AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

1 feb 2011


Min reaktion efter måndagen

Det här är vad jag skrev till en vän/bekant angående måndagens händelser. Det finns så oerhört mycket mer att säga, men jag låter det stanna här. Helt enkelt för jag är helt slut efter gårdagen. ;-)

...

Det finns i mina ögon en förlorare (i toppen)i den helt otroliga dag som var igår. Annars bara vinnare

Det är Arsenal.
De behövde förstärka och gjorde det inte. Istället stod de utanför och tittade på och moralen sjönk hos deras fans

Newcastle är också förlorare, då de inte lyckades hitta en ersättare till den sena affären och dessutom blir syndabock genom Carrolls uttalanden (även om jag inte riktigt förstår varför han lämnade in en transferbegäran om han tvingades bort....)

United såg jag inget direkt behov av förstärkning hos. De tog ju inte ens hem Wellbeck. Så de gjorde bara som väntat och fick behålla sina pengar.

City förstärkte.
Chelsea förstärkte.
Tottenham förstärkte  (Pienaar) och försökte förstärka mer men misslyckades då de inte var del av den cirkus som Chelseas köp av Torres skapade, snacka om att sätta pengar i rullning genom en enda stor affär! Säkert något makro eller mikroekonomiskt universum som påverkades där.
Sunderland förstärkte (Sessegnon, Muntari - väldigt bra förstärkningar)
Liverpool förstärkte och drog igång en vild cirkus, fast 35m för Carroll nog verkar det vara ett enormt överpris även med engelska mått... men vem vet
Blackburn förstärkte väl, men jag måste erkänna att jag just nu inte kan komma ihåg vem som kom, eller har jag fel?
Newcastle omnämnda, men de tog ändå in Ireland verkar det som trots rykten om "failed medical"
Stoke förstärkte
Bolton förstärkte.
Blackpool förstärkte
Villa förstärkte
Everton däremot tappade även om de fick behålla Neville
Fulham förstärkte (Eidur, Kakuta)
Wigan förstärkte väl inte, eller....?
Wolves, samma ?
West Ham förstärkte (Keane)

och jag har säkert glömt massor med transfers som hände igår/januari. Vilken dag det var.

Det måste varit någon slags kollektiv insikt hos klubbarna att det var sista transferfönstret som kunde "go crazy" innan Uefas finansregler slår till med full kraft. Eller så hade Chelseas bud på Torres i torsdags en sådan enorm kraft att det helt enkelt öppnade upp ett slags svart hål på marknaden som sög in alla i det. Det var så utsökt tajmat att jag sitter här fortfarande och försöker förstå hur klubben och Torres agenter (antar jag) planerade det. Plus att de spelade ut Benfica och fick dem att sänka priset avsevärt! (Add--ons räknar jag inte riktigt även om alla andra tycks räkna in dem, men de är ju bara om Luiz blir en bra värvning för Chelsea, annars är ju priset 17-18m pund och Matic, som köptes för en miljon). Även om jag egentligen fullständigt hatar när spelare ingår i transfers, det känns som en slags obehaglig människohandel. Men Matic hade nog aldrig tagit en plats hos Chelsea då han inte helt övertygat ens i Vitesse Arnhem.

Jag brukar hata allt skvaller och spekulationer och playstationattityd under silly season. Verkligen hata det. Igår satt jag spikad framför datorn i 14 timmar. Glömde nästan gå ut med hunden och laga mat. Det var en vidunderlig dag på så många sätt och med så många implikationer, reaktioner och allt.

Och då jag inte är någon bra människa måste jag säga att jag njuter i stora drag av den bitterhet som scousers uppvisade istället för att inse att affären gav dem två nya unga spelare att bygga på, men alla fotbollsfans räknar ju enbart omedelbara framgångar så framtiden är alltid någon annans

Fast att dödshota och bränna sitt lags klubbtröja - finns det något ynkligare beteende i idrottsvärlden? (>>>)



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.