AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 27 sp 14 v 6 o 7 f 48 - 23 mål 48 poäng

2 mars 2011

Chelsea i semifinal

Ungdomslaget, ledda av Josh McEachran och Billy Clifford tog sig ikväll till semifinal i FA Youth Cup. Titelförsvararna mötte Watford som de förra året avfärdade 4-0. Ikväll blev siffrorna mindre smickrande för Chelsea då matchen slutade som a-lagsmatchen igår, 2-1.

Det var också Watford som tog ledningen. Och det var inte rättvist då Chelsea dominerade matchen klart. Matchen påminde därmed mycket om Chelseas tidigare matcher, med motståndarna i ledning utan att förtjänad det. Det tog dock lite längre tid ikväll. Hela tio minuter! Då Sean Murray gjorde 1-0 till Watford efter att fått tag i bollen i straffområdet.

Bobby Devyne kvitterade precis före paus efter att Chelsea skapat flertalet chanser.

I 57e minuten ordnade Josh McEachran och Billy Clifford en straff efter hands, som Milan Lalkovic dock missade och sköt utanför. Chelsea fortsatte att skapa chanser och dominera matchen men målet kom inte, precis som i de tidigare matcherna, förrän sent. Då var det ett självmål, då Watfords Adam Fenwick styrde in ett skott av Billy Clifford. Det hände i 82a minuten.

Watford var dock mycket nära att kvittera Chelseas ledning, men deras forward Gardner missade en nick från dryga metern! Bägge lagen hade sedan ytterligare chanser men Watfords förmodligen bäste spelare, målvakten Bond höll rent.

Chelseas resa till de fyra sista i årets FA Youth Cup har verkligen inte varit lätt. De har släppt in tidiga mål i varje match och sedan fått kämpa till slutminutrarna innan de kunnat avgöra. Spelmässigt har de dock dominerat varje möte hittills.

Chelsea startade i en helt ny formation, 4-4-1-1

Laget: Jamal Blackman; - Todd Kane, Tomas Kalas, Daniel Pappoe (k), Aziz Deen-Conteh - Billy Clifford, George Saville (avb Rohan Ince 90+3), Nathaniel Chalobah, Bobby Devyne (avb Adam Nditi 62); Josh McEachran; Milan Lalkovic.

Chelsea möter i semifinalernas dubbelmöten antingen Liverpool eller Manchester United som spelar på söndag (samma dag som deras a-lag möts).