AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 28 sp 15 v 6 o 7 f 51 - 24 mål 51 poäng

17-20 mars 2011


Inför Citeh #2

 

SÖNDAG: Grattis Fernando Torres som fyller 27 år idag. Han har enl Daily Mail lovat Chelseaafansen en födelsedagspresent i form av mål. Vi får se, men visst vore det skönt för honom och för att slippa få löpa gatlopp i pressen. Förra året gjorde han fem mål för att fira sin födelsedag.

John Terry har fått tillbaka kaptensbindeln för Englands landslag på permanent basis. Vilken kovändning, men samtidigt positivt att Capello kan anpassa sig till verkligheten och det står bortom allt tvivel att JT är den naturlige kaptenen och ledaren även för landslaget. Ferdinand som nästan bara är skadad numera är ju inte ens kapten i sitt klubblag. JT förlorade ju bindeln, inte för vad han gjort utan för den skada all publicitet kring News of the Worlds falska påstående orsakade kring landslaget. JT är ju dock för alltid dömd i allmänhetens ögon pga det som vi lätt ser i idioternas kommentarer i alla kommentatorsfält världen över.

Kommer Mario Balotelli ens vara med i truppen? Kommer han att få starta? Den talangfulle men hopplöst omogne och odisciplinerade italienaren var största orsaken till att Man City i torsdags inte kunde få tillräckligt stor revansch på Shevchenko och Dynamo Kiev genom sin attack mot en motståndares bröstkorg. Enligt uppgift ska Mancini börjat tröttna ordentligt på Balotellis uppträdande, det enda förvånade för mig är att det tagit så lång tid. Carlo hoppas åtminstone att han inte är med, men detta på grund av den respekt han har för Balotellis skicklighet. Men City har en fullgod ersättare i Edin Dzeko som letar sitt första ligamål. Det får han gärna fortsätta med ett tag till.

Alex kommer troligen inte att vara med i Chelseas trupp, utan får vänta till Stokematchen efter det förbenade landskampsuppehållet. Likaså Yossi Benayoun, som dock tagits ut till Israels landslagstrupp, mer om det senare.

man cityLÖRDAG: Utlånade Fabio Borini hade en fantastisk debut för Swansea mot Nottingham. Med två mål var han matchens hjälte. Hoppas han fortsätter göra succé så alla parter blir mer villiga att lösa kontrakststrulet. Första målet gjordes av i somras sålde Scott Sinclair som har gjort en fantastisk succé i Swansea. Swansea som ni vet leds av förre Chelseas reservlagsmanager Brendan Rodgers vars son Anton spelar ivårt U-18-lag..

Hyfsade resultat för Chelsea idag, och ända till slutet av matcherna var de på väg att bli ännu bättre. Först tappade Tottenham två poäng, sedan fick Arsenal bara oavgjort även om de hämtade upp två mål. Tyvärr kunde United med enorm tur få en trepoängare i slutminutrarna. De förlorade dock ännu en back för tre matcher. Landslagsuppehållet kommer väldigt lämpligt för dem. Men United i år har banne mig det värsta flyt jag någonsin sett ett lag ha i en liga tror jag, även när domarna inte ställer upp för dem.
Vi dock måste vinna imorgon för att dra nytta av de här resultaten.

---

Tänk när Chelseas anfallare klickar igen! Det är drygt två månader sedan en Chelseaanfallare gjorde mål i ligan. Och med den kapacitet i att göra mål som finns hos Drogba, Torres och Anelka är det mer än anmärkningsvärt. Å andra sidan, bara tänk vad de kan åstadkomma när det klickar igen? När de här killarna får in målen igen då kan det bli storsegrar även mot lag som City. Oj oj!

Carlo är mest rädd för Citys kontringar, och det finns det verkligen skäl till då City kontrat sönder Chelsea i alla tre matcherna under hans regim. Strikt disciplinerat stenhårt fysiskt försvarsspel och så en snabb omställning upp till Tevez har fungerat otroligt bra för dem. Ingen anledning att tro de tänker agera annorlunda på söndag.

De får dessutom tillbaka spelare som Adam Johnson efter skada. De Jong kom tillbaka redan i torsdag. Men självklart fruktar vi allra mest Carlo s Tevez som gjort 6 mål på 5 matcher mot oss. Det får bara inte hända igen. Boyata som var så bra senast mot oss verkar dock inte spela. Deras formspelare i försvaret har snarare varit Micah Richards. Kompany är också alltid säker.

FREDAG: På sätt och vis blev Citymatchen plötsligt till och med ännu viktigare i och med Champions Leaguelottningen. Kan vi vinna mot City kommer Chelsea att kunna känna ganska stor trygghet över att klarat det viktigaste ligamålet som säsongen utvecklade sig, att garantera deltagande i Champions League nästa år. En seger mot City skulle betyda väldigt mycket för det. Samtidigt som United knappast lär kunna slappna av inför några ligamatcher.

*
Datum för mötet med Manchester United i FA Youth Cup har blivit fastslaget. Chelseas ungdomar spelar mot MU den 10 april i första matchen hemma.

