AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 23 sp 12 v 5 o 6 f 42 - 19 mål 41 poäng

31 jan 2011


FERNANDO TORRES ÄR CHELSEASPELARE

Chelsea har ännu inte bekräftat men vi kan nog betrakta affären som klar nu. Det är Liverpools officiella hemsida som släppt nyheten.

Därmed är det detaljer att bestämma men vi kan betrakta 26-årige Fernando Torres som Chelseaspelare nu. (Fyller 27 i mars).

Självklart måste Chelsea också bekräfta men det kan nog betraktas som en formalitet nu om inget oförutsett inträffar.

Torres förväntas ta över det legendariska nummer 9, buren av Osgood. Han kommer inte att vara aktuell i morgondagens match mot Sunderland men vi kan nog förvänta honom göra debut på söndag mot sin gamla klubb Liverpool om inte särskilda undantag har gjorts i överenskommelsen.

Min gissning är att det blir ett inhopp på söndag, men han får väldigt gärna returnera de två mål han gjorde på Anfield mot oss i revanschmatchen mot Liverpool.

Övergångssumman är inte offliggjord och lär väl inte bli heller, men uppgifter varierar från 45 miljoner pund till 50 miljoner pund. Brittish transferrekord! Dock ska vi komma ihåg att Torres en av de få spelare i världen som faktiskt också drar in stora pengar till klubben utanför plan.

Självklart vansinniga summor pengar men... Det positiva med just Fernando Torres är att han är en av de spelare som säljer mest tröjor som man brukar säga. Hans merchandisingvärde är klart högre än alla andra spelare. Han är redan idag den spelare som säljer flest tröjor i England. Med tanke på att Chelsea på världsmarknaden är ännu populärare än Liverpool kan vi nog räkna med att en aktningsvärd del av hans övergångssumma och lönekostnader kan hämtas hem i form av merchandising.

65 ligamål på 101 matcher är det som framförallt gör mig glad över transfern. Torres är i den ålder som en fotbollsspelare anses vara som bäst i, även om det inte varit fallet i år men det kan fortfarande ändras. Jag tror också han kommer att passa Chelsea spelstil alldeles utmärkt.

Torres får spela i Champions League för Chelsea, säkert en viktig detalj inför köpet.

Kontraktet är på 5,5 år.

VÄLKOMMEN TILL CHELSEA TORRES!

 



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.