det känns onekligen väldigt tomt just nu.

Jag tänker inte göra som tidningarna och många fans börja kasta smuts åt alla olika håll. (ännu) Men vi kan nog förvänta oss en turbulent tid, inte minst i media framöver. Vad media spår och Chelsea gör, kan dock komma att bli väldigt annorlunda. Spänn dock fast er för det kommer att bli gropigt.

Personligen just de här dagarna förra året började jag drömma om FA Cupfinalen på plats och det hände. I år har jag inget att drömma om utan bara slutföra säsongen och sedan den långa långa väntan på att nästa år startar nytt med nya matcher och förhoppningsvis med en gnutta mer tur och flyt än i år. Det är dock något vi kan konstatera.

Man slutar ju inte bli Chelseafan för att vi efter vår bästa säsong någonsin följer upp med den sämsta sedan Roman kom. En viss flashback till sämre tider kan vi dock inte så här i de tunga känslomässiga dyningarna låta bli att känna.

Vi kan alla fall känna stolthet över att Chelsea inte vek ned sig på något sätt mot United. En väldigt tuff utvisning (jag tycker nog det var filmning mer än gult kort andra gången!) och ännu en gång ouppmärksamhet efter kvitteringen kostade oss segern. Som sagt, flyt behövs för att vinna titlar, utan det kan det sluta sämre - förhoppningsvis dock inte sämre än den tredjeplats vi håller just nu.

----

Fotboll är ett enkelt spel. Det handlar om att göra mål. Gör man inga mål utan bara skapar chanser spelar det ingen roll hur många ursäkter vi har.

Vår säsong har handlat om att Chelsea skapat chanser utan att kunna omsätta dem och resultaten har varit förfärliga. Matchen mot United var likadan. Chelsea skapade utan att egentligen kunna riktigt oroa. United skapade nästan ingenting men omsatte de chanser de fick. Två skott på mål senast, inte mycket mer i den här matchen....

Så det var första säsongen under Roman utan titel. Efter att vunnit dubbeln förra året har vi lyckats göra en riktig pannkaka av årets säsong. Och ingen har ens varit i närheten av att lyckas förklara varför?
Just nu tänker jag inte ens försöka, och jag tänker inte säga något om Carlos laguttagning och dispositioner (som går långt bortom vad jag kan fatta), även om en del av mig verkligen vill. Eller om domarinsatser.

Men visst undrar man, förra året bästa säsongen någonsin, i år den sämsta under Roman. Skillnaden, kan det verkligen vara Ray Wilkins?

Tror vi kan förvänta oss en del förändringar i Chelsea efter säsongen dock.

Tja, ligan måste ändå slutspelas och tredjeplatsen behållas. Nästa motståndare är formlaget WBA som efter att Roberto di Matteo fick sparken och räddaren Roy Hogdson kom in varit fantastiskt duktiga och klättrat ända upp till en tionde plats i ligan!

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.