AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

31 jan 2011


David Luiz är Chelseaspelare

 

Även David Luiz blev före deadline Chelseaspelare även om den transfern fick ett lite udda förlopp dåLuiz fick stanna i Lissabon och därifrån slutföra förhandlingarna. Det var dock mest formaliteter då Luiz redan tidigare hade fått arbetstillstånd och andra saker som behövdes innan Benfica slängde in en sista skruvmejsel i maskineriet. Något som dock verkade få rekyleffekt för dem då ryktet säger att Luiz nu blev billigare än han var tidigare i veckan!

Luiz lär kostat Chelsea ca 18m pund plus s k add-ons, dvs ökningar av köpesumman med upp till 5 m pund beroende på hur många matcher och vilka insatser Luiz gör. Den biten är OK. Jg tycker dock betydligt mindr eom det faktum att Benfica också i affären fick en Chelseaspelare, den på lån till Vitesse löftesrike Nemanja Matic. Matic är dock Chelseaspelare våren ut och slutför lånet hos Vitesse innan han flyttar till Benfica.

David Luiz är 23 år gammal, försvarsspelare. Med en lätt igenkännlig yvig hårbuske. Brasilianare till nationalieten.Han är ca 187 cm lång och beskrivs som en John Terrytyp av försvarare med både goda fötter och gott huvudspel. Omdömena är mycket positiva.

Själv var jag länge mycket skeptisk, inte till spelaren som sådan utan priset men förutom Matic som själv kostade Chelsea en miljon pund tycker jag det är OK då jag anser att add-ons ändå är en bra idé. Då betalar man ändå överpris för någon först när spelaren levt upp till förväntningarna.

En stor fördel med Luiz som normalt är mittback är att han kan spela ytterback på bägge sidorna av planen. Den sortens mångsidighet uppskattas alltid stort av managers och klubbar.

Förmodligen tar Luiz tröjnummer nr 6, alt 4 som är ledigt, inget har dock bekräftats.

Vi välkomnar David Luiz till Chelsea även om han inte kommer att få spela i Champions League för oss då han redan representerat Benfica i den turnerningen. Men det är ju många andra matcher och ökad konkurrens kan aldrig skada i klubben.



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.