AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 20 sp 10 v 5 o 5 f 36 - 18 mål 35 poäng

3-5 jan 2011


Inför Wolves #2

 

SENASTE: tisdag

Sturridge var överraskande på bänken och fick hoppa in några minuter efter först varit skadenoterad. Får vi se någon annan överraskning på det området imorgon?

Mikel och Zhirkov är de som står närmast på listan för att återigen kunna spela efter skador, men jag tror ingen av dem kommer att delta. Iva kommer tillbaka från sin avstängning. Det var ju dubbel otur att han fick sin varning när han fick, då reglerna ändrades bara dagar efteråt. Nu krävs 10 gula kort innan automatisk avstängning och då får två matcher!

Det fanns flera positiva saker i matchen även om den som så ofta på sistone slutade mer i besvikelse än glädje. Det är många förlorade poäng på slarv och nonchalans i slutminuterna i år, något som vi sällan såg förut i Chelsea. Koncentrationsproblem eller självförtroende?

Fast nu måste Chelsea börja bjuda på två bra halvlekar i matcherna. Inte ens i storsegrarna i början av säsongen var Chelsea riktigt bra i bägge halvlekarna. Chelsea startar ofta väldigt svagt idag, ofta bättre i andra halvlek men inte alltid. Mot Arsenal var man som sämst i andra halvlek tyvärr, försvarsmässigt. Det enda klara är att Chelsea har inte råd med fler matcher med max en bra halvlek. Inte ens mot ett lag som ligger sist i tabellen för närvarande.

Annars är det mycket skvaller, jag har inte hållit räkning men det känns som om minst 30-40 spelare redan har knutits till Chelsea i januarifönstret inkl de gamla vanliga som Aguero, Neymar, Pato, David Luiz, Gary Cahill (dock har Phil Jones försvunnit pga sin långtidsskada) m fl. Ancelotti har inte heller förnekat behov av förstärkningar, särskilt defensivt beroende på Alexs skada. Alex som återkom till Chelsea idag tisdag ska nu bedömas av Chelseas läkare och vi får hoppas få veta mer senare i veckan. Ursprungligen beräknades han vara tillbaka från sin operation i slutet av januari. Vi får se, jag skulle dock inte bli förvånad om det inte blir någon ny spelare. Priserna är fortfarande löjiga på marknaden. 20m pund för Cahill! Please.

Medan vårt skadeläge blir bättre är det inte så för Wolverhampton. De saknar nyckelspelare som Joey Craddock, Kevin Doyle. Hårdföre Karl Henry är också borta (liksom Mancienne, men han hade inte fått spela ändå då han ju är Chelseaspelare som dessutom varit tillbaka på Cobham för bedömning av hans skada) och en del andra mer perifera spelare. Det gör inte deras uppgift lättare onsdag kväll.

---

Ojoj, jag måster erkänna jag hade nog gett upp när Chelsea visade enorm moral och vände matchen. Bara för att sedan tappa den genom en jättetavla i försvaret. Vi har inget flyt. Man kan bara gråta blod.

Det går inte längre att kommentera. Chelsea hade de bästa chanserna och Friedel räddade Villa. Utan tvekan, nen ändå... Det här är helt enkelt inte vår säsong. Men vad sysslade försvaret med när de lät Villa kvittera? Ashley Cole försökte inte ens markera och JT får inte heller godkänt där, var det en offsidefälla som gick åt skogen eller bara slöhet och dålig koncentration?

Förvivlan är årets låt när det gäller Chelsea. Förtvivlan över den bristande inställningen i så många matcher och förtvivlan över att Chelsea inte kan fixa det hela. När vi har en gnutta tur kvitteras turen omedelbart. Fy fasen! Säsongen är inte körd, men med tanke på det extrema flyt United har kan jag inte just nu se hur vi ska klara av att behålla titeln. För där vi tappar poäng genom oflyt vinner United matcher de inte förtjänar att vinna, som igår mot WBA.

WolvesNu är det bottenlaget Wolverhampton borta på onsdag. Jag vågar inte ens gissa. Det enda jag vet är att Wolverhampton lär kämpa hemma på Molineux och att Michael Mancienne spelar inte. Att säga att Chelsea måste vinna och helst övertygande, känns väldigt onödigt. Chelsea har inte råd med några fler misstag den här ligasäsongen. Ett enormt och förmodligen omöjligt krav, men det finns fog att ställa krav på Chelsea, särskilt efter deras håglösa uppträdande i så många matcher senaste månaderna.

Spelare i Chelsea som omgående och ganska desperat behöver hitta formen igen är Michael Essien, Nicolas Anelka, Ashley Cole och Didier Drogba. Hoppas Drogbas mål mot Villa startar honom igen, för ett tag där kände vi igen Drogba. Lampard visade framförallt i andra halvlek att han är på väg mot form igen och stod för några mycket fina passningar och nästan två mål. Men Essien, Anelka och Cole står inte att känna igen. Det är Petr Cech och John Terry som bär Chelsea just nu, med lite hjälp av en del andra.

Ferreira hade en mardrömsmatch och nästan inget gick rätt för honom mot Villa, något som förmodligen kostar honom startplatsen mot Wolves. Särskilt som Bosingwas inhopp var klart inspirerande för Chelseas anfallsspel. Ivanovic bör återgå i mittförsvaret trots att Bruma hade en i stort sett felfri match, även om han blev brutalt bortknuffad av Heskey vid målet.I Italien hade det varit frispark. En mer än klart godkänd PL-debut från start för den unge holländaren som skulle behöva lånas ut, men samtidigt behövs i truppen... Nu får vi väl säga att det var bristande ruting som tillät Heskey fysiskt få bort honom.



Lindy

CSFC

Nu

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.