AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 17 sp 9 v 4 o 4 f 31 - 12 mål 31 poäng

22 december 2010


Gael Kakuta förlänger

Gael Kakuta har sent om länge signerat ett nytt kontrakt med Chelsea. Det nya kontraktet gäller 4,5 år.

Det här har varit på g länge, faktum så länge att det har väckt stor irritation hos supportrarna att kontraktet aldrig blev klart. En irritation som delvis vänts mot Kakuta då Chelseas supportrar nog alla tycker han var skyldig klubben något, efter de händelser som klubben fick gå igenom med Fifa efter hans övergång från Lens och att klubben stått bakom Kakuta under en svår och långvarig skada häromåret.

Men nu är det äntligen ur världen. Skönt då Kakuta räknas som ett av våra allra största löften.

Gael Kakuta räknas till fotbollsvärldens mest lovande spelare.Han utsågs bland annat till turneringens bäste spelarei senaste U-19 mästerskapet. Något han tyvärr inte riktigt fått fram under sina framträdanden i a-laget - ännu. Förhoppningsvis ger det nya kontraktet trygghet både till Gael själv och till Carlo att fortsätta satsa på hans utveckling. För att talangen finns det vet vi från hans matcher för U-lag, reserver och Frankrikes ungdomslandslag. En del hävdar han inte fått chansen där han är som bäst, men tyvärr är det ju så att en spelare måste prestera på den position som managern behöver honom bäst i varje match.

***

Ryktet säger att även Fabio Borini kommer att förlänga sitt utgående kontrakt, trots att tidningarna placerat honom framförallt i Parma redan i januari. Borini som just opererats för en skulderskada har inte fått några chanser i a-laget i år trots fina framträdanden i reserverna. Vi får avvakta och se vad som händer med Borini.

Klubben lär också förhandla med Branislav Ivanovic om förlängning. Hans avtal går ut om 1,5 år och det är ungefär då förlängningar börjar diskuteras. Det är ett flertal italienska klubbar som uttryckt önskemål om Iva, inte minst Juventus.

Chelsea har också skrivit kontrakt med snart 16-årige Nathan Aké från Feyenoord. Till Feyenoords irritation. För Feyenoord handlar det inte om vad spelaren själv vill, som så sällan, utan att de inte får mer än några hundra tusen pund i övergångssumma då spelaren själv inte ville stanna. Självklart skyller Feyenoord och Beenhaker på Chelsea och vill att Fifa ska stoppa det här. Vilket lätt kunde ske om Fifa och Uefa tar bort alla regler om att spelare måste tillhöra klubbar en viss tid för att räknas som egna produkter. Då kunde spelarna få fortsätta utvecklas i mindre klubbar istället för att storklubbarna måste köpa tidigt pga reglerna....

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.