AKTUELL LIGAPLACERING
2 Chelsea FC 15 sp 9 v 2 o 4 f 29 - 10 mål 29 poäng

2-4 nov 2010


Inför Toffees

EvertonSENASTE: fredag

Att notera. Trots att Everton inte vunnit på fem matcher och ligger sämre till än vanligt så här års, så är det mot topplagen de tagit sina poäng. Mot bottenlagen har de ett förfärligt facit.

Didier Drogba har inte gjort mål på sex matcher. Inte sedan Arsenalmatchen. Vilket bara är minuter från att sätta ett nytt "rekord" i spelade matcher utan mål. Long overdue som man säger. Han har också ett mycket bra facit mot Everton med sex mål på nio PL-matcher mot dem!

Everton kommer att testa Phil Jagielka sent då han är osäker efter en smäll mot WBA. Tony Hibbert däremot är helt utanför startelvan efter sin smäll mot WBA. Fellaini återvänder efter avstängning, å andra sidan påbörjar Mikel Arteta sin avstängning efter en armbåge. Lagkaptenen Phil Neville kommer också att spela.

Alex har åkt till Brasilien för att göra sin knäoperation. Han förväntas vara borta 6-8 veckor. John Terry återvänder då behandlingen för hans klämda nerv har gått bra. Essien är självklar efter sin avstängning. Lampard är inte aktuell, det talas nu om att han kommer tillbaka till Tottenhammatchen nästa helg. Vi får väl se är min reservation. Zhirkov är också forfarande skadad, även om jag faktikst inte vet hur eller hur länge.

Bäste ligamålskytt i bägge lagen är alltid livsfarliga Tim Cahill med 8 mål, varav sex i de senaste nio matcher så han är het. Mikel måste vara vaken på hans utflykter in i straffområdet, och inte göra misstag som det som gav Newcastle det snöpliga målet i helgen. Malouda har 7 ligamål i Chelsea men det var länge sedan. Anelka har gjort flest mål med 10, men bara 3 i ligan.

 

---

Att möta Everton är aldrig lätt. Se bara på förra året när de gav oss en av våra förluster det året. Och även om mötet nu sker på Stamford Bridge och Everton startat säsongen ungefär lika dåligt som förra året, finns det många varningstecken.

Chelsea skapar chanser, men gör inga mål. Däremot släpper vi in lätta mål och klarar inte av att vända matcherna. Chelsea närmast vägrar att spela fotboll i första halvlek utan kommer till match först efter paus - det är åtminstone intrycken på sistone.

Chelsea har den värsta formbotten som klubben haft på över tio års tid. Och vi har tappat en serieledning som hade kunnat vara stor hade Chelsea inte imploderat i november. Nu har vi ett mycket tuffare spelschema....

Ja, det är oroande.

Everton åkte på ett förnedrande hemmanederlag senast mot WBA, 1-4. Chelsea klarade bara 1-1 mot Newcastle trots chanser. Chelsea är inte längre en oemotståndlig kraft på Stamford Bridge som förra hemmamatchen mot Sunderland tyvärr visade på ett förnedrande sätt.

Så vad finns det för glädjeämnen för oss se fram emot inför mötet mot Toffees på lördag.

Framförallt att Chelsea skapat massor av chanser de senaste tre matcherna (som de dock inte satt!).

Kanske också att både John Terry och Michael Essien återvänder till startelvan. JTs återkomst är inte bekräftad, men Essien är tillbaka efter sin dumma och onödiga avstängning. Däremot verkar det som om Frank Lampard ännu en gång inte följer de tidiga optimistiska rapporterna om återkomst.

Alex skulle opereras efter Newcastlematchen för att rensa sitt knä på ben/meniskbitar. Om så skett har klubben ännu inte bekräftat.

Inget har heller sagts om Zhirkov är tillbaka i träning. (Bäde JT och Lamps tränar åtminstone igen).

Det är många frågetecken, och förhoppningsvis rätas de flesta ut under torsdagen-fredagen.

Just idag är dock hela fotbollsenglands fokus på Fifas omröstning om vem som ska få hålla VM2018. England är (var) favorit före Ryssland och Spanien/Portugal. Dock tror många att det faktum att det är engelska medier som avslöjat en liten del av korruptionen inom Fifa kan skadat deras kandidatur. Jag önskar jag kunde säga att jag tror inte sådant påverkar, men med Fifa tror jag tyvärr det påverkar i allra högsta grad. Därför kanske England trots det objektivt sätt absolut bästa budet vad det gäller arenor och infrastruktur kanske förlorar omröstningen.




Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.