AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 25 sp 13 v 5 o 7 f 46 - 22 mål 44 poäng

11 feb 2011

Chelsea i kvartsfinal - 2-1

Återigen bjöd Chelsea U-18 på en mardrömsstart i femte omgången av FA Youth Cup mot Barnsley. Efter 15 (!!!) sekunder gjorde Danny Rose mål för dem. Sedan var det uppförsbacke hela vägen.

Men precis som i matchen mot Arsenal var Chelsea det i särklass bästa laget. Precis som mot Arsenal kvitterade Chelsea och avgjorde det hela i slutminutrarna. 2-1 till Chelsea och det kunde inte varit mer välförtjänt.

Dock Chelseas attacker var inte så vassa som de borde varit med det spelövertaget. Lalkovic är alldeles för ensam därframme utan Proseniks tyngd. Hoppas hans skada innebär att han är tillbaka för de avgörande matcherna.

Dominant var Chelseas mittfält. Josh McEachran som självklart är på ett annat plan än någon annan därute styrde och ställde som han ville, ändå vill jag framhålla Billy Clifford som dagens Spelare. Hans energi och vilja dominerade andra halvlek.

Josh McEachran kvitterade i 46:e minuten så Chelsea öppnade andra halvlek nästan lika bra som Barnsley gjorde. Efter det var det spel mot ett mål, jag tror Jamal Blackman rörde bollen en gång i andra halvlek.

Ändå dröjde det till 86e minuten innan lagets yngste spelare Nathaniel Chalobah kunde nicka in bollen och avgöra matchen. Hur rättvist som helst.

I slutminutrarna fick svenske Amin Affane hoppa in. För kort tid för att ge något större intryck, men det måste ändå vara kul för honom.

I kvartsfinalen spelar Chelsea ännu en hemmamatch (tur i lotten där) mot Watford.

Matchdatum har bestämts till 2 mars, en onsdagskväll.