AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 21 sp 10 v 5 o 6 f 36 - 19 mål 35 poäng

9-15 jan 2011


Inför Rovers #2

 

SENASTE: lördag

Ancelotti väljer att fega ur inför matchen mot Blackburn och startar med:

Cech - Bosingwa, Ivanovic, JT, Cole - Ramires, Essien, Lampard - Anelka, Drogba, Malouda

Trist tyvärr, men förhoppningsvis får Sturridge och McEachran komma in tidigt även om tidiga byten verkligen inte är Carlos stil.

Blackburn fortsätter att ha få goda nyheter kring sitt lag. Förutom återvändande Santa Cruz är Martin Olsson, Christopher Samba (som dock omgavs av rykten att han ville lämna efter Allardyce-historien) och avstängde Kalinic tillbaka sedan förra matchen.

I Chelsea vill Carlo Ancelotti inte förutsätta något angående laget. Han antydde dock att några av de äldre spelarna kanske får vila den här matchen också till förmån för t ex Josh McEachran som Carlo anser vara redo för en PL-debut från start. Och jag hoppas verkligen Daniel Sturridge som är i sitt livs målform, sju mål på två matcher, får starta. Patrik van Aanholt som var mycket imponerande enligt rapporterna mot Ipswich får däremot vänta då han fick en lättare lårskada i den matchen. Annars anmäler Chelsa bara Zhirkov, som dock börjat träna, Alex och Benayoun som skadade.

Mitt tips:
Cech - Bosingwa, Ivanovic, JT, A Cole - Essien, McEachran, Lampard - Sturridge, Drogba, Anelka

men ta det inte för givet.

---

Blackburn har skaffat sig en utmärkt förstärkning inför helgens match. Roque Santa Cruz som gjorde stor succé med 29 mål under sina två säsonger i klubben återvänder på lån till säsongens slut. Manchester City har ju ett stort överskott och söker ett flertal låneavtal för olika spelare, Wayne Bridge går ju t ex till West Ham.

Det är inte helt klart om Santa Cruz spelar imorgon, men det är nog någon som får hoppa in under matchen. Det lär säkert också göra gott för klubbens självförtroende att deras största succéspelare på senare år återvänder.

----

Ungdomslaget vann idag första omgången av FA Youth Cup, som ju Chelseas ungdomar är titelhållare i. De vann borta mot Sunderland med 2-0 efter mål av jättelöftet Nathaniel Chalobah och George Saville. Båda målen från nära håll.

Dett innebär att de nu möter Arsenal i nästa omgång, en betydligt tuffare uppgift gissar jag. Även om Arsenal trots alla sina unga spelare faktiskt inte varit så jätteframgångsrika i FA Youth Cup de senaste åren.

Laguppställningen: Chelsea (4-3-3): Jamal Blackman; Billy Clifford, Daniel Pappoe (c), Archange Nkumu (Ben Sampayo 53), Aziz Deen-Conteh; Nathaniel Chalobah (Adam Nditi 90+2), Anton Rodgers, George Saville; Todd Kane, Milan Lalkovic, Bobby Devyne.

----

Som ni kanske noterat är inte Ipswich så dåliga som en del sagt (kanske inkl jag). De slog trots allt Arsenal ikväll i första semifinalen i Carling Cup med ungefär samma lag som spelade mot Chelsea i söndags. Grattis, lycka till i returen. Jag kommer att heja på Tractor Boys.

Också kan vi glatt notera att chelseaagent Steve Clarke började sin poo-karriär med att bidra till att poo återigen fick på nöten av Blackpool. Heja Holloway.

---

blackburnZhirkov, Mikel och den från lån återvändande Ryan Bertrand tränar alla efter sina skador. Ingen av dem lär dock vara aktuella för spel på lördag. Senaste nytt om Alex's skada är att han förväntas vara i spel igen andra veckan av februari.

Ännu inga transfernyheter från Chelsea även om tidningarna självklart är fulla av skvaller. Men skönt nog står vi inte allra högst upp på skvallerlistan längre. Närmast transfer verkar dock som vi sagt många gånger redan dock vara en utgående transfer, Fabio Borini till Parma. Enligt italienska medier är affären mer eller mindre klar...