TORSDAG: Manchester Dity som hade en tuff och frustrerande match med bara tio man större delen av tiden, mot Dynamo Kiev torsdag kväl har inte imponerat på mig i de matcher jag sett med dem på sistone, även om de vunnit. Mario Balotelli är en säkerhetsrisk för dem, han tycks inte kunna hålla sig på banan och fortsätter att försvåra sin karriär avsevärt. Kolarov har varit en bra värvning för dem och han gjorde idag målet. Dzeko gjorde ett piggt inhopp tycker jag. Men Tevez verkar inte vara i toppform även om han var nära att göra ett mål, så han blir säkert livsfarlig som vanligt på söndag. Hade City gjort ett mål till hade det blivit förlängning vilket väl inte skulle skadat oss. City spelade trots allt en krävande match en dag senare än Chelsea spelade en inte särdeles krävande match.

Ancelotti har bekräftat att onsdagens avbytare, Torres, Essien, Malouda kommer att starta på söndag. De vilades för att vara fräscha mot City. Med samma teori kan vi då vänta oss att det blir Anelka, som byttes ut, och Torres som spelar framåt. Luiz lär med största säkerhet återkomma i backlinjen, vilket flyttar ut Iva till högerbacken. Alex kanske sitter på bänken,
och vilket kapital att kasta in vid en frispark en bit ut!

*
Fabio Borini
har lånats ut till Swansea för resten av säsongen trots att hans kontraktssituation inte är löst. Det verkar ganska underligt men Chelsea har kanske en plan. Borini har varit utmärkt i reservlaget i år utom då han var borta på grund av en skulderskada.

Ang Lucas Piazon, påstår de som säger sig veta att Chelsea ska betalat 6m för honom och gått med på en årslön kring 1 m pund! Piazon anländer dock inte till Chelsea förrän han blir 18 år i januari 2012. Påstås det. Chelsea har inte bekräftat något.

---

Chelsea utklassade FCK, men var något otroligt loja och ineffektiva framför mål. FCK hade nästan kunnat ta ut sin målvakt och Chelsea skulle ändå inte gjort mål. Dock, att gå vidare var ju det egentligen enda viktiga. Men ska vi missa så här mycket lär vi få svårt framöver.

Årets hittills viktigaste match spelas på söndag. Förmodligen också en av de svåraste av tidigare resultat att döma.
Innan dess har vi en nästan lika avgörande lottning i Champions League inför kvartsfinaler och semi. Den återkommer vi till.

----

Som säsongen utvecklade sig med den långa och djupa kris som Chelsea hamnade i är en placering bland de fyra första vårt första mål i ligan. Efter det kan vi spekulera i annat. En vinst över Manchester City skulle föra upp oss på en säkrare tredje plats. Det gör den här matchen så väldigt viktig (självklart är matchen mot Tottenham som också utmanar om en plats även den väldigt viktig, men kommer senare på säsongen). City är ett lag vil absolut bör ta oss förbi för att känna oss säkra på en CL-kvalifikation nästa år (det vore mycket tacknämligt att inte hamna sämre än trea och behöva spendera sommaren med att spela kval).

Plus det faktum att Chelsea har spelat fullständigt uruselt mot Man City sedan Carlo Ancelotti blev tränare. Vi har ärligt talat inte varit nära att vinna någon av de tre pinsamma förluster som City tilldelat oss. Jag har skämts över Chelseas inställning och kvalitet i varje match mot City senaste säsongerna. Bland de absolut sämsta matcher vi spelat, och vi har gjort det mot ett och samma lag. Knappast en slump!

Chelsea har inte alls klarat av varken Citys taktik eller deras stenhårda defensiva spel. Stenhårt i dubbla meningar då City även står för ett väldigt fysiskt spel, särskilt mot oss känns det som då de har sett det fungerar. Även José Mourinho har visat att Carlo har väldigt svårt att lösa upp defensiva taktiker, även om han är italienare och det borde vara så att säga något man lär sig med bröstmjölken. Ett område taktiskt sett som jag ännu inte kan ge Carlo ens i närheten av godkänt betyg i.

Carlo Ancelotti måste helt enkelt hitta nyckeln till de här speldetaljerna. En förlust är inte acceptabel, knappast ens oavgjort. Chelsea kan förlora ibland, men inte alla matcher mot samma lag på ett liknande sätt, det är faktiskt inte acceptabelt.

City övertygade knappast i helgen mot Reading även om de vann och gick vidare. De har inte heller sett vassa ut i ligan på sistone. Bägge sakerna kan vi glömma. Det här är en helt annan sorts match och City vill vinna lika mycket som vi, av precis samma skäl. Deras enda mål denna säsongen är en CL-plats. Det är också det enda de behöver koncentrera sig på.

Det kommer att bli en holmgång och jag vill se attityd, moral och jävlar anamma hos Chelseas spelare. Detta är den match jag kan tänka mig att Torres borde sparas om han inte visat toppform på träningarna. Anelka och Drogba är fysiskt mer rustade att möta Citys stentuffa försvarsspelare. Även om dopingmisstänkte Kolo Touré saknas.

Och Carlos Tevez måste hållas i stenhårda tyglar. Han har inte heller glänst på sistone, men mot Chelsea är han bara av princip verkar det som alltid livsfarligt giftig. Han är i matcher mot Chelsea värd nästan två vanliga spelare. Det borde bli David Luiz's främsta uppgift. Understödd av framförallt Ivanovic på högerbacken.

---

Som noterat blev det aldrig match för U-18-laget på onsdagen trots att FA påstår på sina hemsidor att Chelsea skulle spelat mot Man United. Uselt av FA att inte kunna ge rätt datum för semifinalerna.



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.