AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 16 sp 9 v 3 o 4 f 30 - 11 mål 30 poäng

8 nov 2010


Champions League - gruppspelet

 

Chelsea vann som tippat sin grupp. Vilket stod klart redan innan sista matchen.

I det stora hela gick också mitt tips in i varje grupp. Vilket ärligt inte är så svårt då gruppspelet i Champions League är rätt mycket en transportsträcka. Självklart blev det några överraskningar. Den största och positivaste i mina ögon är utan tvekan att FCK, Köpenhamn gick vidare efter ett mycket starkt gruppspel. Jättekul. Mest negativt överraskade mig nog portugisiska Benfica och Braga, vilket ännu en gång visar hur viktig erfarenhet är i den här turnerningen. Werder Bremen var också en jätteflopp för mig i mitt tips. Jag hade verkligen trott de skulle vara bättre, men oj så ojämna och rent av dåliga de har varit även om de avslutade bra mot Inter. Överraskande var också hur svårt Arsenal hade sig att ta sig vidare i den på pappret absolut lättaste gruppen.

Nästa omgång är första utslagsrundan, åttondelsfinalerna, i Champions League och den är rätt förutbestämd. Förra året önskade jag mig minst av allt Inter och Bayern München. Vilka båda blev finallag som grupptvåor. Av årets grupptvåoar fruktar jag några lag mer än andra, men mer om det nedan. Gruppettor får ju bara lottas mot grupptvåoar, dock inga från samma land som gruppvinnande klubb, vilket innebär att Chelsea inte kan lottas mot de engelska lagen och Marseille samt alla andra gruppvinnare.

Viktigt med att bli gruppetta är att det laget har andra matchen hemma.

.......

Vidare är:

Grupp A: Tottenham och Inter (jag tippade Inter och Werder Bremen=4a).

Grupp B: Schalke 04 och Lyon (jag tippade Lyon och Benfica=3a)

Grupp C: Man U och Valencia (vilket jag tippade).

Grupp D: Barcelona och FCK (jag tippade Barca och Rubin Kazan=3a).

Grupp E: Bayern München och Roma (jag tippade Bayern och Roma)

Grupp F: Chelsea och Marseille (som tippat).

Grupp G: Real Madrid och Milan (som tippat)

Grupp H: Shaktar Donetsk och Arsenal (jag tippade Arsenal och Braga).

Det innebär att Chelseas motståndare i nästa lottning blir något av nedanstående lag. Jag har tagit dem i den ordning jag hoppas Chelsea får dem som motståndare: (Det är långt till februari när matcherna spelas och form och sådant kan förändras mycket, men lottningen är snart och därför måste vi bedöma dem från dagsform). Jag tycker det är en ovanligt homogen grupp som gått vidare, även om jag inte fruktar något lag lika mycket som jag fruktade förra årets Inter och Bayern. Alla är dock kapabla att bjuda bra motstånd. Det kan också bli spelarförändringar i trupperna i januarifönstret.

FCK
Jättekul att de gick vidare och fantastiskt starkt gjort, inte minst genom att de spelat sitt eget spel genom gruppspelet. De är dock ändå det på pappret absolut enklaste laget av de som är kvar och de kommer inte att vara i toppform i februari pga danska ligans upplägg med mycket långt vinteruppehåll.

Roma
Jag är inte imponerad av Romas insatser hittills i år, varken i CL eller i Serie A. Ranieri sitter nog rätt löst egentligen och frågan är om han är kvar när matcherna ska spelas.

Lyon
De är egentligen kanske sämre än Roma just nu. Men de är väldigt erfarna och absolut kapabla att skrälla i ett slutspel. Se bara vad de gjorde förra året.

Inter
Mästarna har inte tappat spelare men är ändå inte i närheten av förra årets lag. Visst vi kan tala om skador, men störst negativ effekt anser jag tränaren Benitez ha. Om han nu är kvar när matchen väl spelas. Bästa spelartruppen av de lag vi kan möta men som sagt, mycket skador.

Valencia
Har föryngrats och förändrats efter viktiga spelarförsäljningar (Villa, Silva etc) men är ändå ett svårslaget lag. Tränaren Unal Emery har gjort ett väldigt bra jobb med ersättarna. Mestalla är också ökänt som en svår bortaarena.

Milan
Trots Zlatan Ibrahimovics otvivelaktiva betydelse för dem, är de ett ihåligt lag med dåligt försvar och jag fruktar dem inte jättemycket i en åttondel även om jag satt dem som det lag jag minst vill möta. De har dock en rätt bra spelartrupp offensivt.

Frågan är mer för mig idag, i vilken form Chelsea kommer att vara i februari?

Lottningen sker på fredag 17 december.

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.