Av de inkommande namnen är det någon som räknat ut att 98 spelare nämnts i samband med Chelsea, men ingen står väl närmare än någon annan. Om det kommer in någon ny spelare för Chelsea är det en försvarare som Carlo själv antytt som står högst upp på listan. Förmodligen varför Betrands lån till Nottingham Forest inte förlängdes. Mest spännande namn tycker jag nog Nevan Subotic är av de som nämns, men att betala 20m+ för Gary Cahill eller David Luiz verkar vara vansinnigt. Även om Cahill lär vara den stora favoriten för Chelseafans enligt klubbens officiella webbsajt.

----

Vi har idag nåtts av den tragiska nyheten att vår högt respekterade f d assisterande manager Steve Clarke har beslutat sig för att ta anställning hos scousers som assistent till Dalglish. Något som känns rätt förfärligt av flera skäl. Ett är självklart att det går nu inte längre att respektera Clarke på samma sätt som vi har gjort tidigare. Ett annat är att det borde varit Chelsea som skulle återanställt Clarke när Wilkins tvingades bort. Clarke är en av de bästa assisterande managers branschen har, vilket självklart är varför Dalglish ville ha honom. Det är med sorg i hjärtat vi nu ser honom hjälpa scousers.

Patrik van Aanholt som tvingades byta mot Ipswich har en bristning i lårmuskeln och kommer att vara borta några veckor.

SE MÅLEN mot Ipswich här: >>>

Daniel Philliskirk, mittfältare, har gått på ett månadslångt lån till Sheffield United.

...

För första gången på mycket länge var det helt omöjligt att följa Chelsea mot Ipswich, inte ens någon internetstream fanns att tillgå någonstans. Men en storseger som man typiskt nog inte fick se någonstans, inte ens lyssna till, måste ändå betyda något för självförtroendet även om det var mot ett svagt Championshiplag (som dock möter Arsenal i semin i Carling Cup!).

Sju-noll förhoppningsvis betyder en hel del för självförtroendet för Chelsea och enligt rapporterna skötte sig ungdomarna mycket bra, Sturridge två mål och McEachran fick mycket bra recensioner av Chelseafans jag varit i kontakt med. van Aanholt tyvärr skadad.

Helgen bjöd dock som vanligt på flera roliga resultat, som alltid när FA Cupen går igång på allvar i tredje rundan. Stevenages utklassning av Newcastle kanske största sensationen. Och den visade också att Howard Webb absolut aldrig borde få döma Man United då hans otillbörligt enögda gynnande av hans favoritklubb faktiskt är en fara för engelsk fotboll, inte minst desss trovärdighet. Jag fruktar inte United i de två möten vi har med dem under våren, men om Webb utses till domare i någon av matcherna, då kan vi lika gärna låta bli att spela.

Chelsea möter Everton borta i nästa cupmatch. En mycket svår lottning. Speldatum har inte fastställts ännu.

---

På lördag är det dock ligan igen. Blackburn Rovers på Stamford Bridge. Rovers är ett lag i en mindre kris efter att Sam Allardyce överraskande fick gå. Anledningen var nog inte fotbollsmässig utan mer en fråga om att Allardyce och Blackburns nya ägare inte var kompatibla. Resultaten har varit svajiga.

Rovers är helt klart ett sämre bortalag än hemmalag men går inte att underskatta, särskilt inte med Chelseas nuvarande form. De kommer ju också med stärkt självförtroende efter att enkelt avfärdat Liverpool i senaste ligamatchen hemma. En match där lovande svensken Martin Olsson också gjorde mål och fick utmärkta betyg. Annars har det mesta på sistone handlat om Blackburns försök att locka till sig Ronaldinho när denne fick sparken från Milan. En medialt uppmärksammad pr-kupp som lyckades ge Blackburn positivt fokus, dock ingen Ronaldinho.

En vinst är det minsta vi ska kräva, vilket känns farligt att säga med tanke på hur ligaresultaten sett ut på sistone men det är likväl sanningen. Chelsea måste få ordning på spel, självförtroende och säsong nu. Det är en gåta och har varit i flera månader nu hur så duktiga fotbollsspelare kan underprestera som de har gjort i ligan.

 



Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.