AKTUELL LIGAPLACERING
4 Chelsea FC 17 sp 9 v 4 o 4 f 31 - 12 mål 31 poäng

13-19 nov 2010


Inför Man U

 

SENASTE lördag:

INSTÄLLT, matchen mot United är inställd på grund av snöoväder i England.

---

Man UDet är en lugn vecka inför stormatchen mot Manchester United. Chelseafans och spelare hoppas alla att krisen nu är över efter den fina andra halvleken mot Tottenham. Visserligen missade vi de tre poäng vi förtjänade, men i det stora hela återkom något viktigare; tron på Chelsea.

Idag torsdag matchar Chelsea flera spelare i en träningsmatch, mest för att Frank Lampard ska kunna höja matchtempo och komma tillbaka in i laget efter sin långa frånvaro. Särskilt samabetet med Drogba hoppas vi fungerar direkt, och det fanns onekligen tendenser redan under de 12 minutrarna på WHL att det kommer att sitta där snart igen. Låter som ett smart drag även om skador självklart oroar, men de är nog tillsagda att ta det riktigt lugnt i närkamperna (även om skador inte bara kommer i närkamper som vi vet).

Det finns anledning att också påminna om att United har inte vunnit på Stamford Bridge på åtta år. Men oavgjort är inte på något sätt ett önskeresultat på söndag. En vinst är nödvändig för att inte släppa iväg Manchester United för långt. Med det flyt de har denna säsongen också (11-12 självmål förra året var inte utan flyt) bör de nog inte får för stor ledning om Chelsea ska ha en chans att vända säsongen. Det har onekligen varit tvära kast hittills från suveränt tll uselt, väldigt lite däremellan medan United faktiskt inte har imponerat en enda gång men ändå leder de serien obesegrade.

Mittfältet kommer som vanligt att bli nyckeln då alla förväntar sig att Ferguson väljer sin välkända 4-5-1 uppställning mot topplagen. Det innebär ännu en bänkning för Berbatov som mycket sällan gör glimrande matcher mot bra lag och Rooney som kommer allt närmare sin form som ensam forward och ett packat mittfält. Något Carlo Ancelotti måste finna ett motmedel mot.

----

Inte nog med att han missade straffen, nu har FA tagit bort Drogbas mål mot Blackpool och dömt det som självmål istället. Trist för Drogba, men förhoppningsvis väcker det och straffmissen revanschkänslor. Han brukar ju tyvärr inte göra så många mål mot United, så det kan vara dags nu.

Såg toppmatchen Man U mot Arsenal igår kväll och två saker kan direkt konstateras. Man Us flyt fortsätter och Howard Webb är ingen neutral domare. Det var pinsamt att se hur han gynnar Man U. Tyvärr blev resultatet det sämsta möjliga för vår del. Oavgjort hade varit bra, vinst för Arsenal näst bäst då jag räknar med att de imploderar på vårkanten (ungefär som vi gjorde i november).

Jag kan också säga att inget jag såg skrämde mig direkt inför våra nästa två matcher. Visst är Vidic tillbaka i gammal god form och Rooney börjar närma sig sin, även om straffmissen var hårresande. Dock inte lika avgörande som Drogbas miss mot Tottenham. Utöver det skrämde inget av lagen mig. Arsenal börjar få ordning på sina målvakter och det är ju synd, men ärligt talat tycker jag nog de oftast spelar bättre utan Fabregas just nu. Men igår vek de nog allt ned sig lite grann, Man Utd dominerade inte stort men hade ett fast grepp om matchen.

Ännu inget nytt om Chelsea inför söndagens möte. Lampard m fl planerar att spela en testmatch på torsdag för att få upp matchtempo hos Lampard (vi kan bara be om att inga nya skador dyker upp för mentalt och moraliskt behöver vi honom nu). Han har förklarat att han tränar straffar. Inga nyheter om Zhirkovs skada. Alex och Benayoun långtidsborta, inga datum nämns ännu när de förväntas återvända.

----

Chelsea var värda segern mot Tottenham, men Drogba valde att för en gångs skull placera straffen istället för att klappa till. Straffen var rätt usel och två poäng och ligaledning igen försvann. Ändå är det svårt att känna samma besvikelse som normalt då matchen onekligen var ett stort steg framåt för Chelsea. Chelsea gjorde en mycket bra andra halvlek, efter en första där mittfältet återigen fungerade dåligt. Men bytet av den ur form varande Mikel och att Essien tog över den defensiva mittfältsrollen var nyckeln. Plus självklart den påverkan som Drogba hade på anfallsspelet. John Terry visade vägen med en viljeinsats, och mycket bra spel utom vid Tottenhams mål, men frågan var om det ändå inte var Mikel som missade mest där. Offside hävdar många, men jag vet inte från de bilder Viasat bjöd på. Förutom Terry var väl ingen spelare på toppen av sin förmåga direkt, men det var ändå ett trendbrott. (Anelka och Mikel var rent svaga trots att de vilat i veckan).

Vi har fortfarande absolut inget flyt, men inställningen, attityden var den rätta för första gången på länge. Dags att känna lite optimism igen kanske?

Chelsea stod nämligen att känna igen som lag efter den djupaste krisen på tio år. Nu kan vi våga hoppas igen och Manchester United ser absolut inte fram emot att komma till Stamford Bridge lika mycket nu som igår.

 



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.