AKTUELL LIGAPLACERING
3 Chelsea FC 16 sp 9 v 3 o 4 f 30 - 11 mål 30 poäng

5 nov 2010


Inför Olympique #2

 

SENASTE: tisdag

MarseileDen stora frågan är om Carlo kommer att satsa på att få igång sina startspelare eller spela ungdomarna? Det finns anledning till att försöka få igång startspelarna efter den senaste tidens hemska resultat, plus att det kanske lockar lite att bli första engelska lag som vinner alla sex gruppmatcherna.

En indikation kan vara att Anelka och Ashley Cole vilas. De har inte följt med till Frankrike. Lampard är inte spelklar även om ryktena säger att han spelar mot Tottenham, med tanke på tidigare incidenter är det säkrast att avvakta. Zhirkov är inte heller spelklar liksom självklart långtidsskadade Alex och Benayoun.

Den ende som helt klart spelar imorgon är Didier Drogba som ser fram emot att spela mot sitt tidigare lag. JT förväntas spela liksom Patrick van Aanholt som ersätter Ashley Cole. I övrigt vill Carlo Ancelotti inte avslöja något om laget.

Marseille saknar nyförvärvet Gignac som på sistone börjat visa lite varför Marseille köpte honom, pga ljumskaskada. Brandao ersätter.

Som vanligt visar Viasat skamligt nog inte matchen, fast de visar massor av andra fullständigt idrottsligt ointressanta matcher i andra grupper. För en gångs skull förstår jag valet av att visa Arsenal då de ju faktiskt anmärkningsvärt nog ännu inte är klara i den lättaste gruppen av alla, men övriga val är klart diskuterbara.

Rafael Pernao är en begåvad brasilanare, som självklart kallas den nye Robinho (som om det vore en kvalitetsstämpel). Jag nämner honom dock då 17-åringen har ett slags förhandsavtal med Chelsea. Då Chelsea skänkte Fluminense (nya brasilianska mästare i helgen) Deco i somras fick Chelsea första tjing på deras akademi/unga spelare. Därav kopplingen till Pernao som var mycket nära en övergång till Man City tidigare. Han delägs dock av andra än klubben så ingenting är klart.

----

Det är bara att inse. Chelseas ligasäsong är nog körd. Ancelottis agerande med laguttagningar, taktik och byten börjar få Scolari att se vettig ut. Chelseas spel i andra halvlek mot Everton var oursäktligt dåligt, fegt och oinspirerat. Och vi ska nog inte räkna med många glädjeämnen före jul nu.

Vi är nu trea i tabellen trots att Man United inte behövde spela i helgen. Pinsamt.

Fast visst hade det kunnat bli annorlunda med en domare som klarat av sitt jobb vilket Lee Probert sannerligen inte gjorde. Inte ens Graham Poll som normalt försvarar domare till det yttersta ansåg att han dög. Då nämner ändå inte Poll den uppenbara hands som Distin hade... Läs mer:

---

Sista matchen mot Marseille i Champions League är fullständigt meningslös och Chelsea kommer utan tvekan att spela ungefär samma lag som mot Zilina. Jag räknar med förlust om inte Drogba tänder till inför sin gamla hemmapublik.

Sedan kommer den jättesvåra matchen mot ett Tottenham i närmast toppform. Och med tanke på det spel som Chelsea visade på högerkanten efter bytet till Ferreira så får nog Gareth Bale en av sin karriärs roligaste matcher känns det som.

 



Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.