AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 55- 25 mål 58 poäng

10 april 2011


silly rykten

 

Bara inte straffar

 

Bara seger gäller för avancemang på Old Trafford. 1-0 eller 2-1 för Chelsea ger däremot förlängning och eventuellt straffar.

Är det något jag vill undvika är det dock straffläggning. Straffar är helt enkelt inte Chelseas grej, och framförallt inte Anelkas. Det var hans usla straff som sparkade oss ur FA Cupen i år, det var hans inte mycket bättre straff i Moskva som orsakade förlusten i den kända finalen.

Chelesa har straffläggare av klass, det finns inte många bättre än Frank Lampard och Didier Drogba när det gäller straffar även om bägge missat i år, den värsta Drogbas miss mot Tottenham där vi annars hade haft en viktig seger. Ballack var en klippa när han var i klubben. Kalou är inte dålig och det finns fler nu när Torres och Benayoun spelar igen. Alex har jag aldrig sett slå en straff men jag tror på honom etcetera. Men ändå tror jag inte på Chelsea i en straffläggning. På grund av traditionen, även om nästan alla traditioner bryts förr eller senare.

De senaste fem åren har Chelsea varit inblandade i åtta straffläggningar och vunnit en, i en oväsentlig Community Shieldmatch.

Här är listan:

26 okt 2006 - Förlorade till Charlton, 5-4 (Carling Cup, omg 3)
1 maj 2007 - Förlorade till Liverpool, 4-1 (Champions League, semi)
5 aug 2007 - Förlorade till Manchester United 3-0 (Community Shield)
21 maj 2008 - Förlorade till Manchester United 6-5 (Champions League final)
12 maj 2008 - Förlorade till Burnley 5-4 (Carling Cup omg 4)
9 aug 2009 - VANN mot Manchester United 4-1 (Community Shield)
2 dec 2009 - Förlorade till Blackburn ( Carling Cup omg 5)
19 feb 2011 - Förlorade till Everton (FA Cup omg 4)

En rent skrämmande statistik och även om det säkert vänder en dag så vågar jag inte riktigt tro på att det händer på tisdag. Så Chelsea bör helst avgöra det här redan under matchtid eller förlängning. En 2-0 seger på Old Trafford skulle kännas så skön så det går inte att beskriva, och med tanke på allt som hänt för oss i CL- sammanhang skulle jag nog ärligt tala njuta av en seger efter en straff, gärna omtvistad. Det är banne mig vår tur nu, efter sett United ännu en gång få domarna med sig i lördags då Berbatov fick göra mål efter offside.



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.