AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 28 sp 15 v 6 o 7 f 51 - 24 mål 51 poäng

17 mars 2011


Lottningen - Det blev Man U

 

Noterat: Lite grann till min överraskning har jag noterat att oväntat många s k experter och ännu mer oväntat omröstningar på internet förutser en seger för Chelsea i matchserien mot United. Sådan omröstningar är nästan alltid popularitetsomröstningar som vem som helst som kollat ett resultat i de svenska kvällstidningarna. Och då United är populäre än Chelsea i Sverige vet vi alla vad omröstningarna här säger, men det påstås att United är populärare än Chelsea även i England, ändå leder Chelsea flera sådana omröstningar.

Inte ett enda dugg oväntat är dock att notera att framförallt Unitedglina i Sverige redan har bestämt sig för vad ursäkten är; det är domarens fel, domaren stödde Chelsea. Vilket är förtjusande roligt, särskilt efter en säsong där United väl hade varit placerade på femte plats (lätt överdrift) hade det inte varit för all domarhjälp de har fått. Men det är inget nytt att glina tar efter sin managers förtjusning att skylla alla nederlag och poängförluster på domaren, det har aldrig hänt väl att det andra laget faktiskt varit bättre? Därför är det så skönt och befriande att Ferguson blev avstängd 3-2 matcher för sina välplanerade och konsekventa försök att intimidera domare, något som han satt i system i tjugo års tid men som han kanske inte längre komma att våga hålla på med. (Jag vet, det är att vara löjligt optimistisk, men ändå).

UCLI den som sedvanligt trista tillställning, men ack så viktiga, lottningen hos UEFA för kvartsfinaler och slutspelet av Champions League slutade så här:

Matcherna spelas 5-6 och returerna 12-13 april, exakt datum meddelas senare.

Real Madrid - Tottenham

Chelsea - Manchester United

Barcelona - Shaktar Donetsk

Inter - Schalke 04

Semifinaler:

4 - 2 (inter/Schalke m Chelsea/Man U)

1-3 (Real Madrid/Tottenham - Barcelona/Shaktar)

KOMMENTAR: Man U med andra matchen borta är en ruskigt svår lottning men långt från omöjlig. Vi är det lag Man U tycker allra minst om att möta av alla. I hela PLs historia är vi det enda lag som har plusstatistik mot United. Vi har 13 vinster mot deras 10. Därtill är det ju verkligen en revanschmatch för våra spelare som knappast glömt tuvan i Moskva.

Chelsea kan nu spela bort United både från CL och ligan. Ferguson lär nog inte gilla det scenariot. Men visst kommer vi att behöva en vinst, helst utan insläppta mål i ryggen när vi åker till Old Trafford. Jag kan redan höra Ferguson och ManU-supportrarna gnälla om domaren. Man U måste också spela med ett öga på att behålla greppet i Premier League medan Chelsea kan slappna av lite i de tankarna om vi vinner över City på söndag.

Vid ev avancemang känns semin nästan avslagen. Jag tror Inter går vidare och då blir det en ny revanschmatch att se fram emot och Inter i år är inte samma lag som förra året. Det är inte lika disciplinerade, lika taktiska och Milito har saknats nästan hela säsongen. Sneijder har inte heller rosat marknaden på samma sätt som i fjol.

Shaktar med andramatchen hemma, mot Barcelona allas favorit till slutsegern. Kanske statistiken får rätt att det lag som slår ut Arsenal själva åker ut. Jag tror det på väldigt många sätt är en stentuff uppgift för ett Barcelona som aldrig gillat att spela i östeuropa. Ändå måste Barcelona hållas som favorit, men jag blir inte överraskad om de åker ut.

Tottenham kan överraska Real Madrid som jag anser är mindre försvarsstarka än normala Mourinholag. Deras speed kan bli ett problem för Real. Dock, ju längre tid JM får på sig med Real desto starkare blir de och snart är Higuain tillbaka. Tror nog Real går vidare, men de lär får jobba för traktamentet.

---

I alla cuper är lottningen ett extremt viktigt moment. Lottningen i Champions League lunchtid på fredag är däremot helt och hållet avgörande. Mer så än vanligt vill jag påstå då Barcelona i år är sådana stora favoriter, både med och utan domarhjälp.

Att slå Barcelona i en finalmatch är på pappret och med stor säkerhet i verkligheten bra mycket enklare än att besegra Barcelona i två matcher och eventuellt tolv man på plan som så ofta tyvärr är fallet. Delvis för att domarna helt enkelt inte tycks hänga med i de matcherna.

Så önskemål nummer ett är självklart att slippa Barcelona i nästa match och helst på den halva som Chelsea lottas in på. Detta då semifinalerna följer resultaten i kvartsfinalerna och lottas inte separat.

Nästa lag att undvika tycker jag nog är Manchester United. Trots det faktum att vi har relativt lätt för Manchester United i ligaspelet. Vi är deras bogeylag där med fler vinster i PL än förluster (14 mot 10), enda lag som har den statistiken på det lag som dominerat PL. Ändå väntar jag helst till finalen med att möta dem.

Mina svarta hästar; som jag väldigt gärna avstår att möta i en kvartsfinal är Shaktar Donetsk och Inter, i den ordningen faktiskt om inte Milito snart blir spelklar. Fast ett Real Madrid lett av José Mourinho i en taktisk match mot Carlo Ancelotti, nja.... Det såg vi redan förra året hur det var. Dem undviker jag gärna även om de inte skrämmer ihjäl mig. JM har ännu inte fått helt ordning på varken taktik eller defensiv i Real Madrid.

Önskemålet är därmed självklart Schalke 04. Tottenham blir därmed också andrahandsvalet.

I semifinalerna är det nästan oviktigt vilket lag man får möta (även om jag som sagt gärna avstår två matcher mot Barcelona).

Det är viktigare att få andra matchen hemma, nästan viktigare än vilka man får möta.

Hur gick det då i mitt tips. Sisådär. Jag trodde Milan i kraft av rutin skulle ta sig vidare, fel (vilket jag var glad för). Jag trodde på Valencia i kraft av en bättre hemmainsats skulle ta sig vidare, fel. Jag trodde på Bayern, och det verkade ju rätt i 170 minuter, men blev fel. Men bara tre fel är kanske godkänt.

Lottningen visas i Viasat fotboll kl 12.00 på fredag.



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.