AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 21 sp 10 v 5 o 6 f 36 - 19 mål 35 poäng

6-9 jan 2011


Inför Ipswich, The Tractor Boys (FA Cupen)

 

SENASTE:lördag

Chelsea har återigen skadebekymmer. Helt borta är Mikel, Benayoun, Zhirkov och Alex. Ashley Cole, Michael Essien och Didier Drogba testas sent inför matchen.

I efterdyningarna av Hodgsons kick (varför tog han jobbet, det var en återvändsgränd hur man än tänkte?) från Liverpool, Beckhams återkomst till Premier League i Tottenham (återigen varför?) minskar det i alla fall medietrycket på Ancelotti. Ipswich är i semifinal i Ligacupen mot Arsenal och lär säkert prioritera det under övergångsmannen McParland. Därmed inte sagt att Chelsea är mycket mer än liten favorit, mest pga hemmaplansfavören. Inte som laget uppträtt på sistone. Det är en gåta hur så kapabla fotbollsspelare kan prestera så lite.

Själv hoppas jag fortfarande på den startelva jag föreslog nedan. Fast om Daniel Sturridge inte får starta efter att gjort fem (5!) mål på Tottenham i en reservlagsmatch under torsdagen borde Ancelotti skämmas. Särskilt om Kalou startar, för då tror jag att jag drar tillbaka mitt stöd för Carlo.

---

Ipswich kommer till Chelsea på söndag utan manager då Roy Keane fick sparken under fredagen! lite underlig tajming kan man väl tycka, men han är nog inte den siste tränaren som får sparken (ens i januari). Enligt Sky kommer Keane att ersättas av Paul Jewell, men först nästa vecka. Ipswich däremot vill inte bekräfta utan assisterande manager Charlie McParland kommer att ta hand om laget på söndag.

Ben Gordon som varit utlånad till Kilmarnock, blir istället utlånad till Scunthorpe. Det ovanliga var att den unge försvararen först kallades tillbaka och sedan lånades ut direkt igen. Antagligen måste Chelsea bedömt att Scunthorpe ger en bättre fotbollsmiljö för Gordon än skotska högstaligan!

--

 

Det underbara med fotboll är att man har alltid en ny match att se fram emot. Även om självförtroendet just nu är djupt sargat. Så jag ser fram emot FA Cupmatchen på söndag, som inte visas i TV med en hel del skräck.

Chelsea gjorde en usel insats mot Wolverhampton och anledningen verkar vara just självförtroende. Normalt sett hade Chelsea gjort både ett och flera mål, men bollarna träffar stolpar eller smiter precis utanför eller så gör vi motståndarnas målvakt till deras bäste spelare i varje match. Insatsen mot Wolverhampton var undermålig på alla sätt och vis, inte minst hur man spelade försvarsspel på hörnan som ledde till målet. Sådana bollar ska inte få gå igenom försvaret, det var en usel hörna ärligt talat, men igenom gick den och studsade på Bosingwas lår in i mål. Det går inte att skylla på Bossman där, bollen skulle aldrig nått så långt fram. Precis som mot Villa skyller jag faktiskt det målet på Ashley Cole betydligt mer. Han borde reagerat och rensat bort bollen. Det är tyvärr så, trots insläppta mål de senaste nio matcherna är Petr Cech den ende Chelseaspelaren i normalt form. Men det hjälper ju inte när Chelsea är helt oförmögna att vända underlägen.

Jag ska inte spekulera i ligatitlar, med det flyt som United har med matcher och domare är det meningslöst, och jag tror Chelsea förlorat alltför många poäng redan. Kampen måste nu bli cuperna och en plats bland de fyra som kvalificerar sig för Champions League.

---

IpswichChelsea hade tur i cuplottningen och fick framförallt en hemmamatch, och därefter ett lag från The Championship. Ipswich har inte rosat marknaden och liksom när det gäller Carlo Ancelotti finns det flera som skriker efter att deras manager ska sparkas. Unitedlegenden Roy Keane var nog trots allt en bättre spelare än manager.

Men Ipswich har en av Englands allra mest uppmärksammande och omtalade ungdomar. 17-årige Connor Wickham som omgärdas av transferrykten hela tiden. Hans pris lär ligga runt 10m pund vilket kanske är för mycket för den klubb som det mest talas om, Arsenal. Wickham har dominerat i alla engelska ungdomslandslag och även gjort debut i U-21, med två mål som facit!

Ipswich ligger på 19e plats i The Championship, just utanför nedflyttningszonen. Det är dock cupmatch och sällan eller åtminstone inte på 15-20 år har nog ett lag från en lägre division kommit till Stamford Bridge med större självförtroende. De vet ju att de möter ett lag med enorma interna problem, som inte kan skyllas på skador. Detta kommer inte Roy Keane att missa att hamra in i sina spelare.

Den stora frågan, eller två är Chelseas inställning till matchen.
Kommer Carlo att satsa allt på att rädda en plats bland de fyra i ligan och Champions League, eller betyder FA Cupen en chans till en säsongsräddande buckla?
Kommer Carlo att spela startspelare i hopp om att få igång dem och deras sargade självförtroenden eller kommer han att spela ungdomar i hopp om att deras entusiasm ska få igång startspelarna?

Carlo Ancelotti har oerhört mycket att bevisa för mig just nu. Han har gjort en mängd konstiga laguttagningar på sistone som jag inte alls håller med om och redan när jag såg startuppställningen i går blev jag mycket tveksam. Jag kan inte för mitt liv förstå hur han t ex tänker när han envisas med att starta Salomon Kalou som varit minst sagt skrämmande ineffektiv när han får starta jämfört med hans inhopp! Värste sumpare igen mot Wolves. Anelka är så ur form att jag anser han måste vilas (och hans attityd verkar inte mycket bättre), kanske även Drogba även om han är den ende som fortfarande skapar farligheter. Drogba är nog fysiskt frisk, men malaria är inte som de flesta andra sjukdomar att man är frisk bara för att man är frisk s a s. Kanske borde även Ashley Cole vilas, han är inte i närheten av fjolårets form vilket kanske kan sägas om alla Chelseaspelare utom Petr Cech, men ändå. Lampard kämpar att finna matchform och gör ett par enstaka suveräna passningar i varje match, men kommer ändå inte rätt. Essien var något litet, men bara litet, bättre mot Wolves men slog ändå bort enkla passningar med en skrämmande frekvens. 68% var Chelseas bollinnehav mot Wolves, ändå kändes det inte som om oflytet skulle släppa och vi få ett mål.

Som jag ser det måste Ancelotti få igång laget till varje pris nu och hade jag varit han, då hade jag skakat om burken rätt ordentligt. Det här är laget jag skulle spelat i hopp om att en blandning fungerar bäst. Det ändrar dock inte faktum, att jag fortfarande anser att vi har kanske ligans bästa startuppställning, (något tunnare trupp självklart, men just saknas faktiskt bara Alex från min valda startelva!) men den fungerar inte alls längre. Vad felet är, jag vet ärligt talat inte även om det nog sitter till 98% i huvudet på spelarna!!! Laget är som en Ferrari som tankats diesel inför ett bensinlopp.

Cech (för vi måste vinna och det gör vi inte med Turnbull, tror jag)
Bosingwa, Ivanovic, JT, van Aanholt - McEachran, Essien, Lampard - Sturridge, Drogba, Malouda



Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.