AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

31 jan 2011


Daniel Sturridge utlånad

 

Lite i skuggan av de stora värvningarna så lämnade Daniel Sturridge Stamford Bridge för att få fler speltillfällen och utvecklas hos Owen Coyle och Johan Elmander i Bolton resten av säsongen.

Det ryktades om att Sturridge erbjudits Liverpool som delbetalning för Torres, men det kan knappast varit sant om Chelsea samtidigt förhandlade fram den här lösningen för Sturridge.

Jag tror det är en mycket bra lösning. I år lär han inte slå ut någon i Chelseas superanfall, men nästa år lär säkerligen blir Anelkas sista i klubben..

Sturridge är ett stort löfte, på många sätt ett superlöfte men har som många unga spelare lite anpassningsproblem. I en klubb med Chelseas konkurrens blir det inte så många speltilffällen som sådana spelare behöver.

I Bolton kan Sturridge förhoppningsvis få bra hjälp, då jag anser Coyle vara en mycket bra tränare som får fram det bästa hos sina sina spelare (se bara vad han åstadkommit med Elmander). Kanske kan han få Sturridge att börja spela för laget istället för Danny Sturridge som ofta sker. Jag förstår Sturridge, han vill desperat bevisa sin kvalitet och då tar man dåliga omdömen för laget för att själv få chans att glänsa. Det hör till orutin och vilja att bli något, men det är också irriterande i en lagmaskin som Chelsea. Så det här är en lösning jag applåderar.

Jag tror Sturridge får speltid i Bolton och även om de säkerligen ville ha honom ev som ersättare för Elmander som de nog trodde skulle försvinna i fönstret, så finns det utrymme för Sturridge att glänsa i en klubb som idag spelar den sorts fotboll som bör passa honom.

Lycka till Danny. Kom tillbaka ännu bättre. Du har vårt och du har Coyles fulla stöd.



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.