AKTUELL LIGAPLACERING
5 Chelsea FC 18 sp 9 v 4 o 5 f 32 - 15 mål 31 poäng

28-29 december 2010


Inför Trotters

SENASTE:

Även om Chelsea inte förlorat mot Bolton på 14 gånger sticker inte jag ut min haka och lovar vinst. Hur nödvändig den är. Inte i en säsong som denna, där inte bara Chelsea underpresterar och andra överpresterar, och i princip alla tycks överraska på något sätt. Det vågar jag inte. INrte med det oflyt och den brist på självförtroende som spridit sig. Jag trodde på vändning mot United, den matchen ställdes in. Sedan var jag övertygad om vändning mot Arsenal till samma dag då den mycket obehagliga (inte minst för att den ofta fått rätt) känslan av att allt skulle gå åt helvete inställde sig tidigt i måndags.

Det pratas bland svenska kommentatorer om att Carlo får går och hans märkvärdigt inaktiva agerande på bänken i måndags, men fotbollsmässigt agerande han faktiskt mer distinkt än han brukar med klara och tydliga byten betydligt tidigare än han brukar. Att bollarna studsade som de gjorde, tja...vad säger man. Men inte var det Chelsea som hade flytet med sig i den matchen inte och ett flertal spelare, de viktigaste, var inte i närheten av vad de måste prestera.

En vinst ikväll och jag blir överlycklig, men just nu är allt bonus tills saker och ting börjar fungera igen. Vi kan bara hoppas på en sak, att de övriga topplagen, konkurrenterna, också fortsätter gå på minor.

Stora frågetecken för Nicolas Anelka efter knäskadan senast, ja jag vet att Arsenalsupportern Glenn Strömberg i Viasat försökte få det till att det var en schism men jag är inte ett dugg övertygad om det. Däremot undrar jag lite över Sturridges frånvaro då denne enligt rykten vill lämna Chelsea för Liverpool då han anser, som alla unga, att han inte får nog med chanser. Något jag faktiskt är beredd att hålla med om. Jag kan inte förstå Kalou som startspelare just nu, det vore klart bättre att pröva Sturridge några gånger nu.

Zhirkov är fortfarande skadad liksom de långtidsskadade Alex och Benayoun.

Bolton har fått tillbaka Lee Chung-yong, men Greitar Steinsson är tveksam. Tamir Cohen saknas också då hans far f d Liverpoolspelaren Avi avled igår efter en motorcykelolycka (ni kanske kommer ihåg Elmanders målhyllning till denne vid förra matchen).

Gissningsvis startar Chelsea med samma lag som mot Arsenal, då Carlo fortsätter gynna Ferreira och Kalou framför bättre alternativ i mina ögon.

Playstationgenerationen skriker högt om nya spelare som det alltid är lösningen. Jag håller inte nödvändigtvis med om det. Viktigast är att Carlo har omklädningsrummet med sig som det heter, eller har klubben orsakat en klyfta där med sitt agerande senaste halvåret? Tidningarna vill också att Chelsea ska handla och mest vill de just nu att vi ska köpa Kaka för 43m pund.

Vansinne! Kaka är en duktig spelare som inte glänst på två-tre år nu. Han kommer just tillbaka från en svår knäskada. Att betala den summan är rent vansinne, särskilt som vi kan köpa ett par tre-fyra spelare vi behöver minst lika mycket för pengarna. Dock, jag tror faktiskt fortfarande inte att Chelsea kommer att panikhandla i januari. Carlo har öppnat för köp av en försvarare beroende på hur rehabiliteringen av Alex's skada går, men inget mer.

---

Det är bara att glömma den här säsongen och ställa in sig på att klara en CL-plats till nästa år. Två mer kostsamma misstag har vi väl knappast gjort på år och dagar i en och samma match, ovanpå straffmissen i förra matchen... Flyt har vi då sannerligen inte. Och jag undrar mer och mer om inte sparkningen av Ray Wilkins på något sätt knäckte viljan hos både laget och Carlo. vem vet?!

---

boltonÅrets överraskningslag bland flera, som Blackpool, Newcastle, WBA och negativt Liverpool, Everton, West Ham är utan tvekan Bolton som kommer till Stamford Bridge med en sjätteplats och inom poängräckhåll till lagen över.

Det största utropstecknet i Bolton har kanske varit Johan Elmander som är i sitt livs form. Han tävlar i toppen av skytteligatoppen och har varit nästan sensationellt bra jämfört med tidigare i sin karriär i Bolton. Han är också en ryktenas man då hans kontrakt går ut till sommaren och Bolton vågade inte förlänga förra säsongen baserat på hans första år i klubben. Hans partnerskap med Davies är en av orsakerna till Boltons succé, men ändå ska största äran gå till managern Owen Coyle som ändrat Boltons trista spelsätt och fått hela laget att blomma ut.

Chelsea spelade inte dåligt, men lite fegt i första mot Arsenal. Men två idiotiska misstag kostade oss matchen totalt. Krisen fortsätter och det går inte att peka på någon enskild anledning till varför det inte kan bli ännu värre. Frank Lampards återkomst betydde absolut ingenting tyvärr, ännu. Vi ställde nog för stora krav och framförallt förhoppningar på honom.

Det är bra att ducka för alla skadeglada nu. Det sura är att vi startade krisen mot Liverpool och istället för att vända den förlängde mot ett annat lag som man inte vill gynna.

 



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.