AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 19 sp 10 v 4 o 5 f 33 - 15 mål 34 poäng

30 dec - 2 jan 2010-11


Inför Villa #2

SENAST: nyårsafton

De har bekräftats att Jeffery Bruma ersätter Iva i mittförsvaret mot Aston Villa. Helt rätt val som jag ser det. Han behöver matcher och han är duktig nog att leva upp till våra förhoppningar om Carlo bara ger honom ansvar och förtroende. Jag gissar att Carlo därför också väljer Ferreira på högerbacken för att öka det defensiva ansvaret.

Vi har fått lite skadeinformation. Zhirkov kommer att fortsätta vara borta drygt 2-3 veckor till med sin vadskada. Mikel har en knäskada som håller honom borta ännu en vecka. Liksom Sturridges knäskada. (Så fick vi äntligen veta vad hans frånvaro berott på.) Alex kommer ev tillbaka i februari, liksom Borini (axelskada) om han inte säljs till Parma innan dess som ryktena säger. Benayoun har ingen retur inplanerad före april. Ivanovic är förstås avstängd den här matchen efter sitt gula mot Bolton.

Aston Villa har haft mycket skadeproblem men just nu är det bara Carew och Luke Young som är borta. Tveksamhet finns kring Delph.

Chelsea har utmärkt statistik mot Villa hemma. Har inte förlorat till dem sedan 2001-02.

Villa är laget Frank Lampard helst målar på. Han har gjort fler, nio stycken mot dem än något annat lag.

----

Efter en av de sämsta, mest krampaktiga och usla halvlekar jag sett, någonsin känns det som, (jämförbar med Sveriges insats i Belgien-EM) fick Chelsea äntligen lite grepp om saker och ting i andra halvlek mot Bolton. Ändå var Chelsea det lag som måste sägas varit det mest initiativrika i första, (om ordet initiativ kan användas, kanske bollinnehav säger mer....), men det hade kunnat vara ännu värre för oss hade Bolton vågat lite mer då. I andra visade Chelsea efter en svag 5-10 minuter start, mer vilja, lite mer direktspel och Drogba träffade stolpen med en av de där bollarna som nästan lika gärna går stolpe in som stolpe ut. Självklart gick den ut den här gången, för som sagt flyt är inget som vi haft senaste månaderna. Detta efter en fantastisk passning av Frank Lampard. Något som verkade tända Chelsea som nu tog ett riktigt initiativ, inte bara bollinnehav, i matchen. Något som lönade sig när Drogba kom fri efter framspelning av Essien som kämpade sig fram och till slut satte bollen perfekt till Drogba som passade till en ännu mer fri Malouda och det förlösande målet kom. Sedan blev det fotboll av matchen. Inte minst Bolton vågade plötsligt spela ut. Chelsea blev passiva en stund, men avslutade fint, men tre poäng var det enda viktiga, eller åtminstone det absolut viktigaste. Och oförtjänt var det inte, ett stolpskott och en räddning på mållinjen ska noteras för Chelsea förutom målet, samt en del fina anfall sista kvarten. (Lite tur hade vi dock kanske när en boll i straffområdet kan ha tagit på Terrys överarm, men någon uppenbar hands var det absolut inte - men ingen vet ju med hands och domare. JT höll dock handen intill kroppen när bollen möjligen träffade).

Det skadade inte att både United och Arsenal tappade två poäng i omgången. Tack för det Brums och Latics. Personligen njöt jag också av Liverpools förlust till Wolves. Halva säsongen återstår och kanske är det för tidigt att säga att den är avgjord.

---

aston villaNu möter vi ett annat lag i dålig form, Aston Villa. Ett lag vi brukar ha lika lätt för på Stamford Bridge som vi har svårt för dem på Villa Park. Ett otillfredsställande oavgjort resultat där får hemskt gärna bli en repris av vårens utspelning av Villa på Stamford. (7-1)

Sämre fotboll än den krampaktiga första halvleken mot Bolton kan vi väl knappt prestera även om matchen mot Sunderland ändå kanske är årets rysare om vi med det egentligen menar värdelös fotboll från Chelsea (Sunderland var duktiga, det erkännande måste vi ge dem). Men tur måste man förtjäna och tur har vi ännu inte med oss. Men halva säsongen återstår och de röda fansen ska nog inte räkna in någon ligaseger ännu.

Ivanovic fick dock sitt femte gula kort och missar matchen mot Villa. Vilket återgien ställer frågan om Carlo tänker spela Ferreira som mittback, något han gjorde med ett katatrofalt resultat mot ovan nämnda Sunderland. Själv röstar jag absolut för att spela Bruma, men Carlo är inte särskilt villig att spela sina ungdomar, han pratar mest om dem. Kanske blir Zhirkov spelklar vilket ger fler alternativ även om det inte direkt är på mittbackspositionen där Chelsea är lite tunna med tanke på Carlos ovilja att spela de unga kanonerna, även om Kakuta fick speltid mot Arsenal, något han återigen i mina ögon gjorde väldigt lite av. Än är inte Kakuta en spelare för förstaelvan. Sturridge saknades igen mot Bolton även på bänken, och jag har inte sett en förklaring vilket väcker frågan om han försöker skaffa sig en transfer. Visserligen är jag inte mycket för att tvinga spelare kvar i en klubb om de vill lämna, men Sturridge är (tyvärr) en ung spelare som behöver lära sig lite ödmjukhet, även om jag anser att han är mer en startspelare än Kalou (denne är dock en mycket bra inhoppare).

 



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.