AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

31 jan - 1 feb 2011


Inför Black Cats #2 REVANSCH TACK

Sunderland

Tyvärr har matchen förpassats till Viasats icke-användbara kanaler så det blir ingen tv ikväll. Nu kommer inte heller någon av de nya spelarna att vara tillgängliga även om bägge bör vara med i truppen på söndag.

Revansch är ordet för dagen. Revansch för det förnedrande nederlaget som ledde till att Chelsea tillfälligt spårade ur i ligan. Det var mot Sunderland och 3-0-nederlaget som vände Chelseas säsong definitivt och som var ett av de lägsta lågvattenmärken jag sett Chelsea prestera. Det var inte bara att Sunderland var bättre, Chelsea var fullständigt urusla i den matchen. En av de sämsta matcher jag sett Chelsea prestera, så revansch är vad jag vill se tisdag kväll mot Sunderland.

Det kommer självklart inte att bli lätt. Sunderland har spelat bra i år och har en fin ligaplacering. De tappade Darren Bent i transferfönstret till deras besvikelse och höjda toner, men fick å andra sidan riktigt bra betalt för honom, så...

Istället har de lyckats låna Sulley Muntari, förre Pompeyspelaren, som gjorde bra ifrån sig i Inter under Mourinho men försvann ur a-lagsuppställningen under både Benitez och Leonardo. Han återkommer nu till England som tänkt mittfältsmotorn i Sunderland. Däremot är affären med Stephane Sessegnon inte klar i skrivande stund.

Sunderland har blandat och gett i år, inte minst mot grannarna och värsta konkurrenten Newcastle, men att underskatta dem på bortaplan är bara dumt.

Det blir en svår match, ungefär lika svår som Everton borta men Chelsea ska kunna vinna den. Jag tycker Sunderland är svårbedömda just nu. Deras sjätteplacering i ligan är nog lite smickrande och beror på att mellanskiktet efter de fem toppklubbarna är väldigt ojämna. Ändå ligger de bara fyra poäng efter Chelsea och piskade oss på Stamford. (Visserligen med en match mer spelad).

Deras lån från United Danny Wellbeck har varit en stor succé. Jordan Henderson är en ung spelare både de och många andra tror mycket på, personligen är jag lite mer tveksam till om han verkligen tar steget. De är överhuvudtaget Steve Bruces mycket framgångsrika lånande som jag ser som nyckeln till framgången i år. Förutom Wellbeck har de Nedum Onuhoa (fr City) på lån, John Mensah (fr Lyon), Elmohamadhy från Egypten och nu Muntari. Deras mittfälsjordfräs är Lee Cattermole som dock kan vara onödigt ruff och gärna drar på sig kort. Kieran Richardsson (en annan f d Unitedspelare) är mannen bakom de fasta situationerna. De har två bra målvakter i Craig Gordon och Simon Mignolet.

För mig är det här matchen som avgör om Chelsea verkligen är tillbaka ännu. Vi nådde ett respektabelt resultat mot Everton i cupen, men det är i ligan och i bortamatcher som denna Chelsea måste visa kvaliteten igen. En urladdning som mot Bolton skulle lyfta optimismen inför alla de tuffa möten som väntar i februari mellan dessa onödiga landskamper. Det är också månaden då CL drar igång igen och Chelsea måste börja klicka på alla cylindrar, vilket jag antar var anledningen att Carlo spelade Frank Lampard mot Everton. För att få igång Lamps igen efter senaste skadeuppehållet, för Lamps gjorde tyvärr en rent svag insats. Men bättre den kom mot Everton än mot Sunderland.

---

TREDJE SVENSK: En tredje svensk yngling är klar för Chelsea. Det är Anjur Osmanovic från Lärje-Angered. 16-årig mittfältare med stort självförtroende då han lovat spela i a-laget inom två år! Jo, självförtroende är bra, men ibland bör man kanske hålla det för sig själv. Han lovordas framförallt för sitt spelsinne. Notera gärna att han kommer från samma klubb som Affane, en av de två andra svenskarna.

 



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.