AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 22 sp 11 v 5 o 6 f 38 - 19 mål 38 poäng

20 jan 2011


Sparkade ut Arsenal, 2-1

 

Chelsea U-18, titelhållare i FA Youth Cup, sparkade ut värste konkurrenten Arsenal ur årets upplaga av den absolut viktigaste ungdomsturneringen i England i fjärde omgången..

Chelsea vann hur rättvist som helst ikväll mot Arsenal. Chelsea gjorde samtliga mål. Tyvärr var det första ett självmål efter bara en minut av Billy Clifford på en tidig hörna som han styrde rätt in i mål. Inte så bra.

Men Chelsea var verkligen bra. Josh McEachran som normalt inte spelar med ungdomarna utan med a-laget var planens gigant, särskilt i första halvlek.Han dominerade helt som Chelseas playmaker, något mer beskedlig i andra halvlek då han förärades man-mot-man-markering.

Billy Clifford som också suttit på bänken med a-laget var också mycket övertygande på mittfältet. Just 16-årige Nathaniel Chalobah en jätte i försvaret.

Men matchvinnare alla kategorier var speedkulan Milan Lalkovic, som gjorde bägge Chelseas mål. Den just 18 år gamle slovaken var strålande och orsakade ett osäkert och svagt Arsenalförsvar alla möjliga problem.

I 50e minuten gjorde han närmast ett komiskt mål när bollen hamnade mitt emellan två utspridda Arsenalförsvare just utanför straffområdet. Trots att Lalkovic var den av alla som var längst från bollen hann han upp den först och kunde slå den förbi den lite sent utrusande Martinez.

Arsenal räddades i matchen av Chelseas oförmåga att sätta alla de chanser de skapade samt målvakten Emiliano Martinez som var deras bäste spelare utan tvekan. Arsenal åstadkom inte mycket men hade ändå några chanser mot Jamal Blackman som var utmärkt i Chelseamålet.

Men matchen var helt Chelseas. Det var stundtals utklassning av det fysiska och storvuxna (!) Arsenallaget. Chelsea var bättre i princip på alla positioner, klart mer tekniska och hade mer fart än sina kollegor i laget som vann FA Youth Cup året innan oss.

Allt annat än en vinst hade varit djupt orättvist. Och det var nog tur för spelarna att det inte blev extra tid, för det var många i bägge lagen som närmast gick på knäna de sista minutrarna.

Chelsea var på väg att byta ut målskytten Lalkovic men som tur var gjorde de inte det förrän senare. För i 91a minuten av 4 förlängningsminutrar tog han sig in i straffområdet, fintade bort backen och lyfte bollen iskallt förbi Martinez. Ett klassmål som avgjorde en match som Chelsea borde avgjort långt tidigare.

Härligt. Trots de blygsamma sifforna var matchen närmast utklassning från Chelsea, även om Arsenal tilläts avsluta med stolthet då krampen satte in hos många spelare.

I nästa omgång möter vi antingen Barnsley, Hull eller Rushden hemma på Stamford Bridge.

 

Laget: Blackman - Sampayo, Pappoe (k), Chalobah, Conteh - Saville, Kane, B.Clifford, McEachran - Lalkovic, Devyne.

Chelsea saknade alltså ett flertal spelare påga skador som nog hade gått rakt in i laget normalt, som store centern Prosenik som är långtidsskadad, eller t ex svenske Amin Affane...

 

 

 



Matchday Moments
Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.