AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 25 sp 13 v 5 o 7 f 46 - 22 mål 44 poäng

7-14 feb 2011


Inför Cottagers #2

 

MÅNDAG: Om Branislav Ivanovic startar ikväll, vilket jag tror han gör som högerback inte minst då Bosingwa kom hem med en mindre inflammation från landskamperna, blir det hans 100 match för Chelsea. Iva som också skrev på ett nytt fyraårskontrakt i veckan.

Silly season är över men det märks inte i skvallertidningarna, dvs sportpressen. Chelsea har blivit ihopkopplade med dussintalet spelare sedan det tog slut. Och i några fall har klubbarna tagit varje chans att höja priset nu när Roman har handlat igen. Som Lille som på franskt sätt muttrar högt och hotar anmäla Chelsea för att de visat intresse för deras spelare Eden Hazard (om de nu gjort det?). Fjantar är allt jag har att säga. Som vanligt låter vi dessa dumma rykten passera okommenterade i det stora hela. De allra värsta snatterkäftarna hävdar återigen sin gamla vanvettiga ramsa att Roman snart tröttnar och att köpet av Torres och Luiz var det sista tecknet på hans engagemang. Att de inte tröttnar, men det mesta skrivs av Chelseahatare på sajter som låtsas vara journalistiska (ung som spanska sporttidningar).

Kvällens match kan sluta hur som helst, kan Chelsea komma tillbaka och visa hjärta och engagemang efter fiaskot mot scousers? Kommer Fulham att få betala för det fiaskot? Kan Torres hämta sig nu när han fått träna några gånger med sina nya lagkamrater innan han förmodas göra succé? Får Fulham första målet, kan Chelsea då vända? Det ska bli intressant även om ligan helt plötsligt känns ganska avslagen för oss, men det är ju den där Champions Leagueplatsen som måste räddas!

Chelsea har bara hållit målet rent en enda gång på de senaste nio bortamatcherna. Det är onekligen en nyckel till eventuell framgång ikväll mot formstarka Fulham som klättrat ordentligt i tabellen sedan nyår.

Min tippade XI: Cech - Ivanovic, Luiz, JT, Cole - Ramires, Essien, Lampard, Anelka - Torres, Drogba i en julgransformation.

---

SÖNDAG: Fulham är optimistiska inför måndagsmatchen då de ser ett skakat Chelsea som även officiellt fått ändra säsongsmålsättning. Med tre raka hemmavinster hoppas de på en sjätte mot ett Chelsea som nu söker ett nytt spelsystem. Carlo har också redan erkänt att Chelsea kommer att överge det vanliga 4-3-3 till en diamant- eller julgransformad uppställning. Det handlar mycket om att få Torres att fungera snabbt i Chelsea nu inför de stora mål som kvarstår, champions league och FA Cupen (samt ta sig in bland de fyra främsta igen).

En som däremot är glödhet just nu är vårt lån till Bolton. Daniel Sturridge gjorde sitt tredje mål på lika många matcher sedan ankomsten till Bolton. Två starter och ett inhopp är allt han behövde. Vad som speciellt glädjer mig som sett alla hans matcher i Bolton är att han äntligen också spelar för laget, inte bara för Daniel Sturridge, vilket är exakt vad han behövde lära sig. Slappna av och hjälpa laget istälelt för att själv imponera. Ett kardinalfel så många ungdomar i topplag gör då de får så få chanser att glänsa att pressen på att glänsa blir enorm för dem. Jag tror sejouren hos Bolton kommer innebära ett stort steg i Sturridges utveckling.

Everton bjöd rätt svagt motstånd och vi får räkna med ett helt annat Everton på lördag, de tenderar ju också att vara mycket starkare mot bra lag.

---

FulhmResultaten gick inte vår väg igår så det ökar säkert våra chanser att vinna imorgon. Vi är till och med utanför Champions Leagueplatserna nu. Den pinsamma fiaskomatchen i söndags kan verkligen komma att skada oss något oerhört den här säsongen. Och mot dem! Jag är fortfarande inte över det resultatet.

