3 Chelsea FC 31 sp 17 v 7 o 7 f 55- 25 mål 58 poäng

10 april 2011

silly rykten

Chelsea - Manchester U 3-2, FA Youth Cup

manureChelsea har ett bra grepp om semifinalserien i FA Youth Cup mot Manchester United. Första matchen slutade med 3-2. Retur om tio dagar på Old Trafford. Låter som en bekant matchserie. På väg mot en fjärde FA Youth Cup vinst, kanske? I finalen väntar vinnaren Sheffield United som lite överraskande lätt avfärdade Aston Villa med 2-0, 1-0 i den andra semin. Den första någonsin för Blades ungdomar på 59 år! Chelsea är som ni vet regerande mästare.

Josh McEachran spelade naturligtvis för Chelsea och dominerade mittfältet men matchhjälte blev Nathaniel Chalobah som härjade vilt å vänstersidan. Inte minst på hörnor då han gjorde de två första målen efter hörna. Ett med huvudet, en otagbar nick i krysset och det första med foten från dryga metern efter kalabalik efter att Uniteds bäste spelare målvakten Johnstone inte fått grepp om bollen.

United började piggt men mycket snart tog Chelsea ett stadigt grepp om händerlserna och dominerade totalt första halvlek. 2-0 i halvtid var snarare i underkant än helt rättvist. Uniteds försvar hade särskilt svårt med Lalkovic som de aldrig fick grepp om. Deras mittfält var i det närmaste osynligt.

Uniteds bästa chans kom på övertid efter att snyggt jobbat sig fram i läge men skottet plockades av Jamal Blackman i en fin tv-räddning.

I andra halvlek kom United ut och såg ut som de fått en patenterad hårtork. De satte Chelsea under press och Blackman fick snabbt göra ännu en bra räddning på ännu ett skott från straffområdeslinjen. De dubbelmarkerade dessutom Lalkovic vilket gav effekt.

Deras omtalade superlöfte Paul Pogba från Frankrike (den nya Kakuta, på flera sätt då även hans övergång var omgärdad av anklagelser som inte höll vatten) var rätt osynlig i första halvlek men visade kvalitet i andra.

I 56e minuten kom kvitteringen på en hörna förstås. Blackman var ute och hängde tvätt och bollen hamnade hos Lingard som relativt lätt kunde sätta den i mål. Chelsea spelade inte bra just då.

3-1 kom i 72a minuten till kommentatorernas illa dolda besvikelse. Och jag kan förstå dem då MU hade varit bästa lag tills dess i andra halvlek. Det var en kontring på vänsterkanten med Deen Conteeh som slog ett bra inlägg förbi alla försvarare och vid bortre stolpen varBobby Devyne fullständigt ren och kunde enkelt raka in bollen. Bara minuter efteråt hade United ett gyllene läge med dubbelchans efter att Blackman räddat ett friläge från Pogba.

I 77e minuten reducerade United igen efter en hörna där bollen kom i ett andraläge och Pogba kunde rätt ostört nicka in reduceringen. Tyvärr då det förändrade läget inför returen.

Första halvlek klart till Chelsea och andra till United. Chelsea måste spela bättre hela matchen på Old Trafford om de ska gå vidare. Sista tio-femton spelades bara av efter att den ena efter den andra spelaren fick kramp, något som innebar att Jsh McEachran hade bollen oproportionerligt mycket boll i en djup mittfältsroll.

Extra krydda kom att se matchen med United-kommentatorer från MUTV. Det gav ett nytt perspektiv att få se våra kids med deras ögon. De gav inte gärna beröm till Chelseas spelare om vi säger så. Det var ganska enögt, om vi ska vara snälla.

Bägge lagen saknade spelare, Chelsea verkade särskilt sakna skadade Billy Clifford, United har avstängningar efter skandalmatchen mot Liverpool och det märktes på laget att de har ett litet problem med att kontrollera sitt humör. Även om inget obehagligt hände, men minspelet och gester sa desto mer. A la Rooney kanske man skulle kalla det, och hans frisyr var också dominerande på plan.

Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Todd Kane, Tomas Kalas, Nathaniel Chalobah, Aziz Deen-Conteh; Rohan Ince (Archange Nkumu 62), Josh McEachran, George Saville; Bobby Devyne (Ben Sampayo 83), Milan Lalkovic, Adam Nditi.
Man United (4-1-4-1): Sam Johnstone; Michael Keane, Tom Thorpe, Michele Fornasier, Sean McGinty; Larnell Cole; Jesse Lingard (Tom Lawrence 83), Paul Pogba, Ryan Tunnicliffe, Guliano van Velzen; Will Keane (Daehli Mats 88).