AKTUELL LIGAPLACERING
1 Chelsea FC 14 sp 9 v 1 o 4 f 28 - 9 mål 28 poäng

24-28 nov 2010


Inför Magpies

 

SENASTE: lördag

Chelsea har bekräftat att Frank Arnesen också lämnar. Vilket som jag skrev redan igår väcker ännu fler frågor utan svar. Klubben och Arnesen har dock lämnat många lovord för varandra och det verkar som om han är kvar tills kontraktet går ut. Arnesen hävdar behovet av en ny utmaning. Redan sliter flera klubbar som City och Aston Villa i honom, men kanske vill Arnesen göra något annat än att bygga upp en akademi...även om tipsen är att han stannar i England.

Ett sent rykte säger att Arnesens avgång är planerad för att han är aktuell som ny dansk landslagsmanager efter Morten Olsen som redan angett sin avgång framöver. Anledningen till att Chelsea bekräftar avgången är säkerligen därmed att tidningarna (Daily Mail) kom över informationen och läckte den igår.

Carlo Ancelotti har även namngivit laget som startar mot Newcastle.

Petr Cech-, Jose Bosingwa, Alex, Branislav Ivanovic, Ashley Cole - Ramires, John Mikel Obi, Florent Malouda - Nicolas Anelka, Didier Drogba, Salomon Kalou.

Alex spelar sista matchen innan han ska göra titthålskirurgi på sitt ömmande knä för att rensa bort bitar i det. Exakt hur lång tid han är borta går inte att avgöra ännu, men JT väntas komma i spel till nästa match.

----

fredag

Absolut senaste nytt är att enl Daily Mail (arsenalfärgad Londontidning som har viss sanningshalt) kommer Frank Arnesen också att lämna Chelsea. Han kommer inte att förlänga sitt kontrakt när det går ut till sommaren så frågan är om han är kvar tiden ut eller också kommer att sparkas ut som Ray Wilkins. Något tycks onekligen hända bakom kulisserna hos Chelsea.

Arnesen kom till Chelsea från Tottenham och kostade Chelsea 5m pund att lösa ut. Och nu lämnar han precis när den ungdomskull han översett börjar göra intryck på laget. Lite märkligt verkar det allt.

...

Zhirkov, Lampard, Terry, Essien, Benayoun är alla borta från matchen mot Newcastle, men med vanlig optimism tror Chelsea att de kommer att kunna spela nästa helg! Förutom Benayoun förstås.

Bosingwa som tydligen hade något problem i veckan väntas starta. Essien är på sista matchen på sin onödiga avstängning.

Sällsynt ojämna Newcstle kan bli ett jätteproblem för oss, eller det kan bli en lätt match. I vilket fall som så måste Chelsea börja visa effektivitet. 60 målchanser i de två senaste matcher har bara resulterat i två mål, absolut inte godkänt. Det kan också bli första gången i år som vi inte leder ligan. Då Man Utd (som spelar mot Blackburn) går vid vinst, eller oavgjort på lördagen upp i serieledning, även om vi självklart hoppas att Chelsea tar tillbaka den innan spelomgången är över

 

----

torsdag

Inte så mycket information inför söndagens match, men lite annat.

Michael Woods som kostade oss så mycket och var Akademins första skandal när han och Taewo (som lämnat klubben redan) lockades från Leeds som ungdomar, har lånats ut till Notts County. Säkert nyttigt för spelaren som varit svårt skadedrabbad senaste säsonger. Han har spelat i reserverna i år, och har två bänknötningar i cuper för Chelsea sedan han kom. Förhoppningsvis kan han fortfarande ha en karriär trots förseningen på grund av skador. Woods kostade Chelsea dyra pengar efter ett stort bråk med ingen annan är den notoriske Ken Bates somi vanlig stil mer eller mindre anklagade Chelsea för kidnappning av spelarna....

Chelsea har också öppnat upp ett nytt klubbsamarbete med slovenska klubben Maribor. Maribo är en klubb känd för att producera talanger och det var Chelsea som vände sig till Maribor och ville etablera ett formellt samarbete. Kanske är det där vi kommer att placera lovande ungdomar från Balkan istället för i Holland. Armin BAcinociv är den kanske mest lovande spelaren från Maribor på sistone, nu i Palermo och enligt skvallerpressen (sportpressen) ett transferobjekt för Chelsea.

