AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 27 sp 14 v 6 o 7 f 48 - 23 mål 48 poäng

1 mars 2011


Efter ManU

 

manureHelt rättvis seger. Inget snack om det.

I AM SO PROUD OF MY CHELSEA. FAIR WIN. TRUE BLUE.

Chelsea startade matchen utmärkt, tappade sedan totalt mittfältet men United skapade egentligen riktigt få möjligheter även om Rooneys mål var mycket skickligt. Tyvärr borde han inte fått skjuta där, men Iva gick bort sig och Lamps hann inte fram. Däremot var United inte alls så överlägsna som man kunde tro av kommentarerna av tottenhamsupportern Niva i halvtid. Deras mål var enda riktiga farligheten på mål, -faktiskt!
Chelsea hade fler kvalitativa målchanser i första även om United kanske hade bollinnehavet.

I andra halvlek var det mitt riktiga Chelsea för en gångs skull. Bytena var klockrena, även om jag nog tycker de kunde kommit tidigare. Anelka är inte en spelare för de stora matcherna. Han trivs bättre i CL där han får mer utrymme. Didier Drogba är en man för de stora matcherna och han tände Chelsea.

David Luiz hjärta och spel tände också Chelsea. Vilken kämpainsats, men han måste lära sig kontrollera tacklingar etc. Han kunde åkt av och det var rätt att ta av honom från plan även om en del säger det beror på en lårskada, vi får se.

Straffen var helt klart lika mycket straff som någon United fått i år. Fram tills dess hade varje domslut gått deras väg och hade jag varit Untied-supporter hade jag igen skämts för min managers försök att påverka domare. Särskilt en säsong när United fått fler tveksamma domslut med sig än någonsin tidigare i historien. Den var suveränt tagen av Lamps som för en gångs skull drog den stenhårt mitt i mål. Jag tyckte ett ögonblick den skulle gå över men den var klockren.

Det var skönt att se Vidic åka ut. Vidic är Uniteds bäste spelare i år och en fantastisk försvarare, men det finns nog ingen i europeisk fotboll som fulländat tröjdragning som han gör. Han skulle åkt ut tidigare men till slut tröttnade till och med Atkinson på hans ojustheter.

Luiz's mål var otroligt skickligt. Det var en enormt svår boll som han sätter så skickligt att det nästan är obeskrivbart. Hans hjärta, hans satsning tände Chelsea, men som sagt han är rätt opolerad och han måste tona ned delar av sitt spel för framtiden. Men vilket löfte. 23 år gammal. Jag kunde inte förstå pengarna när han köptes, jag börjar verkligen fatta nu.

Det var mitt riktiga Chelsea ikväll igen. Som första halvlek mot FCK, dock måste ju tillstås, FCK är inte riktigt i samma klass om ManU.

Tyvärr hjälpte den här insatsen Arsenal, men jag tror inte de kan slå United så ligatiteln är fortfarande till största delen Uniteds tack vare Chelseas implodering de senaste månaderna. Det är nog för sent att komma ifatt även om United har ett mycket tufft schema. United och Arsenal har lite väl stort försprång just nu, men vi har sett Arsenal implodera i mars förut och ett United utan Vidic och Ferdinand är nästan lika "skadedrabbat" som Chelsea tidigare i år. Det spelar dock ingen som helst roll, Chelseas uppgift är i första hand att säkra CL-platsen och det ser helt klart bättre ut nu när vi återigen är inom de magiska fyra. Slår vi Tottenham och City hemma borde det vara klart.

Som motivationsmatch, energiboost, moralhöjare var det här dock en fullständigt underbar match. Det var mitt riktiga Chelsea som spelade andra halvlek ikväll. Och matchen visade absolut att ingen spelare är untouchable, spelare ur form måste vilas. De är inte sämre spelare för att de är ur form, de är bara ur form och andra ska ha chansen.

I AM SO PROUD OF MY CHELSEA. Räkna aldrig ut oss, även om vi gått igenom den värsta perioden på nästan 20 års tid. TRUE BLUE

Nedan ser ni hur oerhört överlägsna Chelsea var i allt utom bollinnehav, vilket återigen visar att fotboll handlar inte om det (lyssnar Wenger och tv-kommentatorerna?).

 

 



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.