AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 30 sp 16 v 7 o 7 f 54 - 25 mål 55 poäng

7-9 april 2011


silly rykten

 

Inför Latics #2

 

wiganLÖRDAG: Tyvärr har matchen förpassats till Viasats "vi-vill-ha-ytterligare-pengar-för att ni ska får se matchen". De säljer så många olika paket med PL-matcher insprängda att man vet inte längre vilken som gäller.

Låt oss slippa den berömda CL-baksmällan som är så vanlig i ligan efter CL-matcher i veckan. Vi har inte råd med det. Särskilt inte som Wigan och deras bäste spelare Hugo Rodallega nog räknar med den. Wigan har också fått tillbaka Caldwell.

Chelsea har en frisk trupp att välja från, och jag kan bara hoppas att Carlo vaskar runt lite och chansar med spelare. Zhirkov i onsdags trodde jag på, men den chansningen sprack. Kanske borde Alex och Yossi få speltid. Alex gör att kunna kliva in bredvid JT på tisdag och Yossi för att vara en vass inhoppare i samma match. Men hur det blir vågar jag inte ens sia om. Josh McEachran lär stå över då han spelar i FA Youth Cup söndag.

I Chelsea spekulerar tidningarna liksom sk pundits (expertkommentatorerna) mest om Torres och låt dem göra det. När han inte gjorde omedelbar succé tror jag de flesta Chelseafans ställde in sig på att ha tålamod. Vi är luttrade när det gäller nyförvärv och den tid det tar till att anpassa sig i Chelsea. Och Torres har i flera matcher spelat alldeles utmärkt, men varit påfallade svältfödd på passningar han har kunnat göra något med. Lite likandant i onsdags då han hade ett par utmärkta aktioner och bara v d Sar räddade United. När det lossnar lär det nog lossna ordentligt. Carlo har också kategoirskt avvisat alla dumma tankar om att Torres inte kan spela med andra forwards utan bara som i Liverpool där han var ensam längst undrstödd av ett stort mittfält. Och där har vi ju problemet, hela året har vårt mittfält underpresterat på ett oroväckande sätt. Så det är lite konstigt att media fortfarande nästan bara knyter anfallare till vår klubb.

FREDAG: Dags att plocka upp bitarna och gå vidare. Wigan kämpar för livet i botten på tabellen och kan absolut inte underskattas. De kommer att ha en helt annan motivation och fokus än Chelsea lär ha. Om det är jag övertygad om. Så Chelsea måste verkligen visa det hjärta som i stort lyste med sin frånvaro i onsdags. Annars blir det nytt poängtapp och ärligt talat det har vi inte råd med om vi ska klara minimimålsättningen med årets säsong, en ny garanterad CL-plats.

Jag bryr mig faktiskt ovanligt lite om vilka som spelar på lördag. Det är oväsentligt. Det är hur de spelar som intresserar mig inte namnen, formationen eller något annat. Och att det görs mål.

Mittfältet har hela året varit sorgebarnet och den mest direkta orsaken till den fiaskosäsong vi har. Jag ser gärna en del ommöbleringar där. Yossi var frisk nog för bänken, han borde få spela nu. Gärna med Torres. Drogba är vår bäste spelare och kan inte bytas ut hur många sportjournalister och fans som än hävdar att han och Torres inte kan spela tillsammans. Självklart kan de det. Det sades exakt detsamma om Anelka och Drogba. Bra fotbollsspelare kan alltid spela tillsammans, det är mest en fråga om tid för att de ska kunna lära sig spela med varandra. Jag vill också se Alex spela så han får en match i benen och kan hoppa in i mittförsvaret på tisdag. För i mina ögon spelade nog Bosingwa sig bort från en kontraktsförlänging i onsdags, liksom min personliga jättebesvikelsea Yuri Zhirkov. Jag trodde verkligen på honom men han tog absolut inte chansen.

Så vilja, hjärta och mål är vad vi måste begära av Chelsea på lördag. En övertygande seger som höjer moralen igen och ger oss alla det hopp inför CL-returen som vi behöver (plus en ärlig domare, men det är antagligen att be om för mycket).

Dubbelmoralen är för härlig. När Drogba blev avstängd fyra matcher av Uefa för att svurit (What a f-ing disgrace) med fog in i en kamera klagade ingen. När Rooney blir avstängd av FA för att två gånger svurit in i en kamera för att "fira" sitt hat tric då gnäller varenda en och hans moster. Dubbelmoral är verkligen härlig, eller ska vi säga stötande.

 

---

Två skott på mål och de vinner. Chelsea var inte bra, och absolut inget flyt. En stolpträff. Mittfältet fruktansvärt uselt. Och så byter Ancelotti ut Drogba, vår bäste spelare. Det säger väl ungefär allt, förutom att notera att Chelseas passningsspel har aldrig varit så dåligt. Och domaren återigen i fokus då Chelsea borde fått straff på övertid, men så är det bara den här säsongen. Plus Torres varnad för filmning och det var inget domslut jag kan hålla med om, kanske inte straff men absolut ingen filmning.

Jaja, det kan ju bara bli bättre nästa match, eller... till skillnad från alla andra kvartsfinaler lever ju matchserien typ. Men ärligt talat, fy fan vad jag är besviken på Chelseas spel ikväll.

Även om det tyvärr ändå blir domaren som hamnar i fokus. Precis som jag fruktade. Det var straff för Ramires. Fruktansvärt att åter få uppleva det här.

Till och med Erik Niva, som jag ärligt talat inte tycker är särskilt mycket expert när det kommer till Chelsea (hans analys före matchen var inte direkt expertmässig), tycker vi var förfördelade - då var vi det nog. Inget lag förtjänade att vinna, men sådan är fotboll ibland.

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.