Newcastle har en liten försvarskris, som Chelsea, fast av andra skäl. För Newcastle är det avstängningar som ställer till det. Fabricio Coloccini och Mike Williamson är båda avstängda.

Swansea som med förre Chelseas ungdomsmanager Brendan Rodgers är topplag i The Championship hade tur med köpet av Scott Sinclair från Chelsea. Sinclair har visat allt det han inte visade i Chelsea och Wigan för Swansea. Nu ryktas det att Swansea därför är intresserade av att få låna Daniel Sturridge under vårsäsongen. Vilket jag inte tror lär hända även om Sturridge behöver matcher för att framförallt slipa bort sina dåliga val, som är alltför själviska då han är desperat att vilja imponera.

Jag har inte brytt mig om att kommentera alla rykten om Chelsea, om att Carlo ska lämna (inte nu iallafall) och vad som egentligen hänt med Ray Butch Wilkins. Det senaste kan dock vara värt att nämna, engelsk press tycks nu vara rätt ense om att Wilkins åkte ut för att han kritiserat Chelsea verkställande ledning, ev med en kommentar om att de inte har riktig fotbollskunskap. VD Ron Gourlay lär ha kritiserat valet av avbytare (och vem gör inte det ibland, rätt ofta till och med och framförallt när...) vilket ledde till att Wilkins tappade behärskningen. Vem vet? Det sägs också att Wilkins förbereder en stämning mot Chelsea. Kanske kommer mer fakta fram då.

---

Gruppsegern är klar och sista matchen mot Marseille handlar mest om äran och att bli första brittiska lag att vinna alla gruppmatcher. Carlo startade ett extremt ungdomligt lag. Det såg lite skakigt ut första halvtimmen, men sedan handlade det bara om Chelsea mot Zilina. Ungdomarna skötte sig mycket bra, inkl Ross Turnbull även om han inte skänkte trygghet till en allra första början. Och när Zilina tog ledningen undrade man lite. Startdebuterande Josh McEachran imponerade nog mest på mig med sitt lugn och mogna spel. Jag gillar Patrick van Aanholt och Jeffrey Bruma borde spelat till sig en plats i backlinjen om JT eller Alex är skadade. Sturridge är farlig men fortfarande för självisk och värderar lägena lite dåligt. Segern var inte stor, men dock säker. Synd bra att Drogba inte fick in några av sina chanser, det hade varit bra inför fortsättningen.

--

NewcastleFörhoppningsvis gör Drogba dock mål mot Newcastle. Ett Newcastle som slog ut ett reservbetonat Chelsea på Stamford Bridge i Carling Cup efter en målfest får inte underskattas, särskilt inte på St James's Park.

Lägg därtill vår usla form, all oro, alla skador.

Ännu är det för tidigt att spekulera i vilka som kommer att spela. Skadeläget är sådant att laguttagningarna nu sker i sista stund. De vanliga långtidsskadade Benayoun och Lampard är dock inte att räkna med. Ingen vet väl riktigt med Alex som inte fick besvär efter spelat i Birmingham och som sparades i veckan. Zhirkovs skadeläge är också osäkert.

Newcastle är dock en av liganykomlingarna efter ett år i Championship. En serie de vann överlägset. De har en spännande blandning av nytt och gammal. Kevin Nolan får väl räknas till de gamla, men han har visat enorm målhunger i år, liksom nye Andy Carroll som redan gjort landslagsdebut. En centertank med argentinsk frisyr och Zlatansk fysik, fast med ett helt annat huvudspel.

Chris Hughton må kanske ha kontraktsdiskussioner men bara den allra mest krävande kan hävda att han inte gjort succé med skatorna.

 

Lindy

CSFC

För fakta och initierade kommentarer om Chelsea FC

epost
Vi har ingen kommentatorsfunktion på CSFC då missbruket av sådana kräver heltidskoll,
men skicka gärna ett mejl med dina åsikter.