LÖRDAG: Didier Drogba har skjutit flest skott på mål i Premier League, 56 stycken. Tyvärr har antalet mål inte varit lika stort.

I Fulham kan gamle Chelseaspelaren Eidur Gudjohnsen göra debut från start. Dickson Etuhu och Philippe Senderos är fortfarande skadade för Fulham, liksom Bobby Zamora.

Fulham tillhör de lag som gör flest mål med huvudet så Chelsea lär få se upp på fasta situationer trots en nykomponerad backlinje som förmodligen består av Ivanovic, Luiz, JT, Ashley ColeJosé Bosingwa har en liten skadekänning även om han förmodas vara spelklar på måndag.

Lite i skymundan har mittfältslöftet Conor Clifford lånats ut igen, den här gången till Notts County. Det är dock bara en korttidslån under februari-mars.

 

FREDAG: Jeffrey Bruma får sitt efterlängtade lån nu när David Luiz har kommit. Han lånas ut till Svennis Erikssons Leicester vilket är väldigt bra då han där också får spela med redan utlånade Patrik van Aanholt. Något som bör gynna bägges utveckling och Leicester har ju sakta men säkert gått från bottenlag till kandidat till slutspel i the Championship sedan Svennis kom dit. Lånet gäller säsongen ut.

David Luiz kommer också att starta mot Fulham. Det står redan klart.

Alex (knä) beräknas vara tillbaka till returen i Champions League mot FCK, Zhirkov (vad) och Benayoun förstås (hälsena) är fortfarande borta. Annars har Chelsea full trupp.

Chelsea kommer att spela med den 4-4-2-uppställning som floppade mot Liverpool för att spela in Torres i laget. En upppställning som Steve Clarke/Dalglish taktiskt splittrade. Carlo Ancelotti har inte sagt om det bir Anelka i playmakerrollen.

I Fulham vet vi att Gael Kakuta inte kommer att spela pga låneavtalet, men vi möter flera gamla Chelseaspelare som Damien Duff, Eidur Gudjohnsen, Steve Sidwell under manager Mark Hughes som även han spelat i Chelsea.

Även Ancelotti har nu officiellt sänkt målsättningen för säsongen som nu officiellt är att enbart klara en Champions Leagueplats.

 

TORSDAG: Branislav Ivanovic har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till 2016. Frågan är nog i vilken position han kommer att spela framöver, som mittback eller som högerback där han gjorde stor succé förra året? Särskilt nu då David Luiz har anlänt till klubben.
Också José Bosingwa lär ha en kontraktsförlängning då Chelsea ska ha löst ut ett optionsår i hans kontrakt. Detta har dock ännu inte bekräftats.

Imorgon fredag spelar Chelsea Youth U-18 mot Barnsley i FA Youth Cup. Det är åttondelsfinal.

Barnsley har tagit sig dit bl a genom vinst mot Tottenham och Rushden & Diamond. Chelsea slog senast ut Arsenal, eller mer korrekt utklassade Arsenal även om siffrorna var jämna och Chelsea inte avgjorde förrän i slutminuten. Det var dock ingen tvekan om vilket lag som var absolut bäst.

Chelsea är titelförsvarare.

----

En värdelös insats av Chelsea mot scousers. Inte värd många kommentarer. Liverpool ville mer. De vann den taktiska kampen så gott som helt (tack för det Clarke!).

Chelsea vågade inte, de var mest oroade av att förlora och återigen infrias trenden att när toppkonkurrenterna förlorar poäng och Chelsea spelar efter dem så misslyckas Chelsea också.

Vi blev inbjudna i ligakampen men tog den inte och vi förtjänar helt enkelt inte att vinna Premier League i år. Det är något fel hos spelarnas inställning helt enkelt. Viljelösa och fega.



Matchday Moments
Lindy

 

 

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.